Gezamenlijke inkoop Cumulus slaapzakken 2017-2

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door rvthijs, 2 sep 2017.

 1. Even de lijst weer bovenaan zetten....... Voor iedereen die nog mee wil doen aan de gezamenlijke Cumulus inkoopactie (donzen jassen en slaapzakken). We hopen met deze gezamenlijke inkoop een korting te behalen van 20%. Maatwerk is mogelijk.

  Je kan je gewenste bestelling toevoegen aan deze lijst.
   
 2. Ik heb nog een lading geïnteresseerden gevonden! Prepare many for more!
   
 3. Helemaal goed! :) Ik zie dat er twee bestellingen bij gekomen zijn.
  Is degene die de Thermarest mat aan de bestellingen heeft toegevoegd, zich ervan bewust dat hierop waarschijnlijk een korting van 5% zit? Ik verwijs hierbij naar het 5e bericht van dit topic.

  Als er nog één bestelling wordt toegevoegd passeren we de grens van €2500,- en kunnen we wat mij betreft snel bij Cumulus een offerte aanvragen.......
   
 4. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  Ik ga me helaas terugtrekken, vind de slaapzakken net ff te smal, kan niet met 1 opgetrokken been slapen. Ga kijken naar een specifieke quilt die Cumulus helaas niet in zn assortiment heeft.
   
 5. Misschien is de Comforter L van Cumulus dan iets voor je? Ik gebruik die zelf ook en biedt veel ruimte.
   
 6. Dit probleem heb ik ook, ik slaap ook met 1 been opgetrokken. Ik vind een quilt echter te koud onder ongeveer 5°C (drafts enz). Cumulus kan echter slaapzakken verbreden (met 11 of 22 cm in diameter). Ik dacht dus eerst aan een panyam 450, 22 cm breder in diameter. Maar nu heb ik gezien dat ze ook een semirect model aanbieden, en die is veel breder ter hoogte van de heup (wat dus je breedste punt is als je met 1 been opgetrokken slaapt), zonder overdreven breed te zijn aan de schouders of voeten (zoals bij een klassiek rectangular model, of de panyam 22cm+, die dan volgens mij heel breed is ten hoogte van de schouders).

  Wel vind ik het jammer dat de SEMIRECT standaard zonder neck baffle is en met maar 1 draft tube langs de rits komt (in tegenstelling tot de panyam), maar ik ga eens vragen aan cumulus of het geen optie is om dit als custom aanpassing te laten toevoegen. Maar op dit moment lijkt het mij dat een SEMIRECT, 11cm verbreed een goede optie is voor zijslapers die met 1 been opgetrokken slapen.

  Ook heb ik mijn twijfels bij de "continuous baffles" die ze bij de semirect en rect modellen gebruiken. Ik zou graag hebben dat de dons op zijn plaats blijft zitten voor vele jaren, zonder dikwijls te moeten herverdelen enz :)

  Oh en de SEMIRECT en RECT modellen zijn standaard met 700 cuin dons, maar je kunt ze ook laten vullen met de 850 cuin dons (€ 1 extra per 10 gram dons)
   
  Laatst bewerkt: 25 okt 2017
 7. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  Hoi, zo'n comforter is eigenlijk een grote Quilt en ook die is (wanneer het wat kouder is) te krap. De planning is nl dat ik begin mei 2018 de West Highland Way ga lopen in Schotland en daar moet je voorbereid zijn op alle weertypes en temperaturen. Die Semirect is inderdaad een optie als hij maar niet te zwaar wordt. Ik heb nl nog een lakenmodel donsen slaapzak liggen (0gr comfort temp) van 1Kg en dan kan ik die net zo goed gebruiken.

  Ik zit nog een beetje internet af te speuren en zoek eigenlijk een quilt die om je mat heen gaat dus dat je gewoon in een bedje ligt (zoals thuis :)) maar geen tocht vanaf de zijkant hebt.

