Flipfuel (van vreemd materiaal)


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Ik werk liever met 220 grams blikken (medium maat), die vul ik dus zelf met de prikblikken waar 190 gram in zit. Zo kan ik nooit te veel vullen. Bij de kleine blikjes (110 gram) is idd wegen erg belangrijk maar dat lijkt me erg lastig met de flipstop omdat je twee blikken opelkaar hebt zitten waarbij gas van de ene naar andere gaat maar gewicht van het totaal blijft hetzelfde. Dus ik blijf liever bij mijn eigen systeem met een slang tussen de tankjes, dan kan ik bij het ontvangende blik apart de gewichtstoename live meten.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Oh deze zag ik ook al voorbij komen op YT. Ik geloof dat diegene het ook vooral had omdat de kleine gasblikjes relatief duur zijn en je ze dan kunt bijvullen uit een grote. Inderdaad ook mooi dat je dan minder kleine blikjes hoeft weg te gooien. Jammer dat ze zelf zo prijzig zijn, maar fijn te weten dat ze ook op Ali te vinden zijn (en die ook werken). Dan mag ie toch op mijn verlanglijstje voor ooit.
 
Ik heb de mijne laatst onverwacht kunnen testen. Er was een vol 450 grams blikje op de tegels gevallen dus die was gaan lekken. Ik heb er drie legere gasbussen respectievelijk met 100, 100 en 40 gram mee bij kunnen vullen, zonder de temperatuur te beinvloeden. Eén van de schroefdraadkanten draaide door, maar dat lijkt aan het kapotte blik te liggen.
 
Ik heb zo'n heel klein nippeltje in Korea gekregen van een hiker. Daarmee kan ik de verticale lange bussen die in van die kook koffers gaan (met een brede schroefdraad en meestal alleen buthan gas) omvullen naar de 'normale' ISO schroefblikken. Dat is een paar keer goed van pas gekomen, omdat die ISO blikken niet overal in de wereld te krijgen zijn, maar die vertikale lange blikken soms wel.
 
Nu een betere test. Ik had vier blikjes die bijna leeg waren (leeg voor m'n tweepitsbrander). Met deze vier twee andere blikken gevuld. De twee te vullen waren in de vriezer gekoeld. Eentje is volledig gevuld, de andere bijna. De vier te legen blikken had ik in een bak met heet water gezet. Deze zijn nagenoeg leeggetrokken. Het probleem met de schroefdraad lag niet aan deze flipfuel (kloon).

IMG_20240423_140016k.jpg
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan