Goedkope quilt

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door zwaardvistrombone, 9 jan 2017.

 1. Ja ik. Hele vakantie op mijn bed gelegen. Heb dat ding eigenlijk voor de hond gekocht in de tent :) Ziet er prima uit, tijk is beetje typisch niet zo lekker als van mijn dure slaapzakken maar het ziet er keurig uit en is best warm voor zo'n dun dingetje. Voor het geld kan je het niet laten als je er een doel voor hebt. Enige nadeel: een beetje kort
   
 2. @Max2015: zou je 'm eens willen wegen? Ik zie een een mooie zomer underquilt voor de hangmat in :)

  Update: na wat zoeken lijkt de quilt zo rond de 430-450gr te wegen. Verschillende (engelstalige) threads over gebruikt als underquilt of topquilt. Dank voor de tip @zwaardvistrombone!
   
  Laatst bewerkt: 10 jan 2017
 3. Laatst bewerkt: 10 jan 2017
 4. Voor het geld eigenlijk een 'no brainer'. Altijd handig. Niet voor serieuze hikes maar er zijn genoeg gelegenheden waar je het kan gebruiken.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 5. @Leon: moet ik nog wegen of heb je genoeg informatie?
   
 6. @Max2015: dank voor het aanbod, maar wat ik op het web vond was genoeg om 'm te bestellen - ik kon me ook herinneren eerder wel eens naar die deken gezocht te hebben maar kom 'm toen alleen voor de dubbele prijs vinden... binnenkort frøbelen ;-)
   
 7. Afgelopen weekend in de tent geslapen en ook de quilt gebruikt. Ik moest helaas de quilt delen met mijn woef :)

  @ leon: heb jij al geknutseld met de quilt? ik zou mijne wel wat langer willen maken en een kleinere voor woef. Is het makkelijk om die banen eraf te halen en er weer aan te zetten?
   

  Bijgevoegde bestanden:

  Laatst bewerkt: 7 feb 2017
  Anna. vindt dit leuk.
 8. Ik heb er nog niets mee gedaan. In de link die ik eerder stuurde maken ze een tweede doorstikte naad net naast de bestaande en knippen dan het stof tussen de twee naden. Dat lijkt me niet al te ingewikkeld, de vraag is wel hoeveel eea gaat uitrafelen bij gebruik... (verlengen is dan een kwestie van een baan in de breedte verwijderen en in de lengte er weer aan naaien).

  Mijn modificatie wordt vnl het verwijderen van alle naden in de lengte, dons naar 1 kant verplaatsen en dan de quilt wat smaller maken (voor een UQ heb je aan 1m-1m15 breedte genoeg)
   
 9. :) Ben benieuwd of het jou gaat lukken. Ik ga eens op mijn gemakje kijken of ik het aandurf. Het verlengen zal makkelijk zijn, ik ben benieuwd hoe het kleinere stuk inderdaad blijft na verkleinen. Maar het is best een aardig idee want woef heeft niet een hele quilt nodig en ik wil wel een langere :)
   

Deel Deze Pagina