FQ 1554

Discussie in 'Foto-quiz' gestart door jdw, 12 jan 2017.

 1. jdw

  jdw

  [​IMG]
   
  Laatst bewerkt: 12 jan 2017
 2. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  A zo wordt het een stuk duidelijker, heb die waterval gevonden, nu nog even het pad vinden :)
   
 3. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

 4. jdw

  jdw

  Correct.

  Ik wist dat met de foto van Jack Sparrow de opdracht ineens heel makkelijk werd. De waitukubuli national trail op het eiland Dominica (dit is NIET de Dominicaanse republiek) is immers de enige lange afstandswandeling in het hele Caraibisch gebied. Veel scenes van Pirates of the Carribean zij overigens op Dominica opgenomen. Deze plek zullen velen herkennen
  [​IMG]

  Ik kende het eiland Dominica wel als insider tip voor wandelaars en natuurliefhebbers. Toen mijn vrouw voorstelde om naar het Caraibisch gebied te gaan was mijn reactie gelijk: Dan gaan we naar Dominica!

  Toen in me er in ging verdiepen bleek dat er zelfs een 14-daagse national trail over het eiland liep. Die heb ik niet helemaal gedaan. Zo stoer ben ik niet. Ik heb er 5 etappes van gedaan en enkele andere wandelingen op het eiland.

  Waarschijnlijk het mooiste en meest 'pure' eiland dat ik ooit heb gezien. Zodra ik mijn fotos heb uitgezocht zal ik wat meer fotos en info over de trail en eiland posten.
   
  Laatst bewerkt: 13 jan 2017
  Joch3m vindt dit leuk.
 5. Wat leuk on te weten en te lezen, Joost!

  Marla
   
 6. Oh wat een droom, dat zou ik ook graag doen! Ooit :) 4 vliegtickets, oeps.... Maar ik vraag me wel af waarom je er zo stoer voor moet zijn. Waar zit hem dat in? Want als ik het goed heb, draai jij je hand niet om voor een uitdagende tocht Joost. En is de winter de beste tijd daar? Dank je wel alvast.
  Groet,
  Iris
   
 7. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  Echt wel, super plekje om te ontdekken
   
 8. jdw

  jdw

  De meeste etappes vallen wel mee (op papier) De bottleneck zijn de etappes 8 en 9, die echt heel lang en zwaar schijnen te zijn. Bovendien gaat dat deel door geheel onbewoond terrein waardoor je geheel zelfvoorzienend moet zijn.

  Het hiken is daar anders. Het is er warm met een hoge luchtvochtigheid. Minder plezierig om een zware rugzak rond te sjouwen. Dat regenwoud en vele watervallen betekent ook iets: veel regen. Veel glibberige stenen en wortels. Sommige afdalingen werden complete modderglijbanen. Tropical storm Erika heeft ook veel schade aan het pad toegebracht. Veel kapotte bruggen en veel ongewaaide bomen op het pad. Dit alles maakt dat je gemiddelde snelheid veel lager ligt dan je op basis van de routeprofielen zou verwachten. Een complete thru-hike is dus echt een serieuze onderneming. Ietsje teveel voor deze 50jarige met een kunstheup.
   
 9. Gelukkig lijdt je reislust er niet onder!

  Ik ken Dominica ook niet, maar heb het ooit zien liggen vanuit Martinique.
  @Iris, Er is deze contreien nauwelijks sprake van seizoenen (hooguit een regenseizoen), dus je kunt altijd gaan.

  Marla
   
 10. jdw

  jdw

  Augustus tot en met november zou ik toch wel vermijden. Naast de natste maanden is dit ook hurricane seizoen. Dat wil je echt niet meemaken. De statistisch droogste tijd is van januari tot april.
   
 11. jdw

  jdw

  Ik lees net op FB dat Dominica voor het eerst vertegenwoordigd zal zijn op de fiets & wandel beurs.
  Toen ik bij middleham falls was was daar net een photoshoot aan de gang. Misschien brengen ze de resultaten daarvan wel mee. Mannen opgelet!
  [​IMG]
   
  marla vindt dit leuk.
 12. Trektocht, toch?
  Sorry, beetje ranzig ... ik weet het.

  Marla
   
 13. jdw

  jdw

  Yup trektocht. Middleham falls liggen langs etappe 4 op ruim een uur lopen van de weg over glibberige paadjes. Het is een prachtige route .
   
 14. Dank je Joost. Bikini mee begrijp ik, als we er ooit komen :) Ik heb al kaartjes voor de beurs dus ik ga eens zoeken naar de info daar.

  Was jij daar dan toevallig in het-te-vermijden-seizoen aug-nov als het zo modderig was, of is dat min of meer standaard zo? Ik ben lang geleden op een eiland in de buurt geweest in maart, droog, niet al te heet... Nog een laatste vraag en dan laat ik je met rust: hoe heb jij overnacht? Is kamperen met een kleine tent een optie of is er geen paar vierkante meter vrij te vinden?

  Ik zet dit pad wel echt op mijn lijstje. Net als de JMT trouwens, die daar via jou al opstaat Marla :) Mijn kinderen zijn wel redelijk stoere hikers en willen ook graag eens Europa uit. Ik zou dat ook graag weer eens willen, dus we sparen voor vier vliegtickets ver weg. Dat zal nog wel even duren, dan kijken we wel eens wat ze aankunnen. Tot die tijd is dromen ook heerlijk! Bedankt voor de inspiratie.

  Groet,
  Iris
   
 15. jdw

  jdw

  Bikini, badpak of zwembroek moet zeker mee. Die poeltjes onder de watervallen zijn heerlijk om even in te duiken. Daarnaast heeft Dominica nog hele fraaie stille stranden. Nog wel!

  Wat overnachtingen betreft: ik ben niet zo stoer. De begin- en eindpunten van etappe 1 t/m 6 zijn met het lokale openbaar vervoer te bereiken. Etappe 1,3 en 4 heb ik zo vanuit de hoofdstad Roseau gedaan. Etappe 5 en 6 vanuit Castle Bruce aan de andere kant van het eiland.

  Als je wilt tru-hiken is een tent geen goed idee. Er is weinig plek in het dichte regenwoud. Daarnaast is de ondergrond vaak erg drassig. Een hammock met regenscherm lijkt me beter. Bomen genoeg.

  Ik ben net terug uit Dominica. Het droge seizoen had eigenlijk al begonnen moeten zijn maar alles was nog heel erg nat. Iedere dag regen. Sommige dagen een beetje, andere dagen veel. Een gevolg van de klimaatverandering.
   
 16. Weer een genot om naar te kijken, Joost!

  Marla
   
 17. jdw

  jdw

  Dank je. Ik kijk er zelf ook nog met plezier naar.
  het leuke van deze tocht is toch dat de omgeving werkelijk compleet anders is dan alle andere tochten die ik tot nu toe heb gedaan.
   

Deel Deze Pagina