Heupband en schouderbanden Osprey Ariel hergebruiken

Discussie in 'Discussie: Zelf materiaal maken' gestart door margavos, 21 jul 2017.

 1. Hallo allemaal, na twee zwangerschappen en een tijd in de luiers wordt het nu weer tijd voor meer wandelen. Mijn planning is om een deel van mijn gear te vervangen door ultralicht spul, voornamelijk een tarp en een quilt ipv tent en slaapzak.
  Dan voelt het stom om mijn Osprey Ariel van 55 liter en 2,2 kilo te gebruiken.... Maar het budget raakt ook op. Dus zit ik te denken om heupband, schouderbanden en aluminium stokken van de Ariel aan een veredelde stuffsack vast te maken.
  Ik stel me zo voor dat ik een stuffsack naai, met 2 extra mesh pockets aan de zijkant en achteraan twee gleuven waar de aluminium stokken door heen gaan. Zou dat werken? Of zijn er nog andere ideeën?
   
 2. Heb je dan helemaal niks voor ondersteuning? Ik heb ook een lichte rugzak maar die heeft twee aluminium 'staven' en daaromheen een zachte foam. Light gaan is wel goed, maar zo is het wel Spartaans. Just my two cents


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 3. In een ander draadje staat een mooie lichtgewicht tweedehands ula ohm te koop.
   
 4. hyz

  hyz

 5. Ik heb zoiets gedaan met een ArcTerryx rugzak, inclusief een DHZ Cuben Fibre roll top bag van 75L. weegt 'ie nu zo'n 1500gr., da's 800gr. minder dan voorheen (en is ook nog eens water proof). Misschien niet echt UL, maar ik kan er wel comfortabel 25kg. mee dragen. Kan wat foto's maken als je wil.
   
 6. Als ik even snel met de Marga meedenk dan kom ik bij deze oplossing:

  -Idd een stuffzak maken van cuben fibre.
  - de alu staven van de Ariel niet gebruiken. Maar bij een vliegerwinkel carbon stokjes halen. Twee langen voor het rugpand en evt. een kortere voor dwars boven in. Je moet wel zorgen voor het beste draagcomfort dat de lange stokjes eigenlijk ook op de heupband dragen.
  -de heupband van osprey is niet extreem zwaar dus die kan je wel hergebruiken. De Ariel is dan nog wel verkoopbaar met de alu staven omdat je osprey heupbanden ook los kan kopen.

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 7. Carbon-stokken heb ik ook geprobeerd, maar omdat ze recht zijn vond ik het draagcomfort op de schouderbladen er teveel onder lijden.
   
 8. Oké dan misschien carbon latjes. Die buigen wel lekker mee. Ik zal even kijken of die verkrijgbaar zijn.

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 9. Misschien werken latjes wel, goeie tip!

  By the way, ik heb Cuben van 50gr/m2 gebruikt. Heeft net 2 weken prima gefunctioneerd in Noorwegen, maar is toch wel gevoelig voor schuren etc. Zou een volgende keer bij ZPacks hun '2.92 oz/sqyd Dyneema Composite Fabric Hybrid' hiervoor bestellen, zie http://www.zpacks.com/materials/waterproof-fabric.shtml.
   
 10. Yup carbon strips zijn verkrijgbaar voor consumenten. Ze komen uit de zeilwereld. Zeillatten... Bijvoorbeeld: https://zeildoekshop.nl/zeillatten/149-zeillat-met-carbon-strip.html

  Voordeel van latten is dat je deze kan voorspannen. Kortom je kan daarmee een hol rugpand creëren. Truc is wel de bovenkant boven je schouders uit te laten steken qua lengte.

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 11. Seek outside maakt hun UL rugzakken van X-pac. Dat is ook los verkrijgbaar op het internet.

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 12. Golok, dat bedoel ik met2 aluminium stokken. Dat is het huidige frame van mijn Ariel... Dus niet zo Spartaans hoop ik
   
  Golok vindt dit leuk.
 13. Thnxs Mieke, hij ziet er goed uit die Ula Ohm
   
 14. Babelfish, ik had er nog niet eens aan gedacht dat ik dan de Ariel kan verkopen... Ik ben een beetje gehecht aan m'n hiking gear.

  Carbon latjes zal ik in gedachten houden.
  Voor de quilt wil ik stof bij extremtextil gaan bestellen. Die hebben ook Xpac, maar is dat geen overkill voor de hele tas? Weegt er ook aardig in met 165 g/m2.
  Zou anders een 100/200 denier ripstop nylon ook werken?
   
  Laatst bewerkt: 21 jul 2017
 15. Jeroen, ja ik ben wel benieuwd naar foto's.

  Super trouwens dat er zo wordt meegedacht!
   
 16. Kijk voor inspiratie eens naar het merk Kifaru, en dan met name hun 'hunting packs'. Hetgeen je voor ogen hebt lijkt er veel op. Een vaste frame wat gecombineerd kan worden met een dry bag achtige constructie.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 17. Kijk ook even op de website van Seek outside voor inspiratie. Zij concurreren met Kifaru en dan met name op het gewicht.

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 18. Mooi, dat zijn goeie suggesties.

  Extremtextil had een coupon x-pac in de aanbieding. En aangezien ik toch al quilt materialen ging bestellen heb ik dat meebesteld.
  Net ff bekeken, schouderbanden en heupband kon ik makkelijk lostrekken, de aluminium stangen zitten tussen 2 lagen genaaid. Ik kan aan de bovenkant-binnenkant een snee maken waardoor ik ze naar buiten kan halen. Maar misschien maak ik de tas eerst wel met matje als rugpand, kan ik altijd nog verder modificeren.
   
 19. Deze had ik ook in gedachte, maar kon niet zo snel op de naam komen.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 20. Ik heb net plaatjes bekeken van de Arc Blast backpack. Ik denk dat het wel te doen is om op die manier twee carbon fibre latjes achter de rugzak langs te spannen...
   

Deel Deze Pagina