Droger gezocht (omgeving Arnhem)

Discussie in 'Rond het kampvuur' gestart door ijsbeer, 6 dec 2017.

 1. Geen idee of dit onderwerp hier thuis hoort, maar zo niet dan hoor ik graag.

  Voor het onderhoud van m'n hard shell, wil ik deze graag na het wassen in de droger stoppen om hem te impregneren. Echter, de rest van de tijd heb ik geen droger nodig en koop er daarom liever niet 1tje om hem 1x per 2 maanden te gebruiken.

  Andere opties die ik m.b.t. impregneren zijn met een föhn of strijken, maar dat lijkt me erg onhandig/lang duren (föhn) en ben ik bang om de jas kapot te maken (strijken). Dus nu vraag ik me af:
  - zijn er nog andere manieren om m'n jas te impregneren (en als dit niet kan)
  - is er iemand in de omgeving Arnhem waar ik 1x in de zoveel tijd (evt tegen een vergoeding) m'n jas door de droger kan trekken?

  Of heeft iemand nog andere ideeën?
   
 2. Wellicht is er een wasserette in de buurt die ook een droger heeft?
   
 3. Zou kunnen, maar ik weet niet in hoeverre ik een wasserette vertrouw dat ze voorzichtig omgaan met een jas van €450+ euro...
   
 4. strijken zou ik niet doen, föhnen zou goed kunnen maar daar moet je geduld voor hebben.
  op mijn sprayfles (Revivex) staat 45 minuten in de droger, maar kunststoffen zoals een jas zijn snel droog.

  veel mensen willen wekelijks alles wassen, maar dat is toch meer uit gewoonte. Ademende materialen worden erniet beter van en raken zelfs beschadigd van bijtende zeepsoorten.

  nb. geef mij maar geurvrije zeep, als ik bijvoorbeeld een winkel inloop waar veel zeep bij elkaar staat, raakt mijn neus hevig geprikkelt.
   
 5. Ik strijk mijn jassen wel gewoon. De strijkbout niet rechtstreeks op je jas zetten natuurlijk: jas afdekken met een theedoek of zo en dan theedoek strijken.... Er gaat voldoende warmte door de theedoek heen om je jas weer mooi te laten afparelen...

  Ik was GTX jassen overigens max 2x per jaar....

  Groetzels,
  Dennis
   
 6. Niemand in je familie/vriendenkring die zo'n ding heeft/
  Off-topic: heb jij geen spijkerbroeken, handdoeken of beddengoed dat je in de droger kan doen? Schiet veel beter op dan aan de lijn...

  Mirjam
   
 7. offtopic, och, om nu voor die 2 broeken die ik heb een droger aan te schaffen?
   
 8. Zonde van de elektriciteit als wasgoed aan de lucht net zo goed droogt! On topic: wasserettes doen meestal niet aan alleen-drogen. Ik heb het een keer aan de hand gehad, en ze wilden er niet aan beginnen. Pas toen ik aanbood het volledige tarief te betalen (wassen & drogen, 6 of 7 euro) gingen ze akkoord - en niet eens van harte.
   
 9. Yep....ik gebruik Grangers, dus dat moet verwarmd worden :)

  Groetzels,
  Dennis
   
 10. @aqdennis : kssht, dat was voor @ijsbeer bedoeld!

  Overigens ben ik zo’n beetje grootgebracht in afparelland met PFCs en het moeten verwarmen daarvan voor het juiste resultaat. Het kostte me behoorlijk wat tijd om echt te vertrouwen op waterbased nikwax zonder te moeten verwarmen. Maar t werkt en dat telt.
   
 11. Ik droog idd alles aan de waslijn, zonde van de elektra e.d. om het in de droger te stoppen.

  @Anna. dank voor de tip om nikwax een keer te proberen. Dat zou helemaal het makkelijkst zijn....

  En wat familie betreft: die wonen (letterlijk) aan de andere kant van het land, dus dat is ook niet ideaal. Maar goed, genoeg food for thought dus =)
   
 12. Is er geen tankstation in de buurt die van die drogers en wasmachines heeft staan? Even googlen op tankstation met wasmachine Arnhem.
   
 13. Hier hetzelfde probleem. Bever adviseerde mij om mijn jas op een winterdag te wassen en over de warme radiator te hangen. Die warmte schijnt ook de boel te reactiveren.

  Maar Nikwax is dus ook een oplossing lees ik hier.
   

 14. Hier in Nijmegen heeft de Anac(tankstation, wasstraat en nu dus ook wasmachine/drogers) van die industriele drogers staan die je voor een paar euro kan gebruiken. Als ik mij niet vergis is er ook een Anac in Arnhem, maar ik heb geen idee welke faciliteiten die heeft.

  Aangezien Nijmegen ook region Arnhem is, sorry ik vind drogers ook zonde van de stroom dus kan je niet van dienst zijn.
   
 15. Esso heeft inderdaad ook van die drogers, die zijn best groot trouwens. Ik hoor ook weleens hier dat mensen hun dekbed of paardendekens er in doen.
  En ja; zonde van de stroom, maar binnen heb ik geen ruimte voor alles. Buiten bijna nooit een optie,; hier in de wijk droogt maar een enkeling zijn was buiten, komt dat dit een van de meest winderigste gebieden is van NL; moet ik het zo ongeveer met ducktape vastmaken. Nee dus.

  MIrjam
   
 16. En als je nu een algehele reiniging bij een bij de Netex aangesloten stomerij laat doen? Die doen ook skikleding en dure (maat)pakken, dus die hebben wel vaker kostbare spullen. Dus niet bij de Gouden Schaar ( die overigens heel handig zijn met naald en draad maar door een taalbarriere niet weten wat een Goretex jas is).

  Mirjam
   
 17. hyz

  hyz

  Strijken gaat prima. Bij een lage temperatuur doe ik er niet eens een theedoek tussen.
   
 18. ik vraag me af wat het opwarmen van het spul moet bewerken, moet er een oplosser verdampen?
   
 19. hyz

  hyz

  Ze zeggen zelf het activeren van het product. Heb het ook wel eens zonder gedaan. Mijn ervaring is dat het na het strijken beter afparelt.
   

Deel Deze Pagina