Coleman 442 wil niet laag branden

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door Rob Huibers, 30 dec 2017.

Tags:
 1. Hallo! Mijn tamelijk nieuwe Coleman 442 eenpits brander gaat uit als ik hem laag zet. Hij wordt alleen met wasbenzine en Coleman Fuel gestookt. Zou de generator verstopt kunnen zijn? Kan je die schoonmaken, bijvoorbeeld door hem los te maken en door te blazen? Wie kent dit probleem en weet de oplossing? Rob
   
 2. Tja das lastig te zeggen zonder zelf de brander zelf vastgehad te hebben. Wanneer treed dit op? Bij een koude brander of ook als deze even heeft gebrand?
  De onderdelen zijn prima los te krijgen. Bv viahttp://www.benzinebranders.nl/Onderdelen/Onderdelen-Coleman-Feather-442

  Zelf gebruikte ik wel brandpasta om de generator voor te verwarmen. Hoeft niet maar dan brand deze brander wel sneller schoon. Ook kan het zijn dat de druk wat aan de lage kant is. Op hol vermogen heeft dit voor mijn gevoel minder invloed dan als je hem aan het knijpen bent.

  Bas
   
 3. Hij doet het altijd, koud, warm of heet. Al laat je hem een half uur keihard branden, voorbij een bepaalde, lagere stand van de regelaar begint hij onmiddellijk te moduleren en te sputteren en gaat dan bijna meteen uit. Het heeft niet met voorverwarmen te maken, wat bij de Colemans trouwens niet nodig is. En ook niet met druk. Ik kan hem helemaal leip pompen en dan doet hij het nog. Ik heb trouwens een lamp die dat ook doet, bedenk ik nu.
  "Hol vermogen"? Wa iez da? Vol vermogen?
  Groet, Rob
   
 4. hyz

  hyz

  Zo goed ik weet kan je de generator van een coleman niet schoonmaken. Mogelijk veroorzaakt de wasbenzine de vervuiling. Dat is vettiger dan benzine.
   
 5. de generator eraf schroeven en kijken of er nog benzine uitkomt als je de kraan langzaam open draait.
  komt er dan wel brandstof uit dan is de generator te vervangen.
  succes
   
 6. Tijdens het wandelen langs de reuzel op je telefoon tikken blijkt soms spelfouten op te leveren.

  Maar de huidige wasbenzine heeft een andere samenstelling dan vroeger en levert inderdaad eerder verstopping op dan colemanfuel of euro95 is mijn ervaring. Ik ben bang dat je generator idd verstopt is. Je kunt proberen deze met een ultrasoon reiniger schoon te maken en met perslucht uit de blazen.
  BTW primen met brandpasta hoeft niet maar werkt wel bevorderend.

  Bas
   
 7. Die van mij heeft het ook, die is erg lastig te regelen, met name laag vuur is een probleem. Heeft hij overigens vanaf dat hij nieuw was altijd al gedaan. (Ik gebruik altijd Colemanfuel).
   
 8. Ik heb er ook een paar gehad. Ze konden eigenlijk allemaal alleen maar in de standen hard en harder. Altijd gedacht dat het nu eenmaal bij benzinebranders hoorde, tot ik overstapte op mijn huidige optimus nova+.
   
 9. Alternatief voor Coleman is Aspen 4. Bij Colemans met een verstopte generator heb je of geen vlam of veel gele vlammen. Ploffen en onregelmatig branden kan ook duiden dat de regelknop niet helemaal lekker aan de generator is gekoppeld (ooit eens gehad met een benzine lamp). En slechts een stand branden (voluit of nagenoeg voluit) is eigenlijk ook vrij normaal voor de meeste benzine branders. Alhoewel tegenwoordig meer en meer nieuwere branders nu ook echt kunnen simmeren (o.a. idd de Nova).
   

Deel Deze Pagina