Exped Poll, tevreden of niet?

Discussie in 'Discussie: buitensportzaken' gestart door BertusS, 5 aug 2016.

Heeft U een Exped mat?

 1. Ja

  66,2%
 2. Nee

  23,0%
 3. Ben er tevreden mee

  56,8%
 4. Heb er een met een probleem

  4,1%
 5. Heb een lek in de mat

  6,8%
 6. Heb er een met schot defect

  24,3%
 7. Heb er een met lek ventiel

  2,7%
 8. Mijn probleem is door leverancier goed opgelost

  17,6%
 9. Bedankt voor het invullen

  13,5%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. Natuurlijk! En omdat ik zo na diverse pogingen niks kon vinden heb ik 'm naar Exped gestuurd. De mat is overigens 8 jaar oud.
  Dat klinkt veel, 8 jaar, maar voor een mat die 50-51 weken per jaar in een kast hangt (in het donker dus en niet opgevouwen) vind ik het toch wel een beetje sneu dat-ie het voor die 200 euro niet wat langer heeft uitgehouden... Er is alles bij elkaar misschien 12-15 weken mee gekampeerd, aangezien we de Downmatten alleen in de winter en vroege voorjaar gebruiken.

  Groetzels,
  Dennis
   
 2. Dennis, probeer eens de deflate-dop te sluiten met een stukje cellofaan ertussen? Is een kansje dat je t daarmee nog kunt redden als t daaraan ligt ipv dat je mat poreus is.
   
 3. Anna, dit matje heeft (nog) geen deflatiedop....maar nog good-old 2 ventielen....

  Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
   
 4. Wauw...

  Dan een wilde gok (dat cellofaan werkt zeker als t daaraan ligt iig) wanneer je toch je mat afschrijft: spray eens siliconen in/tussen het ventiel. Misschien zit er minimale speling in het ventiel en sluit je het daarmee?
   
 5. Waarom niet.....baat het niet dan schaadt het niet


  Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
   
 6. mat opblazen en erop gaan zitten
  dun sopje maken in beker en met brede kwast over de mat gaan
  daar waar de lucht ontsnapt zie je direct luchtbelletjes
  even werk maar effectief
  ik ben benieuwd
   
 7. Dat heb ik al meerdere keren gedaan....zonder iets te vinden.

  Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
   
 8. Wel vreemd dan, steekt een v d doppen iets uit, die door het draaien op de mat, lucht kunnen laten ontsnappen? Als je na n paar uur plat ligt moet er toch veel lucht ontsnappen.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 9. hyz

  hyz

  Een poreuze mat is inderdaad lastig te controleren. Maar wat heb je aan die informatie? Dat ie langzaam leegloopt weet je al.
   
 10. Als ik de mat in de huiskamer oppomp en gewoon een aantal uren laat liggen (zonder dat er dus iemand op ligt) dan is-tie al merkbaar minder hard. Je zou dus zeggen dat als er één gaatje in zit dit groot genoeg moet zijn om te vinden. Conclusie kan dus zijn dattie poreus is...

  Overigens had ik ook al geprobeerd om de ventielen onder water te houden om te kijken of er op eoa manier lucht uit de ventielen lekt......zonder succes.
   
 11. Ik heb een Neo Air matje die ook poreus is. Toch gebruik ik deze nog steeds. Als ik ga slapen (meestal laat) dan blaas ik hem hard op. Dan lekker slapen en als ik 's ochtends wakker word dan lig ik nog net niet op de grond. Ergo hij is voor mij nog steeds bruikbaar. ;-)

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 12. Balen, mijn exped mat na 3 weken gebruik (in 1 jaar) afgelopen vakantie weer een baan "uitgeploft". Tis de 2de keer dat ik dit heb met een exped mat. Eens kijken wat de outdoorzaak voor mij kan betekenen: goede hoop.

  Carlala
   
 13. Hallo Lezers,

  Uit de poll komt dat er ongeveer 3 % een klacht heeft en er zijn van de 14 klachten waarvan de leverancier 10 klachten naar tevredenheid heeft opgelost. Dus in het algemeen kan je stellen dat de Exped gebruikers zeer tevreden zijn met hun mat.

  ik heb met de importeur contact gehad en vernam dat er door Exped diverse onderzoeken zijn gedaan waar geen aanwijsbare oorzaak is gevonden voor optredende defecten.
  In een productie proces heb je altijd een percentage uitval. Dit ook bij kunststoffen.
  Bij de leverancier worden de matjes met defecte meestal wel vervangen. Met uitzondering van gebruiksschade maar dit is wat moeilijker vast te stellen.
  Voor het opbergen wordt aangeraden om de mat los op te vouwen als beste optie en zeker een mat met dons vulling.
  Om de mat op te blazen geeft men het advies om dit met de schnozzel bag te doen en zo de condens uit de adem in de mat te voorkomen. Maar dat is bij de hiking site mensen wel een bekend iets.
  Tijdens kamperen heb je nu eenmaal te maken met temperatuur verandering en daardoor ook de condensvorming en deze is niet wenselijk in de mat zeker bij een dons gevulde mat.
   
 14. Ik heb na een jaar of 6 -7 problemen gehad dat twee banen het begaven...

  Toen maar een projectje van gemaakt:
  - Mat ingekort
  - Gesealed
  - Mini matje geboren
  - Dag later plopte daar ook twee banen

  http://imgur.com/VFi3HR8
  [​IMG]
   
 15. Leuk knutselwerk. Het verbaast me dat de las die je hebt gemaakt het we gehouden heeft.
  Jammer dat het niet heeft gehouden. Misschien had je moeten proberen garantie te claimen of korting bij aankoop nieuwe mat.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 16. Dennis,
  ik heb precies hetzelfde probleem met een Exped Down DL9 DLX. (Groot en breed). Loopt ook langzaam leeg. Meerdere malen geprobeerd het lek boven water te krijgen. Niet gelukt. Bij de leverancier (Zwerfkei) gevraagd of ze hem in hun lek-vinder bad willen controleren. Na twee dagen antwoord: de mat is poreus. Hij was 7 jaar oud, hooguit twee weken per jaar gebruikt, altijd open, onder het bed gelegen. Verder geen garantie.... ik weet niet wat ik ervan moet denken, maar 7 jaar oud en dan poreus, vind ik eigenlijk best snel. Ik heb nog zo'n ouderwetse blauw-rode naar rubber stinkende opblaasmat van 10+ kg, zeker 30 jaar oud. Die is nog altijd niet poreus, terwijl die in een af en toe erg warme garage ligt opgeslagen.
   
 17. Even met de importeur mailen Noel! Volgens mij zit er levenslang op en negatieve berichtgeving vinden ze niet leuk ;-)

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 18. Die van mij is naar Exped gestuurd . Dat beweert tenminste Kathmandu waar ik 'm had ingeleverd. Nou heeft Kathmandu me wel eens eerder gepiepeld toen ze een slaapzak naar Rab moesten sturen, maar ok. En volgens Kathmandu wil Exped 'm niet repareren omdat de mat te oud is. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik de brief van Exped niet gezien heb, want die had Kathmandu er niet bijgedaan toen ze de mat weer naar mij terug stuurden.

  Maar goed, als Exped 'm niet repareren of vervangen wil dan kan de importeur ook weinig voor me betekenen vrees ik....

  Groetzels
  Dennis

  Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
   
 19. Op die matten zit vijf jaar, op de ul zit twee jaar.
   
 20. Volgens mij heeft therma-rest levenslang garantie... Expeditie inderdaad 5 jaar.

  Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
   

Deel Deze Pagina