Cadeautips voor de komende feestdagen


Rkoome

Administrator
Forumleiding
Hi allemaal,

In deze thread wil ik de komende dagen enkele leuke cadeautips geven voor buitensporters. Bij elke tip tevens een link naar online verkrijgbaarheid (als ik die kan vinden), waarbij ik direct vermeld dat die links zogenaamde 'comissielinks' zijn (ik ontvang een klein percentage als er daadwerkelijk via de betreffende link wordt gekocht).

Fjällräven Tab Hat (Adviesverkoopprijs: €39,95)
Een zachte, comfortabele gebreide muts van gerecycled polyester. De Fjällräven Tab Hat bevat een wafelstructuur met een brede omslag en een klein stoffen logolabel. Het materiaal voert vocht af en droogt snel op. Het is dus de perfecte muts voor dagelijks gebruik, verkrijgbaar in maar liefst 10 kleuren.

fjallraven-tab-hat.jpg

Onder andere verkrijgbaar bij: Bever en Bergfreunde.nl

Häago hand- en voetwarmers (Adviesverkoopprijs vanaf: €1,95)
Dankzij de warmers van Häago kom je zonder koude vingers of voeten de wintermaanden door. Gaande van hand-, teen-, en bodywarmers tot warmers in de vorm van inlegzolen. De warmers zijn gemaakt van ijzerpoeder, actieve kool, vermiculiet, water en zout, allemaal in een polypropyleen zak. Zodra de buitenverpakking wordt geopend, vindt een natuurlijke exotherme reactie plaats tussen het ijzerpoeder en de zuurstof in de lucht. Zout helpt het proces te versnellen, terwijl de actieve kool de warmte verspreidt die ontstaat door de reactie. Tip: door ze tussentijds in een luchtdikke ziplock zak op te bergen kun je meerdere keren gebruiken.
haago-warmers.jpg

Onder andere verkrijgbaar bij: Bever

Light My Fire producten (Adviesverkoopprijs vanaf: €3,95)
Ik ben zelf grote fan van de producten van Light My Fire, al sinds ik mijn eerste spork op een beurs kocht. Sinds die tijd ga ik bijvoorbeeld ook nooit meer op pad zonder de Ligth my Fire Firesteel in mijn zak en gebruik ik regelmatig de Kasa Mok om zowel uit te eten als te drinken.
light-my-fire.jpg

Onder andere verkrijgbaar bij: Bever en Bergfreunde.nl

Raymond
 
In deze tweede posting enkele boeken die ik van harte kan aanbevelen. Een boek is altijd een mooi cadeau, zeker voor de liefhebbers die er ofwel iets van leren of gewoon willen wegdromen bij het lezen van de ervaringen van anderen. Bij deze boeken staan wel links, maar dat zijn geen commissie-links, omdat het hier steeds gaat om Nederlandse auteurs en hun eigen directe website. Dus je steunt hen direct met je aankoop.

Boeken van Karin-Marijke en Coen
Coen is een vaste bezoeker van het prikbord en laat regelmatig van zich horen. Niet alleen om tips te geven over de gebieden waar zij inmiddels zijn geweest, maar zo af en toe ook om te vertellen dat er een nieuw boek aankomt. Hun nieuwste boek (Over Bruggen) heeft nog een financieel steuntje in de rug nodig in de vorm van crowdfunding!
landcruisingadventure.png

Te bestellen op hun website: https://landcruisingadventure.com/

Boeken van Jolanda Linschooten
Velen zullen Jolanda inmiddels wel kennen. Zij schreef niet alleen gidsen over tochten in IJsland, maar bijvoorbeeld ook over kanotochten in Nederland en sindskort is ook haar nieuwste boek Ultra verschenen. Kun je geen genoeg krijgen van haar avonturen, dan zijn zeker ook haar multimediale presentaties zeer aan te bevelen.
jolanda-linschooten.png

Te bestellen op haar website: https://www.jolandalinschooten.nl/webshop/

Tracks of the White Wolf van Raoul Kluivers
Raoul is een rasechte Achterhoeker, maar heeft inmiddels ook de meest afgelegen uithoeken van de wereld gezien. Hij draagt zijn kennis en ervaring niet alleen over op zijn natuuropleidings centrum Voshaar, maar ook in een schitterende wildernisgids die hij schrijf.
raoul-kluivers.png

Te bestellen via de website: https://www.boekenbestellen.nl/boek/tracks-of-the-white-wolf/9789090341668

Fulltime Avonturier van Tamar Valkenier
Veel mensen dagdromen erover, Tamar deed het gewoon: alles achter zich laten en de wereld in trekken. Als fulltime avonturier heeft ze zo'n beetje alle uithoeken van de wereld al gezien, maar dat wil niet zeggen dat ze klaar is met reizen. Sterker nog: zij is continu bezig met nieuwe avonturen opzoeken. Dat doe je immers als je fulltime avonturier bent.
tamar-valkenier.png

Te bestellen op haar website: https://fulltimeavonturier.nl/nl/boeken/38-fulltime-avonturier-paperback-9789021576848.html

Zelf nog cadeau-tips? Deel ze dan gerust!

