Gezocht: avonturier die vaak meerdaags uit zijn rugzak leeft!

Discussie in 'Discussie: koken en voeding' gestart door Marije, 26 sep 2016.

Zijn jullie voor Rocky Drinks?

 1. Ja

  3 stem(men)
  30,0%
 2. Nee

  7 stem(men)
  70,0%
 1. Ben jij een avontuurlijke reiziger / outdoor sporter die van activiteiten houdt waarbij je soms genoodzaakt bent om meerdere dagen uit je rugzak te leven?

  Dan zou je mij heel goed kunnen helpen met optimaliseren van een drankje dat specifiek is ontworpen om te nuttigen tijdens het ontspannen na of tijdens een lange hike dag!
  Omdat gewicht en volume (wat past allemaal in mijn rugzak, en wordt hij niet te zwaar?!) voor veel mensen een grote rol speelt, is het product ook hier zoveel mogelijk op ingespeeld!
  Maar wat zijn de specifieke wensen en behoeftes van jullie (meerdaagse) hikers en outdoor avonturiers?
  Daarbij heb ik van jullie wat hulp nodig!

  Rocky Drinks is het product dat gemakkelijk meegenomen kan worden op zo’n (meerdaagse) avontuurlijke activiteit!Rocky Drinks is een licht-alcoholische concentraat waar je alleen nog maar warm water aan hoeft toe te voegen om tijdens je activiteit te kunnen genieten;
  óf de glühwein variant
  óf de chocolade/rum variant
  Licht gewicht (35gram) en gemakkelijk mee te nemen in je rugzak!

  Omdat ik dolgraag o.a. meer weet over hoe jullie over dit nieuw ontwikkelde product denken,
  heb ik hieronder een korte enquete (met 16 korte vragen).
  Zouden jullie deze willen invullen?

  https://www.survio.com/survey/d/M1I5X4U2U4I1B8W8N

  En eventueel andere meningen over dit product, hoor ik dolgraag!
  (misschien wel koude drinks, of andere smaken?)

  Ook wat meer diepgang van hoe een (meerdaagse) hiker uit zijn rugzak leeft en wat zijn prioriteiten en behoeftes zijn hoor ik graag van jullie! (misschien kan ik wellicht ook wel met een paar mensen kort nog spreken?)

  Alvast super bedankt voor het meehelpen bij het voor de avonturier-markt klaarstomen van een nieuw
  drankje!
   
 2. Ik ook. Maar erg vervelend dat ik ik bij de eennalaatste en tweenalaatste vraag iets moest invullen, terwijl het antwoord "geen van deze" er niet bij stond.

  Marla
   
 3. jdw

  jdw

  De ideale outdoordrank voor mij bestaat al vele jaren. Die heet water.
   
  Adventurer vindt dit leuk.
 4. 3d0

  3d0

  Hoi Marije,

  Keurige enquête; de mogelijkheid meer dan één keuze te maken bij reden voor winkelbezoek geeft hier misschien een beter beeld van.

  Tijdens een meerdaagse outdoor activiteit drink ikzelf graag af en toe een warme kop koffie, cappuccino, thee of chocolademelk. In verband met een goede nachtrust kan dat juist van belang zijn. Ook hierom is alcohol dus niet aanbevelenswaardig.

  Maar uiteraard kan dat juist wel lekker zijn, hè. Ik vraag me overigens af hoe de rumsmaak is ten opzichte van het vloeibaar verkrijgbare spul.

  Met vriendelijke groet, Edo
   
 5. [​IMG]
  Hoe zien jullie het design van dit moment, passend bij de doelgroep/behoefte?
  hierbij staat ook de gebruiksaanwijzing meteen vermeldt :)  Thanks! ik pas de enquete aan zodat je meerdere keuzes kan aanvinken voor het winkelbezoek + voeg bij de andere vragen inderdaad de optie 'geen van beide' toe!
   
  Laatst bewerkt: 26 sep 2016

 6. Wat betreft de rumsmaak is er bij het concentraat letterlijk rum als toevoeging.
  Het is dus geen poedervariant hot chocolate maar een "ingedikte variant" hot chocolate met rum.
  Ditzelfde geldt ook voor de glühwein.

  Ik begrijp je wat betreft dat het product misschien niet altijd aanbevelingswaardig is i.v.m. de alcohol. Daarom is het de bedoeling om het alcohol percentage dan ook licht te houden, mits het natuurlijk gewenst is om überhaupt alcohol toe te voegen. (In de huidige fase is dat nog zo)

  Maar wij zijn het nuttigen van Rocky Drinks als een ontspanningsdrankje, een geniet-moment en misschien ook wel een beetje als een 'beloning' na een dag hard bikkelen.
  Uiteraard benieuwd of jullie dit ook zien :)
   
  Laatst bewerkt: 26 sep 2016
 7. Ingevuld. En geen fan van dit product

  Getypt met veegtelefoon
   
 8. hyz

  hyz

  Ik heb altijd instant chocomelk bij me, en doe daar af en toe een scheutje whiskey in. Ik vind het een prima combi. Ik heb geen behoefte aan een product waar alcohol al in zit. Als ik ander of meer alcohol mee zou willen nemen is dat bier :D
   
 9. Voor zo ver alcohol tijdens outdoor activiteiten al gewenst is, dan voldoet een heupflacon met whiskey in de meeste gevallen wel...
   
  aqdennis vindt dit leuk.
 10. Het logo lijkt wel erg veel op dat van Mountain Designs.....daar zou je misschien nog gezeur over kunnen krijgen :)

  Groetjes,
  Dennis
   
 11. Nou je het zegt ja, inderdaad
   
 12. Het is moeilijk kom hierover te oordelen zonder het te proeven.
  Van (warme) choco houd ik niet. De Glühwein zou ik wel willen proberen.

  Ik houd wel van alcohol, maar neem het eigenlijk niet mee in de rugzak omdat het te zwaar is. Bij een weekend tocht zou het nog wel kunnen. Maar bij de meeste tochten kom je toch door dorpjes, waar je toch kan kopen wat je wil voor die avond.
   
 13. Bij meerdaagse tochten zonder herbevoorrading of de mogelijkheid onderweg iets te kopen is het puur kijken of ik genoeg calorieën bij me heb en mijn gewicht niet te hoog oploopt. Je geeft veel geld uit aan een lichtgewicht uitrusting en om dan het gewicht weer te laten oplopen met een luxe drankje voor de avond waarvoor je ook nog water moet opwarmen met gas (brandstof) waarvan je ook zomin mogelijk wilt meenemen ivm gewicht is geen logische keuze.
  Kom je wel iets tegen, bv winkel of restaurant dan hoef je het niet mee te nemen, dan koop je ter plaatse iets te drinken. Voor mij dus een product dat ik niet snel zal kopen. Opgave van de calorische waarde is zeker een belangrijke factor.

  Walter
   
 14. Ivo

  Ivo

  Ik heb dan ook de enquete ingevuld voor ik hier reageer. Mijn grootste bedenking is dat dit produkt volgens mij misleidende reclame is en nooit zal leveren wat de consument denkt te verwachten. Bij dit soort poeders mag je nooit inzetten op het bevatten van alcohol als meerwaarde omdat, al lepel je een paar van die zakjes uit, je nooit enig effect van alcohol zal voelen (daar wordt op ingezet bij dit produkt om dat te combineren met "ontspanning").
  Alcohol is tot nader order een vloeistof en bestaat niet in poedervariant. Misschien als je het laat gisten maar daar kruipt tijd in.
  Als je het aan de man brengt als een variant op thee en andere warme dranken is er niets aan de hand.
   
 15. Ivo, ik begreep eigenlijk dat dit product geen poeder is maar een soort pasta. Want zoals je zegt, alcohol in poedervorm is wat lastig. Maar gemengd met chocopoedet als pasta zou wel kunnen.
  Maar doe mij maar een whisky

  Groetzels,
  Dennis

  Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
   
 16. Ivo

  Ivo

 17. Alcohol in poedervorm kan toch wel. Die heb ik ooit gekocht bij de Glühwein van Trekkingmahlzeiten. En daar merkte ja na toevoegen van heet water echt de aanwezigheid van alcohol in.

  Marla
   
 18. Vriespunt van alcohol ligt ergens bij de -115 graden C. Dan nog vermalen, moet lukken maar zo koud mee nemen lijkt me lastig.
   
 19. Wat Marla had was waarschijnlijk alcohol gebonden aan een hulpstof. Meest gebruikt is maltodextrine. Technisch is de alcohol dan inderdaad geen poeder :)
  Enige nadeel van deze methode is dat je per 100 gr maltodextrine maar een paar gram alcohol kan binden, dus heel effectief is het niet. De alcohol als vloeistof meenemen is lichter.

  Groetzels,
  Dennis

  Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
   

Deel Deze Pagina