Hoe was jou wandeljaar 2017?

Discussie in 'Rond het kampvuur' gestart door Polariteit, 21 jan 2018.

 1. Hoi allemaal,

  Naar aanleiding van het 'hiking plannen 2018' topic miste ik eigenlijk een terugblik op 2017...

  In ieder geval, zelf vind ik dit soort topics altijd erg leuk om inspiratie op te doen. Hoe was jou wandeljaar in 2017? Waar heb je gewandeld? Wat waren de hoogtepunten, en wat de dieptepunten?

  Ik zal beginnen:

  • Weekendjes wandelen in omgeving Monschau en Trier.
  • Lee trail in Luxemburg (deels).
  • anderhalve week wandelen in de Zwitserse Jura en regio van Interlaken. Hier een paar schitterende dagwandelingen gemaakt.
  • Een start gemaakt met de Rheinsteig vanuit Bonn. Ik zit nu op 3 etappes :)
  • Een aantal korte hikes in japan van max. 10km.
  • Wandeltocht Donau-zollernalb-weg (170km in Schwabische alb, Duitsland)
  • Verder een heleboel wandelingen in Nederland (groene wissels, ns-wandelingen, knooppuntwandelingen) om aan de wandel te blijven :D

  Hoogtepunten:
  1. Met stip op 1: de wandeling van Schynige platte naar de First via de Faulhorn in Zwitserland. Mijn eerste echte bergwandeling op zo'n hoogte. Smaakte naar meer :)
  2. Het voltooien van de Donau-zollernalb weg, voor het eerst dat ik een wandeltocht langer-dan-een-weekend afgerond heb :)

  Dieptepunt: Eigenlijk slechts eentje, namelijk het niet af kunnen maken van de Lee trail in Luxemburg ivm de hitte en voorspelde regen. Ik had veel te weinig drinken bij me, en geen regenkleding. Maar goed, van dit soort dingen leer je als het goed is :D


  Verder merk ik wel dat ik naar aanleiding van tegenslagen tijdens wandelingen toch wel veel geld heb uitgegeven om mijn uitrusting te verbeteren :D
   
 2. jdw

  jdw

  Mijn wandelaar 2017 begon werkelijk fantastisch op het eiland Dominica. Daar heb ik een aantal ettapes van de Waitukubuli national trail gelopen. De enige lange afstandswandeling van het Caraibisch gebied.

  Verder was het een matig wandeljaar. Nog wat gewandeld in juni in Slovenie en een 4 daags tochtje in September in Vietnam.

  Een geplande trektocht door Wallis ging helaas niet door vanwege een blessure van mijn tochtgenoot.
   
 3. Mijn wandeljaar was ronduit bagger. Door een enkelbreuk in 2011 heb ik eigenlijk niet meer fatsoenlijk kunnen wandelen. Vroeger probeerde ik de Kennedymars van Sittard ieder jaar. Maar na hem een keer niet uitgelopen te hebben en het afbreken van een wandelvakantie in Luxemburg (al na 24 uur) ben ik een beetje bang om weer aan een tocht te beginnen. Ik heb dus niks noemenswaardigs gelopen.
   
 4. Mijn wandeljaar was ook depri , paar schoenen versleten , de KLM gaat mij aardig vinden, weet niet hoe ik 2018 ga doen .
  Ben beroofd en zakkenrollers net te slim af geweest , ik raad iedereen aan , blijf lekker thuis.

  Heb helaas voordat bovenstaande wijsheid mij duidelijk werd al iets geboekt,

  Ga komende jaren foto's kijken .
   
 5. hyz

  hyz

  In 2017 heb ik alleen korte vakanties relatief dichtbij gedaan.
  - Week Schotland/WHW (in de winter)
  - Weekend Eifel/WWH (drie daagse trektocht in de winter)
  - Weekend langlaufen in Ardennen/Eupen (twee daagse trektocht in de winter)
  - Weekend Ardennen (drie daagse trektocht)
  - Midweek Ardennen/Stoumont (vijf daagse standplaatsvakantie).
  - Dagje materiaal uittesten met clubgenoot.
   
 6. Wellicht moet je de lat niet te hoog gooien. Begin rustig aan desnoods met een wandeltochtje in NL (vlak) met max 10 km tussen de kampeerplekken, zeg maar 2 dagen wandelen oid. Het hoeft niet gelijk groots en meeslepend te zijn. Belangrijker is gewoon buiten te zijn, buiten te kunnen 'spelen'.
   
 7. 2017 was niet heel spannend wegens blessures in het gezin maar wel leuk en gezellig.
  -Veel standplaatskamperen met de zware kampeerspullen (binnen en buitenland).
  -In meivakantie een voorzichtig trektochtje over de oostelijke Veluwe, het wandelpad waar we al jaren mee bezig waren (ongemarkeerde rondwandeling Veluwe) met de kids trekkend afgerond.
  -Zomer vanuit standplaats een stukje E2 in de UK (Omgeving Cambridge -Ely) en het kustpad Norfolk Coastpad (zeker een aanrader om deze laatste trekkend met jonge kinderen te doen)
   
 8. 2017 is voor mij het jaar geweest die mij heeft veranderd van iemand die hiken wel leuk vind tot een Hiker. Eigenlijk het hele jaar ben ik gezond obsessief bezig geweest met kennis opdoen over gear, het plannen van trips en zoveel mogelijk onderdompelen in informatie over verschillende gebieden in de wereld en bekende routes. Alleen al het met hiken bezig zijn en een trip in het vooruitzicht hebben maakt mij significant gelukkiger dan ik van mezelf al ben.
  Kortom, het is een fantastisch jaar geweest.
  Ik heb de Tour du Mont Blanc gelopen en ongeveer 2/3e van de Cape Wrath trail in Schotland met als hoogtepunt het intens genieten van dagenlang alleen zijn en geen enkele ziel tegenkomen tijdens de CWT.
  Daarnaast vond ik juist het sociale aspect van de TMB en het feit dat je ondanks dat je solo loopt wel echt mensen leert kennen(en nog steeds contact mee hebt) een ander hoogtepunt.
  Een persoonlijke 'overwinning' was de kick die ik ervan kreeg om voor het eerst op kaart en kompas door onbekend gebied te lopen en daar blijkbaar ook nog goed in ben. Tenminste, dat was mijn conlcusie na 2 weken niet verdwalen hehe...
   
  BertusS en marla vinden dit leuk.
 9. Ivo

  Ivo

  Twee tochten in Sarek. Een in de winter (maart) om na poging 4 uiteindelijk de doorsteek te kunnen realiseren tussen ritsem en Saltoluokta. Daarna in het najaar nog twee maal op heel korte tijd naar ginder. Eerst met mijn vrouw stuk kungsleden tussen kvikkjokk en saltoluokta in hutten om dan na paar dagen (begin sept) terug het park in te trekken met mijn tent. Verder wat kortere tochten; een soort speedhike om binnen de drie dagen het eisleck trail af te lopen tussen kautenbach en la roche en tochten begeleid in eigen land voor hikingadvisor.
   
 10. Mij(n) wandeljaar werd bepaald door relatief veel incidenten waardoor het allemaal nèt anders werd.
  Plannen (vergevorderd of al in uitvoering) vielen in duigen, zoals mijn voorjaarstocht in Valencia (sterfgeval familie), drie weken Via Alpina in Zwitserland (relatiebreuk) en mijn alternatieve zomervakantie in de Pyreneeën door een sukkelig ongelukje met een theeglas en peesoperatie met 8 weken revalidatie tot gevolg.

  Maar voor de rest was ik gezond en ik zal dus zeker niet klagen.
  • Het jaar ben ik traditioneel al wandelend begonnen in Murcia (foto).
  • Ik heb genoten van de O&C hike twee weken later (foto)
  • In april nam ik de herkansing in de Serra d 'Espada in Valencia (foto).
  • In mei hebben we de traditionele Lentehike in ere hersteld (foto)!
  • Eind september alsnog naar Andorra gegaan voor een korte versie van mijn verloren zomervakantie (deel GRP, foto).
  • In oktober op Mallorca een voor mij nog onbekend deel van de GR 221 gelopen (foto).
  • En nog wat microvakanties zoals langs de Vlist (foto) en begin november een spontaan tenten-uitprobeer-uitje met een clubgenoot ;)
  Nou, ik heb in ieder geval mijn best gedaan om er wat van te maken!
  Marla
   

  Bijgevoegde bestanden:

  Anna. vindt dit leuk.
 11. Behalve met de honden niet veel gewandeld, paar keer met ze naar het paalkampeerterrein(5km ver)
  Wel 2 weken door Polen gefietst, toen werd ik ziek.
  O,ja vergeet de winterhike en een paar dagen Graaflandpad in het voorjaar.
   
 12. Voor mij was 2017 the worst ever. Teruggekomen uit Noorwegen met een griepje, dat bleek al snel een longontsteking zonder weerga, 90% van R-long aangetast. Nu bijna 6 maanden later kan ik amper een strandwandeling van zo'n 75 minuten aan, dan ben ik echt op. En als ik daar iets overheen ga, dan heb ik 2-3 dagen lang last van uitputtingsverschijnselen. Herstel gaat nog een 12-18 maanden duren... Echt balen. Maar het kan nog veel erger, zie bv. Philip V. met ziekte van lyme...
   
 13. keep on walking.... het hoeft niet altijd ver te zijn maar wel leuk!
   
 14. Ik weet maar al te goed dat je daar een punt hebt, maar ondertussen.... Ik maak 2-3x per week een wandeling, over het strand of door de duinen, puur om mijn uithoudingsvermogen te vergroten. Maar het is nog steeds een strijd met mezelf, en ik vind er nog steeds geen reet aan :-( Tegelijkertijd weet ik dat het ooit beter wordt, kwestie van geduld, berusting, acceptatie.
   
 15. Ik snap wat je bedoeld, maar je kan ook een kleine wandeling maken en tegelijk een weekendje in het Roermondse verbrengen. Tourtje lang de maas en dan lekker ontspannen bij een kampvuurtje en wat met aardige/leuke? Hiking site mensen kletsen en daarna voldaan in je bedje duiken.
  Is misschien iets voor maart april planning?
   
 16. Wat een domper, Jeroen. 2018 wordt vast het jaar van jouw wederopstanding; )

  Marla
   
 17. jdw

  jdw

  Ik kan uit een betrouwbare bron zeggen dat wederopstandingen héél goed mogelijk zijn. Ik zat zelf ruim 2 jaar geleden ook behoorlijk in de put, dit jaar ga ik naar de karakorum!

  Maar als ik zo lees hoe Jeroen met zijn herstel bezig is komt dat wel goed.
   
 18. Zoiets zou misschien goed doen, inderdaad. Word er in maart/april iets georganiseerd dan?
   
 19. Ik ben al aan het rondkijken voor een leuke activiteit.
   
 20. Hoogtepunten waren zeker de GR 131 op Tenerife en de GR 5 in de Vogezen. De wandelingen met mijn kinderen zijn ook altijd genieten! Dit jaar toch maar weer wat meer evenwicht zoeken tussen wandelen en het gezinsleven om mijn vriendin tevreden te houden ;-)
   

Deel Deze Pagina