Fenix HM50R

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door Rkoome, 9 okt 2017.

 1. Rkoome

  Rkoome Administrator Medewerker

 2. Jammer dat bij dit soort lampen de rode led optie ontbreekt.

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 3. hyz

  hyz

  Ik heb de Fenix HL60R. Die heeft wel rode leds, maar die gebruik ik nooit. Ik zie er namelijk helemaal niets mee. Kaartlezen werkt ook niet, omdat je geen contrast/kleuren ziet.

  Opladen via USB was ook één van de redenen om voor deze lamp te kiezen. Onderweg opladen via een powerbank kan bijvoorbeeld. Maar ik heb nog nooit een lege accu gehad. Deze gaat heel erg lang mee, vooral omdat ik bijna alleen de laagste twee standen gebruik. De laagste voor in de tent, de tweede in het donker om mee te lopen. De andere standen alleen als je een keertje in de verte iets hoort of wilt bekijken.

  Lamp is wat zwaarder, maar ook weer erg degelijk van metaal. Aanrader!
   
  B@se vindt dit leuk.
 4. Klopt dat kaartlezen met rood licht lastiger gaat. Maar ik ben er inmiddels goed bedreven in zolang ik op ingetekende paden blijf ;-) Idealiter gebruik je voor kaartlezen groen licht.

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 5. Rood is vooral handig voor dingen als in het donker in een berghut/tent te zoeken zonder de rest wakker te maken.

  Jammer dat het lampje niet echt een verstraler (handig voor navigatie; zoeken naar paaltjes, boorden en steenmannetjes in het donker) en breedstraler (handig voor klusje dichtbij; koken enzo) goed combineert.
   
 6. De truc is juist snachts zonder licht te lopen. Dan zie je de zijpaden wel... roodlicht dan alleen aanzetten om je positie op de kaart te vinden/bijwerken of paaltjes te vinden ter controle. Snachts op paaltjes lopen is ondoendelijk zonder wit licht. Wit licht verpest nachtzicht :)

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
  B@se vindt dit leuk.
 7. Tja, de HL60R, daar had ik ook naar gekeken. Zelf had ik al de hl50 en ben daar tevreden mee, en mijn vrouw had de hl21. De HM50R was een erg logische keuze. Klein en licht modelletje zonder te veel gedoe. lamp draait meestal op de eerste 2 standen en dan doe je echt heel lang met een 16340 batterij. Zelf heb ik nu voor mijn lamp een usb oplaadbare 16340 batterij in bestelling staan.

  Rood licht, tja, leuk maar niet noodzakelijk voor ons gebruik, dus dat was geen must. USB oplaadbaar wel, en dit werk echt gemakkelijk.

  Voordeel van de grotere Fenix lampen als de HL60R is wel dat deze ook kunnen worden voorzien van een elastische band over het hoofd, makkelijk als je aan het hardlopen bent. Wat van de kleinere lampen wel fijn is dat je ze ook kunt gebruiken als " hoeklamp" (wie kent ze nog, die oude dingen van defenstie..) en deze lamp blijt net ietsje fijner staan als de mijne.

  Voordeel is ook dat er een CR123A in kan, dus ga je wat langer de koude in dan heb je toch veel vermogen bij.

  Bas
   

Deel Deze Pagina