GSM dekking IJsland

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door Nelis, 19 aug 2017.

 1. Binnenkort vertrek ik voor vakantie naar IJsland. Ik ga alleen, en hoewel ik me er zelf niet zo druk om maak zou het voor het thuisfront wel een geruststelling zijn als ik een Spot of Satelliettelefoon zou huren. Nu lees ik echter op diverse sites dat er op IJsland vrijwel over het gehele land gewoon GSM dekking is. Zelfs op de afgelegen plekken, mits het weer niet te slecht is. Andere berichten op forums en dergelijke ontkennen dit vaak weer, maar veel van die berichten zijn al meer dan 10 jaar oud en ik kan me voorstellen dat het in de afgelopen jaren een hoop is veranderd (in positieve zin). Aangezien het huren van diverse soorten apparatuur best prijzig is, vind ik het een beetje zonde van het geld als dit eigenlijk helemaal niet nodig is.

  Is er iemand die hier recente ervaring mee heeft en er iets over kan zeggen? Het gaat mij er vooral om dat ik in geval van nood iemand kan bereiken en het thuisfront af en toe kan laten weten dat ik nog leef. SMS sturen is wat mij betreft voldoende, internet is echt niet noodzakelijk.

  Ik ga een reis maken met de motor (beetje vals spelen op dit forum, maar ik verwacht hier veel kennis) en ik zal me dus gewoon aan de bestaande wegen houden. Ik ga geen afgelegen wandelgebieden in, maar ik zal wel het binnenland in gaan.

  Bedankt voor de reacties alvast!
   
 2. Wij komen er regelmatig en de ontvangst in het binnenland is inderdaad een stuk beter geworden de laatste jaren, maar zeker niet overal gegarandeerd. Dat is op zich geen probleem, want zelfs op de binnenlandwegen zul je niet alleen zijn en ook langs die binnenlandwegen staan hutten waar vaak wel wat bereik is. Het hangt natuurlijk ook een beetje af welke IJslandse provider jou Nederlands provider een samenwerking heeft. Siminn (de KPN van IJsland) heeft een redelijk goede dekking: https://www.siminn.is/english-tourist/coverage/
   
 3. Paar jaar terug kon mijn vrouw überhaupt niet bellen met T-mobile prepaid. T-mobile snapte er zelf niks van waarom niet want het zou volgens hun gewoon moeten kunnen maar via Google bleek niet ze een uitzondering was. Misschien goed om dit even te checken mocht je t-mobile hebben en het kan natuurlijk ook aan de prepaid liggen.
   
 4. De plaatsen waar wij vorige jaar zijn geweest hadden we goed bereik. we zijn niet het binnenland in geweest.
   
 5. Bedankt voor de antwoorden! Ik las al meer berichten over problemen met T-Mobile op IJsland, maar die heb ik gelukkig niet. Ik verwacht zelf weinig problemen en ben ook niet van plan hele gekke dingen te gaan doen, dus het zal wel goedkomen.
   
 6. hyz

  hyz

  Als je niet van de hoofdwegen af gaat is er weinig probleem. Er rijdt daar genoeg verkeer.

  Op IJsland kan je overal met de pin betalen, ook in afgelegen hutten en in de bus. De bus rijdt soms eerst een stuk, totdat er weer bereik is. Bij de hutten weten ze bij welk raam ze het pinapparaat moeten houden. In die bus heb je trouwens overal wifi :) (maar alleen internet bij de rondweg).
   
 7. Heb in 2014 een tocht gemaakt in het Hekla/Landmannalaugar gebied. Had soms wel bereik, soms niet. Af en toe een sms'je sturen moet dus wel lukken.
   
 8. Inmiddels heb ik er 3,5 week IJsland opzitten en ik kan zeggen dat het bereik zeer goed is. Ik ben veel in het binnenland geweest en vrijwel overal is voldoende dekking om in ieder geval een sms te kunnen sturen, maar in de meeste gevallen ook te kunnen bellen. Soms moet je even een klein stukje lopen maar pakt hij uiteindelijk toch wel een signaal op. Ook internet viel zeker niet tegen, ook niet in het binnenland.
   

Deel Deze Pagina