de juiste brander

Discussie in 'Discussie: koken en voeding' gestart door Joop130, 26 aug 2017.

  1. B@se

    B@se Active Member

    Groene zeep eronder en je pannen worden zelf niet zwart en de groene zeep is er zo af. Bij de scouting koken we vaak op een tafelvuur. Maar ook de bestekbakjes van ikea branden mooi (wel eerst een keertje buiten flink opstoken zodat de afwerking aan de binnenkant weg is). Deze kleine ikea bakjes stoken we gewoon op veel takjes.

    Bas

    [​IMG]

    die dingen

    (plaatje toegevoegd)
     
  2. Joop130

    Joop130 Member

    heb net een nieuw msr setje gekocht rvs , hoeveel zeep moet je meenemen voor drie weken houtvuur
    herinner mij deze tip ook , maar heb het nooit toegepast.

    goede start voor mijn nieuwe setje
     
  3. BertusS

    BertusS Well-Known Member

    begin eerst met 1 potje van 100 gram
    daar kan je ook nog de was mee doen en je kan er mee fietsen, voor het geval je dat nog niet kan.

    Joop, voor jou, Voor de duidelijkheid, de zeep moet aan de buitenkant van het pannetje worden aangebracht.

    of neem een goedkoop pannetje en na het weekend naar de millieustraat.
     
  4. babelfish

    babelfish Well-Known Member

    Snap het moeilijk doen met groene zeep niet. Je kan het RVS makkelijk schrobben met een RVS schuurspons. Wat super werkt is de pan met sooth gewoon even in de spiritus zetten als de koek dik is. Na een weekendje lukt het ook wel met een beetje zeep. Verder heb je ook HG kachelruit schoonmaakspul. Volgens mij werkt dat ook prima.

    Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
     
  5. BertusS

    BertusS Well-Known Member

    of gewoon met zand en water schuren . . .
     
    babelfish vindt dit leuk.
  6. hyz

    hyz Well-Known Member

    Waarom zou je hem schoonmaken, als ie daarna weer hetzelfde vies wordt?

    Al die extra toevoegingen doen het lichtgewichte volledig teniet. 100 gram vaseline vs. gasblikje 100 gram: kan je 4 dagen van koken.

    De zagen die ik op mijn zakmessen heb zitten zijn echt geen straf om te gebruiken. Dikker dan een cm of vijf is niet aan te raden, maar dunnere gaan snel doormidden. Voor dikkere is deze ook een redelijk lichte optie: een inschuifbare Fiskars van 130 gram. Ik gebruik deze in de tuin.
    Maar uiteraard maakt iedereen zijn eigen keuzes.

    [​IMG]
     
  7. babelfish

    babelfish Well-Known Member

    Inderdaad mijn vuurpannetje is ook gewoon altijd zwart aan de buitenkant

    Maar ik weet dat sommige mensen hun RVS graag schoon houden. En dat hoeft niet door extra gewicht mee te sjouwen. Gewoon thuis weer poetsen of onderweg met zand schuren zoals Bert schreef.



    Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
     
  8. Joop130

    Joop130 Member

    keer uitproberen aan de binnenkant, wordt je eten misschien ook niet zwart op een te hoog vuur. Zal een sparerib er malser van worden.
    dit is weinig gewichtsverschil en wat je al hebt hoef je niet te kopen, blijft je portemonee weer zwaar.
    laat ik gewoon mezelf zijn en eens vaker mijn handen wassen :)
     
    babelfish vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina