Elk melkpoeder lost slecht op

Discussie in 'Discussie: koken en voeding' gestart door Jonathan Otter, 19 jan 2018.

  1. Jonathan Otter

    Jonathan Otter New Member

    Tijdens het hiken heb ik wel eens een ontbijt met wat melk.
    Ik gebruik dan elk melkpoeder, maar dit geeft vaak veel klonten/klontjes.

    Doe ik iets fout of gebeurt dit bij iedereen?
     
  2. Lurhstaap

    Lurhstaap Member

    Ga naar een Turkse groenteboer en haal zo'n blik Nido/Nestlé. Poeder van volle melk, dus sowieso lekkerder/beter dan dat waterige Elk-spul. Lost prima op, is mijn ervaring.

    Jonas
     
  3. Jonathan Otter

    Jonathan Otter New Member

    Goede tip, ga ik eens proberen!!
     
  4. Annet

    Annet Member

    Ik had dezelfde problemen met Elk. Ik gebruik nu TwoCows tot volle tevredenheid. Ik haal het bij de Jumbo (sommige filialen wel, andere niet).
     
  5. hyz

    hyz Well-Known Member

    Even in een Nalgene-schudfles helpt ook.
     
  6. BertusS

    BertusS Well-Known Member

    mogelijk met warm water mengen? volgens mij kwam klonteren door het hoger vet gehalte in de melk
     
  7. Sylvia

    Sylvia Member

    bij elk ben ik er achtergekomen dat je eerst een klein beetje moet doen en dat roeren en dan de rest van het water er bij... en als je warm doet dan eerst een klein beetje koud dat roeren en dan de rest er bij doen.
     
  8. babelfish

    babelfish Well-Known Member

    Al jaren strak aan de Nido. Werkt prima!
     
  9. Annet

    Annet Member

    TwoCows is ook te koop bij sommige Oosterse toko's. Ik ga Nido ook eens testen n.a.v. deze thread.
     
  10. hyz

    hyz Well-Known Member

    Er is trouwens ook andere "melk"poeder, van hazelnoot, amandel, kastanje. Merk is Ecomil. Die klontert niet snel.
     
  11. Anna.

    Anna. Well-Known Member

    Vandaag een zakje kokos-creme-poeder bij de toko gescoord. Ik zoek melkpoedervervangers zonder lactose. Dus ben blij met de tip Ecomil. Tnx!
     
    hyz vindt dit leuk.
  12. marla

    marla Well-Known Member

    Dat klinkt als 'santen' in poedervorm. Dat is om te gebruiken in het eten. Ook lekker! Maar ik betwijfel of dat bedoeld is als melkalternatief.
    Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar als halve Aziaat met Indovader heb ik zo'n bang vermoeden...
    Ik zou zeggen: probeer het voorzichtig en maak er anders naar Sajoer Lodeh mee ;)

    Marla
     
    RolfKerkhof en babelfish vinden dit leuk.
  13. Anna.

    Anna. Well-Known Member

  14. marla

    marla Well-Known Member

    Gewoon proberen!
    Het zakje bevestigt mijn vermoeden nog meer: santen is namelijk kokosvet, geen kokosmelk. Er zijn ook lekkere toetjes met santen: Kwee Talam, Kwee Lapis ... :D

    Marla
     
    RolfKerkhof vindt dit leuk.
  15. BertusS

    BertusS Well-Known Member

    zakje is volgens mij om kokos melk van te maken
    dit kan je ook van de gemalen kokos maken
    dat gebruik ik bij het maken van Lempers als er niks anders is
    voor gerechten is het lekker, maar als melk? zou voorzichtig zijn om dit als melkvervanger te gebruiken
     
  16. babelfish

    babelfish Well-Known Member

    Anna, al eens sojapoedermelk geprobeerd?

    Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
     
  17. Odysseus

    Odysseus Member

    Marla, Bertus, is het al tijd voor een culinaire hike met Indische maaltijd? :p
     
    Sylvia vindt dit leuk.
  18. marla

    marla Well-Known Member

    Ja leuk! Alleen kook ik nooit, dus als een toko in de buurt is...

    Marla
     
    Sylvia vindt dit leuk.
  19. BertusS

    BertusS Well-Known Member

    Dan zijn er al 3 belangstellenden, beginner, gevorderd en kokkie


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     
    Sylvia vindt dit leuk.
  20. marla

    marla Well-Known Member

    Ik val onder geen van de drie categorieën. Ik doe niet aan koken, dus ik doe alleen mee als eter.

    Excuus voor het zover van het onderwerp afdwalen.

    Marla
     

Deel Deze Pagina