Ecrins

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door Minoes33, 29 nov 2017.

 1. Minoes33

  Minoes33 Guest

  Hallo collega trekkers!
  Het is pas november maar kriebels voor nieuwe trek beginnen alweer :).
  Ik denk aan de Ecrins, en heb wat vragen..hoop dat jullie me kunnen helpen.
  Op zoek naar een gebied in Ecrins dat al vroeg in het seizoen goed te lopen is, sneeuwveld hier en daar geen probleem, ijs wel ( tot op heden nul ervaring met crampons ). Weet dat het behoorlijk " begletsjerd" gebied is.
  Verder benieuwd of ik door vroeg in seizoen te lopen veel van het mooiste mis ( hoe laag moet ik blijven?)..ik ben redelijk verwend!
  Ik mik op eerste week van juni. Vroegst dat ik ooit gelopen heb in Franse Alpen was half juni, ging tot 2600 m prima maar was stukje zuidelijker in Mercantour...
  Loop met tent en eten dus verzorging onderweg is geen factor, en juiste gear om warm/droog te blijven.
  Loop graag tussen de 4 en 8 dagen.

  Snuffel ook het internet af maar ervaringen en tips zijn heel welkom, dank!

  Gr. Marouska
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 nov 2017
 2. jdw

  jdw

  Ik ken de Ecrins van lang geleden uit mijn klimjaren. Een trektocht heb ik er nooit gelopen. De Ecrins is toch wel een van de ruigste berggebieden van de hele alpen. In een normaal jaar met normale sneeuwhoeveelheden is begin juni nog véél te vroeg. Alles boven de 2000 meter ligt normaalgesproken nog onder een pak sneeuw. Maar wat is nog normaal tegenwoordig?

  De GR54 ( http://www.grand-tour-ecrins.fr/ ) is een route die helelmaal rondom het Ecrins massief loopt en alle gletsjers vermijd maar ook deze route komt geregeld over bergpassen ver boven de 2000 meter.

  Als je per sé begin juni wilt raad ik je aan een ander gebied te zoeken. De Vercors is een mooi gebied voor Juni.
   
 3. Minoes33

  Minoes33 Guest

  Dankjewel voor je reactie! Begin juni is geen optie dan..wat je zegt..beetje col gaat over de 2000 heen en lijkt me ook fijn wat meer het gebied in te trekken. Dus if verder de zomer in, of een andere bestemming! Vercors heeft weinig meertjes enzo volgens mij, ben toch wel een waterfan, ook voor die ijskoude dip na een dag lopen! Paar jaar terug in Durmitor getrokken en miste dat echt. Het was ook 30 graden ;-P.

  Dus...Alpen in juli/aug of gewoon een heel andere bestemming begin juni. Tips zijn welkom! Voorwaarde is dat ik met tent MAG staan voor de nacht, en daarnaast niet verplicht bij hutten. Tot nu toe Pyreneeën, Mercantour, Queyras in Frankrijk, Alpi Marittime in Italie, Glaskogen in Zweden, Rondane in Noorwegen, Durmitor in Montenegro en Cairngorms in Schotland. Ga liefst naar een nieuwe plek..
  Navigeren is geen probleem... is vooral dat er zo weinig landen zijn waar je mag bivakkeren!
  Iemand ervaring met Finland ( naast Oulanka, dat geloof ik baggerig is die tijd en designated camp sites..)
   
 4. heb de afgelopen 2 jaar tochtjes gemaakt in de ecrin, de vroegste was medio mei en toen lag de sneeuwgrens rond de 1700m. De sneeuw was prima en weinig ijs, maar plan je tocht niet teveel door de sneeuw want zonder sneeuwschoenen kom je bijna niet vooruit, zeker in de namiddag wanneer alles papperig word. Verder was het weer zoals algemeen bekend; veel zon overdag en temperaturen rond de 25*, snachts tussen de 5 en de -1 afhankelijk van de bewolking en andere factoren. Oja en we hebben ook flink onweer gehad gevold door een koude dag met mist

  De meest recente keer was in juli en toen lag er bijna geen sneeuw meer behalve op de bekende gletsjers in de buurt van ailfroide en de barre des ecrins
   

Deel Deze Pagina