Raymond
 
In deze posting iets duurdere producten als cadeautips, maar stuk voor stuk producten die wat mij betreft een investering zijn voor de lange termijn: om lang plezier van te hebben dus. En voor de feestdagen kun je er dus iemand anders of gewoon jezelf een plezier mee doen.

Osprey Ultralight Drysacks (Adviesverkoopprijs vanaf: €17,95)
Zelf gebruik ik Drysackss al jaren. Niet alleen om mijn materiaal droog in op te bergen, maar ook om mijn rugzak goed overzichtelijk te houden. Verschillende soorten materiaal in verschillende kleuren drysacks maakt het een stuk makkelijker om je spullen snel terug te vinden.
osprey-drysacks.png

Onder andere verkrijgbaar bij: Bever en Bergfreunde.nl

Helinox lichtgewicht campingstoelen (Adviesverkoopprijs vanaf: €94,95)
Toegegeven: ze zijn niet goedkoop. Maar zeker op kortere weekendtochten, waarbij een extra kilo niet direct je wandelplezier zal verpesten is een lichtgewicht campingstoel van Helinox écht een aanrader. Na een dag lopen ontspannen in een comfortabel stoeltje zitten is voor mij één van de beste manieren om de dag af te sluiten.
helinox-campinstoelen.png

Onder andere verkrijgbaar bij: Bever en Bergfreunde.nl

VAUDE dagrugzakken (Adviesverkoopprijs vanaf: €119,95)
VAUDE is één van mijn favoriete buitensportmerken. Niet alleen omdat hun productne goed aansluiten bij wat ik nodig heb, maar juist ook vanwege hun hele filosofie met betrekking toot duurzaam en sociaal verantwoord produceren. Met oog voor de toekomst produceren zij materiaal van zeer goede kwaliteit, bieden reparatie-service en tevens de optie om materiaal te huren als dat beter uitkomt. Hun dagrugzakken kan ik dan ook van harte aanbevelen
vaude-wandelruzakken.png

Onder andere verkrijgbaar bij: Bever en Bergfreunde.nl

Zelf nog cadeau-tips? Deel ze dan gerust!

Raymond
 
Voor liefhebbers van messen zijn de onderstaande cadeautips zeker de moeitje waard.

Böker Plus Adventkalender 2023
Eigenlijk ben je al te laat, maar deze adventkalender van Böker Plus is volgens mij het ultieme cadeau voor messenliefhebbers. In plaats van een chocolaatje krijg je met deze kalender elke dag een stukje van je eigen mes in handen. Tot je aan het eind van de maand alle onderdelen hebt om zelf een schitterend mes in elkaar te zetten.
boker-plus-adventkalender-2023.jpg

Te bestellen op de site van Böker Plus

HORL messenslijpers
Vaste bezoekers van de site hebben de messenslijpers van HORL al vaker zien langskomen. Deze slijpers zijn naar mijn idee briljant in hun eenvoud. Dankzij de magnetische messenhouder en de rollende slijper wordt het slijpen van messen een stuk eenvoudiger. Toegegeven: de slijpers van HORL zijn niet goedkoop en el helemaal niet als je voor de speciale PRO-versie kiest die in speciale cadeauverpakking komt. Maar je kunt er de levensduur van (en het plezier aan) je messen met jaren mee verlengen.
horl-messenslijpers.jpg

Te bestellen op de site van HORL

Messen van Morakniv
Ik heb het geluk dat ik de fabriek van Morakniv in Zweden een keer heb mogen bezoeken en daar een rondleiding kreeg van de kleinzoon van de oprichter van dit zeer traditionele Zweedse messenmerk. Ze hebben een enorm breed assortiment, van steakmessen en messen voor bushcraft tot messen specifiek voor het maken van je eigen mok of lepel uit een stuk hout. En mocht je zelf een keer in de gelegenheid zijn om de fabriek te bezoeken, vergeet dan niet om het adres van hun outlet-shop te vragen!
morakniv-messen.jpg

Onder andere verkrijgbaar bij: Bever en Bergfreunde.nl

Alvast heel plezier met het geven of krijgen!

Raymond
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan