hiken in portugal?

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door Washa, 12 jan 2018.

 1. hallo,

  In Juni zouden ik en een vriend voor een week willen gaan hiken in portugal.
  Nu vroegen we ons af of er hier mensen zijn die al eens in Portugal zijn gaan hiken en wat jullie ervaring was.

  graag zouden we een tocht doen die niet te toeristisch is en waar we toch op wat afgelegen plaatsen komen, liefst in wat bergachtig gebied :).
  Hopelijk zijn hier enkele die mij kunnen helpen.

  Alvast bedankt!

  Kevin
   
 2. Hallo Kevin,
  als je bij het zoekvenster Portugal invult, krijg je een reeks berichten te zien, waar je mogelijk al info uit kan halen.
  Succes
   
 3. Ik heb in de eerste helft van juni 2000 met m'n wandelmaat een trektocht (campings, bivak) in de Serra da Estrela gemaakt. Wel alweer een tijdje geleden, er zal dus het e.e.a. veranderd zijn. Gevlogen naar Porto, en met een huurautootje naar de bestemming. Ook de autorit door het groene noordelijke Portugal hebben we gebruikt voor site-seeing; vissersplaatsjes, dorpjes, rivier (Douro-vallei). Prachtig land, met deels verlaten dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan, zeer vriendelijke mensen en goedkoop en (meestal) lekker eten. De tochten waren redelijk gemakkelijk (ondanks het soms ontbreken van markeringen), de hoogteverschillen zijn gering, we zijn vrijwel geen andere wandelaars tegengekomen. Een punt om rekening mee te houden (kan) zijn de hitte en het ontbreken van drinkwater. Een bekende route is de T1, daar is vast wel wat meer over te vinden op google.
   
 4. Heb een paar jaar geleden twee etappes van de Via Algarviana gelopen, die gaat dwars door het mooie achterland van de toeristische kuststreek (waar je trouwens ook prachtig langs de kliffen kunt wandelen).
   

Deel Deze Pagina