Hoe was jou wandeljaar 2017?

Discussie in 'Rond het kampvuur' gestart door Polariteit, 21 jan 2018.

 1. Het was een (te) rustig jaar, door wat zakelijke beslommeringen (hetgeen veel tijd en energie vergde). Maar een aantal leuke tochten in Duitsland, de Ardennen en Zwitserland gedaan. Ga me voornemen om meer leuke korte tochten te doen dichterbij huis.
   
 2. 2017 was voor ons een jaar dat onze wandel hobby echt vorm begon te krijgen.

  Maart
  -Van Arnhem naar Otterlo gewandeld via de hoge Veluwe en na een overnachting weer terug
  April
  -Weekend Texel waar we echt de smaak te pakken kregen
  -Stuk Pieterpad van Millingen aan de Rijn naar Groesbeek
  -Volledig om de Rursee heen gewandeld tijdens een weekendje Rurberg
  Mei
  -Oberstdorf (deel 1), onze eerste ervaring met bergwandelingen. Absoluut tot dusver onze favoriete plek om te gaan wandelen. Flinke meters gemaakt, zowel qua lengte als hoogte.
  Juli
  -Mullerthal trail route 2 gedaan. Erg spontane actie geen goede voorbereiding van mijn kant. Ik had over het hoofd gezien dat de routes in 2 etappes gedaan kunnen worden, dus wij liepen bijna de gehele route 2 op 1 dag tot het schemerig werd. De laatste 5 km hebben we de bus gepakt. We willen zeker nog eens terug om alle routes/etappes uit te lopen.
  Oktober
  -Oberstdorf (deel 2), wegens groot succes nog eens terug gegaan. Een lange route gelopen waarbij we ruim 900 meter de hoogte in zijn gegaan en een deel in het donker hebben gewandeld. Ontzettend toffe ervaring en absoluut het (letterlijke) hoogtepunt van 2017.

  Buiten deze uitstapjes natuurlijk nog wat km's gedaan in eigen omgeving.
  Op naar weer een geweldig (wandel)jaar met fijne en hoge routes!
   
 3. In september een geweldige tocht in Dovrefjell gemaakt, muskusossen, rendieren, lemmings, adelaars: we hebben ze allemaal gespot.
  Eén nacht in een hut doorgebracht, we waren een beetje ingesneeuwd. Snohetta jammer genoeg niet beklommen, pijnlijke knie bij mezelf, pijnlijke pees bij stapgenoot, de derde stapgenoot had geen last, maar die had van een Ier gehoord dat er wel heel veel sneeuw lag...
   
 4. Na jaren gewoon wandelen ben ik in 2017 meer een hiker geworden. Eerst steeds langere dagwandelingen en in de zomer met mijn zonen vanaf een natuurkampeerterrein een paar dagen de Sallandse Heuvelrug verkend. September was het moment: voor het allereerst solo met tent een paar dagen de Ardennen in. Nou, die ervaring heb ik hier uitgebreid gedeeld (nog bedankt voor al die schouders waar ik digitaal op heb uitgehuild! En alle waardevolle tips!).
  In november werd ik door een Hiking-site lid uitgenodigd nogmaals een paar dagen de Ardennen te “bedwingen”. Samen met haar (en dankzij minder spullen, lichtere rugzak etc) heb ik ervaren dat het ook superleuk kan zijn, ook als het s nachts vriest en er stropers rond de tent sluipen. Gelukkiger dan die paar dagen was ik in 2017 nog niet geweest...
   
  Anna. vindt dit leuk.
 5. Wat mooi!!! Ja, er lopen hier wat uitzonderlijke pareltjes rond ;)

  Marla
   
 6. Leuk om al die reacties te lezen! Ik zie alweer een paar leuke ideetjes voor dit jaar, ben namelijk nog redelijk besluiteloos :D

  Wel balen zeg! Hopelijk vind je snel je plezier weer terug!

  Wow, mooie en leuke foto's! :)
   
 7. In de mei/juni heb ik een maand in Noord Jutland gebanjerd inclusief een weekje "vakantie"op het eiland Laeso. Combinatie van de bovenste routes van de Haervejen en de Nordsostien. Met name het overnachten in/op de shelterplaatsen beviel me erg goed. Zeker een reden om nog eens een wandel- of fietstochtje ergens in Denemarken uit te stippelen

  Mieke
   
  Laatst bewerkt: 23 jan 2018
 8. 2017 was het jaar van de Appalachian Trail voor mij, 18 maart begonnen met lopen en 5 september stond ik op Katahdin, absoluut de mooiste ervaring uit mijn leven. Nu sparen (en wat kortere tochtjes lopen) en dan hopelijk in 2020 de PCT.
   
 9. Wow... de AT gelopen, dat is inderdaad leuk om op terug te kijken!

  Marla
   
 10. Ondanks dat ik in 2017 verhuisd ben, waar natuurlijk behoorlijk wat tijd en geld in gaat zitten, toch nog een paar prachtige tochten kunnen maken:
  - Een week in Lake District in de winter, mooie landschappen ondanks het slechte weer
  - Peaks of the Balkan in de vroege zomer, prachtige uitzichten op de bergpieken, vooral rond Vusanje/Teth/Valbona. Genoten van de zon, vredige rust en een leuke kennismaking met het gebied
  - Arctic Circle Trail in de late zomer, gecombineerd met een mountainbiketocht naar de ijskap en paar dagen wandelen langs de Illulisat ijsfjord. Zalige rust en ruimte en de ijskap, tundra met de vele meren en de ijsfjord waren stuk voor stuk echt iets heel bijzonders.
   

Deel Deze Pagina