Bloggers gezocht: Avontuurlijk hiken in Catalonië

Discussie in 'Rond het kampvuur' gestart door Rkoome, 20 apr 2015.

 1. Rkoome

  Rkoome Administrator Medewerker

  Catalonië, het noordoosten van Spanje, heeft hikers enorm veel te bieden. Prachtig natuurschoon om tijdens korte dagtochten van te genieten. Maar ook vele meerdaagse tochten voor weken wandelplezier. En toch is Catalonië onder de Nederlandse en Belgische hikers betrekkelijk onbekend als wandelbestemming. Om daar verandering in te brengen biedt Catalonië Toerisme in samenwerking met Hiking-site.nl nu een unieke kans om die bekendheid te vergroten: een compleet verzorgde weekendtrip (23-25 mei 2015) om enkele van de mogelijkheden van avontuurlijk hiken in Catalonië zelf te beleven.

  Onder Nederlandse begeleiding
  Raymond Koome, beheerder van Hiking-site.nl en zelf al ruim 15 jaar woonachtig in Catalonië, zal optreden als gastheer en gids tijdens een weekendtrip langs enkele van de meest indrukwekkende wandelroutes die Catalonië te bieden heeft. Bloggers die een website beheren met betrekking tot het thema hiking en bergwandelen worden dan ook van harte uitgenodigd om zich op te geven voor deze unieke kans om onder begeleiding van een Nederlandse gids door het Catalaanse binnenland te reizen. Tijdens deze weekendtrip wordt er niet alleen gewandeld, maar is er ook ruimte om te proeven van de Catalaanse gastronomie en zal er geslapen worden in typische Catalaanse overnachtingsadressen.

  Wie kan er mee?
  Deze weekendtrip (23-25 mei 2015) is speciaal bedoeld voor Nederlandse en Belgische bloggers. En dan uiteraard met name bloggers die schrijven over hiking en bergwandelen. Beheer jij dus een website over dit thema en schrijf je regelmatig over je eigen avonturen in de bergen, geef je dan op via webmaster@hiking-site.nl. Uit de inzendingen zal een selectie worden gemaakt op basis van de kwaliteit van de betreffende blog, de frequentie van updates en uiteraard het aantal mensen dat je publicaties leest. Integratie van je blog met sociale media wordt uiteraard als een plus gezien.

  Wat kunnen de deelnemers verwachten?
  Als deelnemer zul je enkele van de meest spectaculaire regio’s van Catalonië bezoeken. Daarbij zullen uiteraard de nodige wandelkilometers worden gemaakt, maar de nadruk ligt op het beleven van het avontuurlijk hiken in Catalonië. Je vliegt naar Barcelona airport en vanaf daar zal het verdere vervoer per minibus plaatsvinden. Overnachten gebeurt in typische Catalaanse overnachtingsadressen, zoals berghutten en ‘casas rurales’ (landelijk gelegen B&B’s). Maaltijden worden onderweg genuttigd, ofwel in de vorm van picknick tijdens de wandelingen ofwel bij lokale eetgelegenheden. De vlucht, het vervoer, de maaltijden en accommodaties worden uiteraard vergoed. Daarnaast zul je als deelnemer het nodige aan informatie-materiaal ontvangen tijdens het weekend.

  Wat wordt er van de deelnemers verwacht?
  Deze weekendtrip is bedoeld om het (avontuurlijk) hiken in Catalonië meer bekendheid te geven. Van de deelnemers wordt dan ook verwacht dat ze naar aanleiding van de reis en de indrukken die zij daar hebben opgedaan, publiceren op hun blogs. Het maken van foto’s en video’s tijdens het weekend wordt dan ook aangemoedigd. Ook de nodige publiciteit op sociale media, zowel tijdens als na het weekend, wordt gevraagd. Daarnaast betreft het een weekendtrip voor hikers, dus enige ervaring met het wandelen met een (dag)rugzak is zeker noodzakelijk!

  Hoe kunnen bloggers zich opgeven?
  Zoals gezegd kunnen bloggers zich opgeven door een mail te sturen naar webmaster@hiking-site.nl onder vermelding van ‘Blogtrip: Avontuurlijk hiken in Catalonië’. Daarbij dient niet alleen de naam, URL en omschrijving van de blog vermeld te worden, maar ook informatie over update-frequentie, aantal bezoekers/volgers en welke publicaties men denkt te kunnen bieden naar aanleiding van deelname aan de reis. Inzenden kan tot 3 mei 2015. De geselecteerde bloggers zullen vóór 10 mei 2015 bericht ontvangen.

  Ken jij iemand die wellicht geschikt is? Schroom dan niet om dit bericht te delen!

  Raymond Koome
   
  Laatst bewerkt: 18 mei 2015
 2. Rkoome

  Rkoome Administrator Medewerker

  Hoi allemaal,

  Het valt me op dat de meeste inzendingen/geïnteresseerden vooral over wandelen (in Nederland) blogen/schrijven. Terwijl er volgens mij toch genoeg websites zijn die over hiking en/of bergwwandelen gaan.

  Mocht jij zo'n site/blog kennen en denken dat de auteur(s) wel mee zou willen op deze trip, informeer ze dan gerust! Of stuur mij een rechtstreeks mail via webmaster@hiking-site.nl.

  Raymond
   

Deel Deze Pagina