Gezamenlijke inkoop Cumulus slaapzakken 2017-2

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door rvthijs, 2 sep 2017.

 1. Ik gok liever wat minder. Te krap is net zo vervelend al te wijd. Ik probeer nog iemand met ervaring te vinden.

  Marla
   
 2. Ik blijf maar twijfelen over de aanpassingen voor mijn rect 500 slaapzak.
  Met 100 gram extra dons gaat ie tot 2°, er is ie 20 euro duurder.
  Met 850 cuin dons wordt hij 50 euro duurder en gaat hij tot 0°.

  Ik denk nu dat die 2° het verschil niet gaan maken, en eigenlijk vind ik een slaapzak van €269 wel te duur worden... Ik neig dus naar 100 gram overfill.
   
 3. Ik zie dat mensen een andere kleur vragen voor de buitenkant. Wat kost dat? Die rect heeft wel een vieze kleur...
   
 4. Dat kost €15,-
   
 5. Als Cumulus nu met een héle leuke korting komt, ga ik dit overwegen ;)
   
 6. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  Met aanpassingen krijg je 15% korting op de slaapzak. 20% op standaard slaapzakken. Nu weet ik niet hoe dat zit met ander dons, met een 50/50 dons aanpassing krijg je bijv wel de 20% korting. Ik denk dat die 15% alleen geld als je de lengte of breedte verandert.
   
 7. Kan dit nog, of ben ik te laat?

  Zit zelf te denken aan de comforter L500, iemand hier ervaring mee? Ik wil hem graag gebruiken op wandeltochten door Noorwegen (0 graden 's nachts). Weet niet of dit warm genoeg is nl.
   
 8. Kan nog nét...... heb je een pm gestuurd.
   
 9. Hallo Suuske, smaken verschillen dus voor wat het waard is: mijn vriend heeft die slaapzak en ik vind de kleur prachtig. Een soort goudbruin.
   
 10. Ik vind het ook altijd moeilijk om kleding te bestellen, misschien je kan proberen of deze lijst in de Cumulus patronen past? Dit handig lijstje komt van de Bushcraftshop.nl
  Als Cumulus hun maten hiermee matchen, weet jij of het jou past.
   

  Bijgevoegde bestanden:

 11. Bedankt Bert, maar ik weet eigenlijk niet wat ik hiermee zou kunnen. Ieder merk heeft andere maatvoering. Als online shopper heb ik honderden van dit soort tabellen gezien. En ik weet dus dat die kunnen verschillen. Als ik in jouw Bushcrafttabel een S heb, weet ik nog steeds niet of een Cumulusjack in S mij past.
  Maar ik heb Cumulus een mailtje gestuurd en ik wacht op antwoord.

  Marla
   
 12. Smaken verschillen inderdaad ;) maar ik zal er niet minder om slapen denk ik.
   
 13. Als ik mij niet vergis was er hier nog iemand die op het punt staat de SEMIRECT te bestellen. Let op:

  Dear Sam,
  There is a mistake on our website and we wil have to correct it.

  Inside measurements are (+/- 1 cm):

  - shoulders: 77/80 cm (depending how tall you are)
  - hips: 74 cm
  - feet: 51

  Please notice that Semirect has more trapezoid shape.

  Voor mij is de standaard versie op deze manier dus te smal om met 1 been opgetrokken te slapen in de slaapzak, ook omdat mijn knie dan toch wat lager ligt dan de heup regio, en het volgens cumulus toch meer een mummy model is en blijft, en dus sterk smaller wordt onder de heup regio. Op advies van cumulus laat ik hem dus verbreden om met 1 been opgetrokken te kunnen slapen. Thermisch gezien niet optimaal/efficient dus ik laat hem overstuffen met 100 gram dons. Op deze manier komt hij aardig in de buurt van de western mountaineering Terralite qua afmetingen en hoeveelheid dons, hij zal alleen misschien iets zwaarder zijn
   
 14. Het antwoord:
  "The measurements given in the website refer to jackets, not to the person inside."

  Marla
   
 15. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  Bedankt voor je berichtje, ben meteen weer gaan meten. Nu heb ik gelukkig korte beentjes (eindelijk eens blij met mn korte pootjes) en als ik op mn zij ga liggen met een been opgetrokken en om mijn heup een touwtje span tot aan mijn opgetrokken knie dan kom ik op een omtrek van 147cm. Dus dit zou (net) moeten passen in mijn geval :) aangezien er 2x 74cm = 148cm ruimte is. Ik wil hem iig niet gaan verbreden.
   
 16. Hallo,
  Ben op zoek naar slaapzakken en kwam vanavond deze berichten tegen. Is het evt. nog mogelijk mee te doen met de gezamenlijke inkoop? Wij zoeken een wat breder model, de Semirect 350 spreekt ons het meeste aan. Weet iemand of je er twee aan elkaar kunt ritsen? Heb dit niet terug kunnen vinden ergens.
  Jolanda
   
 17. Een bestelling van een standaard slaapzak, dus zonder aanpassingen kan nog wel in het proces worden meegenomen......
   
 18. Wat is de uiterste datum om iets te bestellen en hoe is de werkwijze hierin? Is het een aanvraag of idd echt een bestelling?
   
 19. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  Eerst offerte (deze is afgelopen dinsdag aangevraagd) en dan de order na goedkeuring offerte en betaling richting Rvthijs.
   
 20. Als de offerte al is aangevraagd kan ik dan nog wel meedoen?
   

Deel Deze Pagina