Cuben fiber

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door Dennis_Berg, 2 nov 2016.

 1. Weet iemand of er nog cuben fiber te koop is in europa? Ik kan het op extremetextil niet meer vinden
   
 2. Extremetextil verkoopt het niet meer omdat de aankoopprijs een pak omhoog is gegaan.
  Of het in Europa nog te krijgen is ? Geen idee eigenlijk. Maar weet je dat Cuben sinds een aantal maanden een Nederlandse eigenaar heeft en is hernoemd tot Dyneema Composite Fabric ?
   
 3. Ja dat wist ik inderdaad! Ook bij het zoeken op Dyneema composite fabric kan ik geen website vinden die het materiaal hier in europa verkoopt.

  Ik ga eens op Ebay kijken US wil ik liever niet doen dan wordt het allemaal wel erg prijzig :(
   
  Laatst bewerkt: 3 nov 2016
 4. Ik heb even contact opgenomen met Extremetextil. Zij krijgen begin volgend jaar weee cuben :D Dus nog 2 maandjes wachten :)
   
 5. Kyle van ripstop by the roll verzendt erg goedkoop, en vaak willen ze ook nog wel een wat lagere waarde op het pakje zetten als je het lief vraagt.

  --
  Snet frm my phone. Spelling errrs may occur.
   
  Dennis_Berg vindt dit leuk.
 6. Ik heb gisteren een mail ontvangen van extremetextile dat ze binnen twee weken weer cuben binnen krijgen!
   
  lijn vindt dit leuk.
 7. Goed te weten!!!
  Bedankt.
  Marla
   
  Dennis_Berg vindt dit leuk.
 8. Ik heb de prijzen ook eens opgevraagd om eventueel te verkopen in de shop , dat viel tegen :( , ik vrees dat prijzen meer als verdubbeld zijn .
   
 9. Bedoel je dan inkoopprijs? Denk dat het over de hele linie duurder zal zijn (grondstof, uurloon...etc). Eigenlijk weet ik niet of er op productie van cuben fiber een patent berust (net zoals gore tex), dat zou weer mogelijkheden bieden voor leveranciers die het goedkoper kunnen maken.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 10. Probleem is dan wel dat DSM de enige bron is van Dyneema,
   
 11. Ah. Bummer.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 12. hyz

  hyz

  Is er geen andere supervezel / aramide die tot een soortgelijk doek wordt geweven?
   
 13. Spinnaker? Maar dat is niet zo licht...

  --
  Snet frm my phone. Spelling errrs may occur.
   
 14. Spinnaker is een weeftechniek en geen vezel. En bovendien wordt het al jaren niet meer gebruikt in shelters omdat het eigenlijk totaal daar niet voor gemaakt is en vrij snel gaat lekken.

  Zijn er nog andere supersterke vezels ? Wel, DSM heeft indertijd de technologie achter Dyneema in licentie gegeven aan Honeywell die het op de markt brengt onder de merknaam Spectra.
   
 15. Ah, dank voor de uitleg. Ik wist dat spinnaker uit de gratie was geraakt sinds de komst van cuben, maar had me nooit verdiept in het waarom. Wist alleen dat het beide technologieën zijn uit de zeilwereld en nam daarom incorrect aan dat het om een andere, zwaardere vezel ging.
  Gelukkig ben je nooit te oud om te leren

  --
  Snet frm my phone. Spelling errrs may occur.
   
 16. Zoals de naam al zegt, is het inderdaad een product voor de zeilwereld en eigenlijk nooit bedoeld om waterdicht te zijn.
  Cuben is volledig anders van opbouw en eigenlijk bleek dat toevallig ook vrij goed te zijn voor gebruik in allerlei outdoorproducten.
   
 17. Ik ben nu wel benieuwd: heeft iemand inzicht in de hoeveelheid cuben die in de zeilwereld gebruikt wordt in relatie tot buitensportproducten? De zeilen zijn individueel uiteraard groter, maar gevoelsmatig zijn er ook minder gebruikers en doelen (tarp/tent/rugzak/stuffzak/...)?
   
 18. Ik kom zelf uit de zeilwereld. De wedstrijdboten die cuben gebruik zullen denk ik gemiddeld 80m2 zeil hebben (fok + grootzeil). Waarvan een aantal meerdere setjes zullen hebben voor verschillende windsterktes. Als de boten het hele seizoen varen gaan de zeilen 1 a 2 seizoenen mee. Daarnaast gebruiken ze als lichtste materiaal volgens mij 4oz cuben.
   
 19. Yup wat Dennis schrijft wordt Cuben eigenlijk alleen in de professionele race zeilerij gebruikt. Maar goed daar gaan setjes zeilen altijd maar 1 of 2 seizoenen mee. Want dan is de stof dusdanig uitgelubberd dat nieuwere beter presteert.

  Getypt met veegtelefoon
   

Deel Deze Pagina