hilleberg online

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door ericvl, 4 mei 2004.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. ericvl

  ericvl Guest

  Hallo,

  Ik heb na veel wikken en wegen eindelijk mijn keuze voor een nieuwe tent weten te beperken tot de Helsport Rondane en de Hilleberg Nallo 2 of 3 GT. Nu is die laatste erg prijzig.

  Nu zat ik vanmorgen een beetje rond te surfen en toen kwam ik op de internationale (lees: Amerikaanse) site van Hilleberg. (www.hilleberg.com) Daar was de Hilleberg Nallo 3 GT slechts $ 600 incl. verzendkosten. Das dus € 500! Een heel stuk goedkoper dan in Nederland. Hoe kan dit? Het lijkt me sterk dat dit puur de bezuiniging is op salarissen van verkopers. Mijn vermoeden is dat het met het materiaal te maken heeft: de siliconen coating van de buitentent is in de VS verboden vanwege het brandgevaar. Is deze tent dus met een PU-coating? Het vreemde is nl. dat dit verder niet op de site vermeld staat. De buitentent is van Kerlon 1200, wat hier in Europa inhoudt dat het om een rip-stop nylon stof gaat met siliconen-coating...

  Kan iemand hier enige duidelijkheid verschaffen?
  Misschien iemand die ervaring heeft met het online kopen van tenten in het algemeen?

  Groeten,

  Eric
   
 2. De amerikaanse hilberg heeft PU-coating..
  De stof is het zelfde alleen de coating is anders.


  Martijn...
  http://www.vdcruijsen.nl
   
 3. ericvl

  ericvl Guest

  Okee.. Maar wat is nu precies het verschil tussen de siliconen-coating en de PU-coating? Ik ben al zoveer dat PU als het goed is minder scheurvast is en beter tegen UV kan.. Maar wat houdt dat in de praktijk in?

  De tent gaat vooral gebruikt worden in lente, zomer en herfst, onder wisselende weersomstandigheden. Deze zomer bijv. naar IJsland waar het weer nogal snel om schijnt te kunnen slaan: van zon naar stortbuien en vaak een erg harde wind.. Bovendien veel rotsgrond.

  Bedankt voor de snelle reactie trouwens! :)

  Groeten,

  Eric
   
 4. Mmm, ik ben er toch niet van overtuigd dat de Hilleberg tenten in de VS en Canada een andere coating hebben dan in Europa. Ten eerste omdat je uit hun beschrijving op hun Noordamerikaanse site kan opmaken dat het wel degelijk om siliconen doek gaat. Ze vermelden namelijk uitdrukkelijk dat de naden niet getaped kunnen worden omwille van de gebruikte coating. Iets wat typisch is voor silicone coatings, terwijl bij PU-coatings tapen geen probleem vormt. Bovendien heb ik al verscheidene Amerikaanse besprekingen gelezen die eveneens melding maken van een siliconen coating. Waarom de prijs dan lager ligt ? Misschien heeft het wat te maken met de competitieve Noordamerikaanse markt waarin ze een plaatsje willen veroveren. De prijzen liggen misschien een stuk lager dan bij ons, maar liggen naar Noordamerikaanse normen toch nog een stuk boven de gemiddelde prijzen.

  Wat de verschillen betreft tussen siliconen- en PU-doek, siliconendoek is steviger, UV resistenter en lichter dan PU doek. In principe ligt de kwaliteit van siliconedoek hoger dan die van een PU-doek. Maar dat moet toch ook enigszins gerelativeerd worden. Het hangt niet alleen af van de coating (siliconen of PU), maar ook van de kwaliteit van het gebruikte materiaal (dus nylon of polyester). Je mag de beste coating gebruiken die er is, als de kwaliteit van het doek ondermaats is, heb je er ook niet veel aan. Bij Hilleberg ga ik er van uit dat het gebruikte nylon van topkwaliteit is. Voorbeeldje: onlangs op een tentenshow even staan praten met een vertegenwoordiger van Lightwave. Die brengen een serie tenten uit waarbij elke serie nog een opdeling kent in lichtgewicht (cylq), allround (trek) en expeditie (XPD). Anders gezegd, je vindt bij hen bv. de G1 in versie cycq, trek en XPD. De verschillen tussen de versies zitten 'm in de gebruikte materialen. Dus hoewel alle tenten voorzien zijn van een siliconencoating is er een duidelijk kwaliteitsverschil tussen het doek van de Trek-versie (gemaakt in het Verre Oosten) en dat van de Cylq versie (gefabriceerd in de UK door Carrington dat ook het nylon voor Hilleberg voorziet).

  In principe kan je het zo zien dat bij tenten waar gewicht een belangrijke rol speelt een siliconencoating toelaat om lichtere nylonsoorten te gebruiken omdat deze coating de treksterkte van het doek niet aantast (wat het coaten met PU wel doet). Anderzijds zal voor tenten waar vooral de stevigheid van belang is (expeditietenten), siliconen worden gebruikt om de stevigheid te verhogen. Dit laatste wil dan eigenlijk zeggen dat men een zwaarder nylon zal gebruiken en dat het doek na behandeling met siliconen steviger zal zijn dan dat je het had behandeld met PU.
  Dus in het geval van lichtgewicht tenten laat het je toe tenten lichter te maken met het bijkomend voordeel dat de treksterkte nog voldoende hoog blijft. In het geval van expeditietenten wil je vooral een stevige tent, maar kan je ook wat winnen op gewicht.
  Soit, dat is wat ik er van denk.
   
 5. ericvl

  ericvl Guest

  Ik heb Hilleberg Amerika maar eens mailtje gestuurd.. Natuurlijk niet gezegd dat ik het vreemd vond dat de tent zoveel goedkoper was, anders gaan ze me wellicht naar de mond praten..

  Nu hopen dat ze vlug een antwoord geven..
   
 6. ericvl

  ericvl Guest

  Ik heb Hilleberg Amerika maar eens mailtje gestuurd.. Natuurlijk niet gezegd dat ik het vreemd vond dat de tent zoveel goedkoper was, anders gaan ze me wellicht naar de mond praten..

  Nu hopen dat ze vlug een antwoord geven..
   
 7. hyz

  hyz

  >Ik heb na veel wikken en wegen eindelijk mijn keuze voor een
  >nieuwe tent weten te beperken tot de Helsport Rondane en de
  >Hilleberg Nallo 2 of 3 GT. Nu is die laatste erg prijzig.

  Hoi, Eric,

  Ik heb een tijdje dezelfde keuze omgezet in de aankoop van een Nallo 3GT. Ik vind de volgende voor- en nadelen:
  Nallo:
  -niet strak op te zetten dus klappert in de wind (kan er wel tegen)
  -enorme binnenruimte
  -laag gewicht
  -ook met 3personen in te slapen
  Rondane:
  -strak op te zetten
  -kleiner, je kan net niet overeind zitten
  -max 2p's

  grtz
  Henk
   
 8. Ivo

  Ivo

  Eric,
  Ik heb mijn tent ook via hun site gekocht.Het was toch even spannend daar mijn tent na een maand er nog niet was. Heel wat mailtjes over en weer. In eerste instantie moest ik zelf gaan uitzoeken waar in de keten het ergens mis was gelopen. Later een mail met heel veel verontschuldigingen dat het bij hun was verkeerd gelopen. Toen was de tent er binnen de vier dagen.
  Vergeet niet de invoerrechten te verrekenen (dat telt ook flink door!!!)tenzij je een tussenpersoon hebt die voor jou kan bestellen.
  Ivo
   
 9. ericvl

  ericvl Guest

  Ik heb eens zitten kijken wat die invoerrechten zijn en die zijn niet misselijk. Ik kom op 12% en zelfs op 19% omdat het uit de VS komt.
  Weet jij daar misschien iets meer van? De Belastingdienst was uiteraard niet bereikbaar vandaag...

  En hoe zit dat met die tussenpersoon? Wat moet ik me daarbij voorstellen? Ik bedoel, er zit altijd een TPG Post of koerier tussen..

