Gezocht: boekje GR 57 Ardennen

Discussie in 'Discussie: boeken/films' gestart door margohuggers, 13 apr 2017.

 1. Hoi hikers,

  Komende zomer wil ik graag, samen met mijn ezel, vanaf ten zuiden van Luik naar Luxemburg wandelen en kamperen. Ik zoek het wandelboekje van de GR 57 Ardennen-Luxemburg. Het is in boekwinkels/buitensportzaken niet meer te koop. Het is in het Frans, maar voor mij geen probleem. Wie heeft deze route al eens gelopen en heeft het boekje voor mij?

  groet, Margo
   
 2. hyz

  hyz

  Mocht je hem niet kunnen vinden, kan je ook een kaart van de GR's gebruiken. ik heb nog een oude voor je als je wilt (gratis). Op sommige andere overzichtskaarten van de Ardennen staan de GR's ook ingetekend. Die kan je overnemen op een wandelkaart.
   
 3. Dag Margo,


  Er lag er eentje in mijn boekenkast.
  Uiteraard met gebruikssporen en diverse aantekeningen.
  Het is een Nederlandse uitgave uit 1988.
  Kaartjes zijn in zwart - wit.
  Is 18 km korter dan de huidige versie zag ik op http://www.trekkings.be/gr57
  Je begint nu in Barchon in plaats van Angleur.
  Als je de portokosten betaalt is-t-ie van jou.
   
 4. Beste Hyz,
  Leuk, die kaart wil ik graag van je overnemen. Voor mij is een kaart naast een boekje altijd zeer handig, eigenlijk zelfs noodzakelijk, want soms zitten er klaphekjes, overstapjes of andere obstakels in een GR route die de ezel niet neemt - hij doet héél veel hoor- en dan moet ik even een alternatief ommetje zoeken.

  Wil je hem opsturen, dan vergoed ik je de portokosten?

  groet, Margo
   
 5. hyz

  hyz

  De kaart die ik bedoel is niet geschikt om op te wandelen. Maar je kan wel zien hoe de GR loopt, en deze overnemen op een stafkaart.

  Het NGI heeft op de site een interactieve kaart staan. Helaas geen GR's erop.

  Ik had in een ander topic gelezen dat ik er twee had, maar waarschijnlijk heb ik toen al de tweede weggegeven. Sorry. Hier een screenshot:
  DSCF0740k.jpg
   
 6. Hoi Hyz,
  Dank voor je reactie
  Goed dat je even een fotootje stuurt. Die kaart heb ik zelf ook, inderdaad niet bruikbaar als wandelkaart, wel handig voor het overzicht..
  wandel ze... groet, Margo
   
 7. Hoi Margo, wat een leuk plan om de GR 57 samen met je ezel te lopen! Ik heb het boekje (editie 2008), loop de route in gedeeltes. Vandaar dat ik het boekje liever niet uitleen. Stuur me even een PB dan kunnen we kijken wat we kunnen regelen (bv fotokopietjes van de route kaarten in het boekje die ik dan naar je zou kunnen appen).
  Groet, Mirjanne
   
 8. Ivo

  Ivo

  Zoek eens op GPX dan krijg je een beter beeld van de route. Daar zijn waarschijnlijk verschillende linken te vinden. bv:
  https://fr.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1975404
  Evt over te brengen op de online kaart (zie Hyz). Controleer wel door te vergelijken met andere of de route juist is
   
 9.  
 10. Hallo Mirjanne,
  Dank voor je enthousiaste reactie.
  Heb al een tijdje niet hier gekeken, vandaar beetje late reactie. Ben vandaag weer aan het puzzelen over de route. Ik ga ook een stuk GR 571 doen en terug GR5 (ezeltaxi heen naar Remouchamps en planning weer ophalen in Stavelot maand later). Wat nu ontbreekt is GR 57 tussen Gouvy en Diekirch, best een lang stuk. Appen gaat voor mij niet werken want heb geen telefoon waarop dat werkt. Kopietjes wel. Zou dat lukken om op te sturen?, ik betaal de porto en de kopietjes..
  groet, Margo
   
 11. Hoi Margo,
  We hebben contact gehad. Wordt geregeld.
  Gr Mirjanne
   
 12. Hoi Margo, zelf loop ik al paar jr de Gr57. Boekje is nog wel te koop. Dit jaar wordt stukkie van diekirch naar la roche denk ik.
  Ben benieuwd hoe wandelen met je ezel is vergaan.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
   

Deel Deze Pagina