  Op zoek naar de perfecte slaapzak :p
   
 8. Wat is er dan mis met de Comforter? Die heb ik namelijk ook. Voeteneind dicht als het koud is en ik verbind dan mijn matje met de quilt zoals op de tekening die hierop staat
  http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categories/sleeping-systems/comforter-m400?gid=54&vid=7
  Ik heb dan geen tocht vanaf de zijkant en het werkt voor mij geweldig!
  Dat is dan wel niet met de slaapzak om het matje heen, maar het lijkt me dat je dan juist meer warmte verliest.

  Marla
   
 9. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  Hey Marla, ik ben een nogal onrustige slaper en ga dan in de knoop raken met die touwtjes die de boel bij elkaar houden.

  Ik zoek zo iets als onderstaand (Nemo Siren Down Ultralight Quilt)
  [​IMG]
   
 10. Ik heb hetzelfde probleem, maar ben toch voor de comforter route gegaan met het idee dat ik zelf wel een oplossing maak (i.p.v. de touwtjes) Wellicht separaat topicje voor dit starten zodat we de cumulus thread niet vervuilen?
   
  Joch3m vindt dit leuk.
 11. Goed nieuws! We zijn de ondergrens van €2500,- voor de gezamenlijke inkoop ruimschoots gepasseerd! :) Met dank aan iweinm die half België heeft aangespoord om een slaapzak te kopen! ;) Dat betekent dat we nu een stapje verder kunnen in het proces en we de offerte bij Cumulus kunnen aanvragen.

  Ik stel voor dat de inschrijving van bestellingen aanstaande zondag 29 oktober om 18:00 sluit. Daarna zal ik bij Cumulus een offerte aanvragen. Wil iedereen ervoor zorgen dat de lijst met zijn/haar bestelling correct en volledig is? Nog niet iedereen heeft alle specs ingevuld of een definitieve keuze gemaakt.
  De offerte zal ik laten berekenen op basis van één pakketverzending naar België en één naar Nederland. Van daar uit verdere distributie zou mijn voorstel zijn.........
   
 12. ik heb bij mijn quilt (Cumulus) elastieken in plaats van touwtjes gekregen. Touw geeft toch niet mee, lijkt me niet praktisch.
   
 13. Ik kan me een herinneren ooit eens op internet iemand gezien te hebben die kleine plastic haakjes op de onderrand van z'n matje gelijmd had en de quilt hieraan vast had gemaakt.
  Weet alleen niet meer waar dat was.
   
 14. Uitstekend voorstel!;)
   
 15. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  Ik heb gisteren even lopen passen en meten in mijn slaapzak laken model, deze is 80 breed en hierin kan ik makkelijk mijn been optrekken (weegt alleen 1100 gram). De Semirect is boven in 77cm dus daar ga ik prima mee uit de voeten (met een paar aanpassingen), ik ga deze in de lijst voor me zetten.
   
 16. veel slaapzakken zijn boven en onder 80 - 55cm
  wil je het lichter maken moet je smaller gaan om gewicht te besparen.
   
  Joch3m vindt dit leuk.
 17. Weet iemand of de max meegegeven lengtematen door cumulus met een korreltje zout genomen moeten worden of niet. Voor de EXCUISTIC 1000 geven ze 192 aan en ik ben 187. 5 cm speling dus, ik zou denken ideaal maar heb geen ervaring met cumulus...
   
 18. Ik ben zelf 1,90m en heb een Panyam met een max. aangegeven user hight van 1,90m. Het past, maar 't is niet ruim....... Ben voor mijn nieuwe Alaska nog aan het twijfelen wat te doen........ Ik draag meestal ook mijn dikke Ajungilak slaapsokken in mijn slaapzak.
   
 19. Ik heb ook maar een duit in het zakje gedaan. Een licht donsjasje. Iemand bekend met de maattabel van Cumulus? Zijn de maten uit de tabel de maten van het jasje of van de persoon die erin moet passen?

  Dat werd dus een soort zaklopen ;)

  Marla
   
 20. Ik waag hier ook een beetje een gok. Maar ik heb me laten vertellen dat je een Donsjas best wat krap mag kopen zodat hij goed aansluit, veel doe je daar toch niet onder aan.
   

Deel Deze Pagina