  Groeten,

  Eric
   
 10. Een tussenpersoon die in amerika woont. Die kan dan op zijn naam bestellen en naar jou opsturen. Een tent opsturen door een prive persoon is denk ik niet illegaal zonder invoerrechten te betalen. En anders ontdekken ze dat toch niet;)
   
 11. Helaas, ook over wat een privé persoon het land inbrengt en daar achterlaat moeten invoerrechten en BTW betaald worden. Of dat nou per post wordt opgestuurd, of dat je het zelf per vliegtuig meeneemt maakt dan niet uit. Maar inderdaad, de kans dat het ontdekt wordt is klein ;-)

  Groetz,
  Dennis
   
 12. ericvl

  ericvl Guest

  Die had ik dus al gevonden en daar schrok ik nogal van..

  In ieder geval ken ik gelukkig iemand in de VS.. Toch eens proberen. Ik heb haar alleen al een tijdje niet gesproken... :S

  Nou ja, ik zal haar eens een mailtje sturen.. Zou het schelen als je het in stukken stuurt? Dus kleine pakketjes van elk een kilo of zo.. (Natuurlijk niet het tentdoek in stukken.... )

  Groeten,

  Eric
   
 13. Rkoome

  Rkoome Administrator Medewerker

  Eric,

  Volgens mij scheelt dat vooral in de verzendkosten: die worden zo namelijk een stuk hoger. Bij verzenden gaat namelijk al vrij snel de regel 1kg + 1kg = (even duur als) = 3kg.

  Raymond
   
 14. De vraag is en blijft of je alle rompslomp wilt voor de beperkte besparing, reken op ca 100 euro invoerrechten + BTW e.d., volgens mij is de besparing tov europese prijzen dan nog maar beperkt, en wie gaat je helpen in het geval van garantie/problemen?
  Kopen 'overoceaans' is vooral aantrekkelijk indien je het zelf meeneemt/laat meenemen en het er 'gebruikt' uit kan laten zien aan eventuele nieuwsgierige douanebeambten.
   
 15. ik heb ff op een skiforum een bericht gekopieerd die je misschien een beetje kan helpen:


  Invoer heffing ski's >> voor de duidelijkheid ff opgez
  Ok gasten,

  Heb vanmiddag gebeld om uit te zoeken hoeveel belasting je nou betaalt over de ski's die je vanuit het buitenland bestelt en laat bezorgen, als volgt:

  Buiten de EU : wel douanerechten en BTW
  U bestelt een artikel waarvoor een hoger percentage aan douanerechten geldt, bijvoorbeeld voor kleding. Stel dat je een paar ski's koopt van € 250. Per zending geldt een vrijstelling tot € 22,-. U krijgt dus geen vrijstelling. U betaalt 3.7% douanerechten en 19 % BTW over de waarde van de ski's en over de portokosten, die bij de € 250,- worden opgeteld. Stel: De portokosten zijn bijv € 50.

  De douanerechten bedragen dan 3.7% van € 300 (250 + 50) = € 11.10
  De BTW bedraagt 19 % van € 312,- (300 + 12 afgerond) = € 59.28.
  Het totaal der belastingen is dus € 11.10+ € 59.28 = € 70.38

  Kortom, dan heb je voor 250+50+70 = € 370 ski's in huis, besteld van buiten de EU.

  Voor binnen de EU geldt geen doaune recht en hoef je "alleen maar" 19% BTW te betalen.

  Dit is wat ik meegedeeld heb gekregen van de belastingdienst. Mocht je het voor de zekerheid nog eens willen checken, het nummer van de belastingdienst luidt: 0800-0143
   
 16. Omdat ik regelmatig spullen in de VS bestel kan ik het volgende vertellen:
  Je betaalt bij invoer 19% BTW én 20% invoerrechten, plus een euro of 10 invoerrechten. Verzendkosten zijn afhankelijk van koerier of post, maar wil je je spullen op redelijke termijn hebben dan kan je rekenen op 40 tot 60 euro verzendkosten voor een pakje van een paar kilo.

  Hartstikke duur dus, invoeren uit de VS. Ik koop er dan ook alleen spullen die in Europa niet te krijgen zijn.

  Groeten, Jaap
   
 17. In mijn vorige verhaal moet de 10 euro inklaringskosten zijn, natuurlijk geen invoerrechten.

  Jaap
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina