Esvo Mohawk: geschikt voor lange mensen?

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door ijsbeer, 18 jun 2017.

 1. Voorop gesteld: ik weet dat een esvo mohawk niet echt een tent is die snel ter sprake zal komen. Echter, ik ben verliefd op deze tent en zit er over te denken deze tweede hands te kopen.

  Punt is alleen: ik ben waarschijnlijk te lang voor de binnentent. De tent is ontworpen als een dwarsslaper (220 x 180), met redelijk schuine wanden bij de binnentent. In combinatie met mijn lengte (2 meter), een dik matje (neo air) en een donzen slaapzak, gaat dit niet werken.

  Nu is mijn vraag: heeft (een lang) iemand ervaring met deze tent en/of ideeën hoe ik toch in zee kan gaan met de 'liefde van mijn leven'?

  Mocht iemand een andere plek weten waar ik deze vraag kan neerleggen hoor ik het graag!
   
 2. Ik ken de Esvo Mohawk niet. Maar als je met lichtgewichte tenten altijd met je lengte niet goed past is het misschien tijd om eens te gaan kijken naar andere soorten tenten. Ik denk daarbij vooral aan tipi-achtige tenten. Die zijn wat ruimer namelijk.

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 3. hyz

  hyz

  Ik kan op internet geen plaatjes vinden met afmetingen. 2.2m met schuine wanden is krap, maar als je bv. op je zij slaapt hoef je er niet heel veel last van te hebben. Het beste is uitproberen dus!

  Alternatief is de binnentent eruit laten. Of als er genoeg ruimte tussen binnen- en buitentent zit, kan misschien de binnentent iets langer gemaakt worden (bv. door tatteljee/birdland).
   
 4. Eh... ken je het gezegde 'liefde maakt blind'? Soms blijkt die 'liefde van je leven' helaas toch een onmogelijke liefde te zijn.

  Ik ben 1,83m en onze HMG Ultamid-4 meet 2,82 x 2,82m. Da's lekker ruim, maar ik zou echt niet veel minder ruimte willen op mijn Neoair.
   
  babelfish vindt dit leuk.
 5. Hij is bedoelt om langere tijd (> 4 dagen) op de camping te staan. Voor trektochten ed heb ik al een lichte tent waar ik in pas (kaitum van hilleberg), maar vind het zonde om die elke zomer 3 weken in de brandende zon van de Alpen op te zetten. Met dat als uitgangspunt ben ik rond aan het kijken.

  En liefde kan zeker blind maken, maar als je het niet probeert weet je het ook niet ;-)
   
 6. Euh dan misschien slimmer om een Bison Tinde 4 of Tundra 4 te nemen voor dat doel? Lekker ruim en als je niet van insecten houdt kan je er altijd nog een nest in hangen. Verder in de winter een houtkachel. Wat wil je nog meer? ;-)

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   

Deel Deze Pagina