Beginnersroute gezocht

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door LENBLIJ, 2 mrt 2017.

 1. Hallo,

  Ik heb een aantal keer via dit forum goede discussies en tips gelezen over het vinden van de geschikte wandeltocht.

  Graag zou ik eind Mei met een vriend een 3-4 daagse trektocht doen. Wij zijn onervaren hikers wel backpackers etc. Fysieke conditie is prima. Omdat het voor mij zeer lastig in te schatten is wat haalbaar en leuk is en wat de aandachtspunten zijn zou ik graag wat tips van de kenners ontvangen.

  Uitgangspunten.

  3-4 dagen,
  Kamperen of huttentocht graag! Evt bed and breakfasts maar dit is toch minder gewenst
  Budget 500,- pp

  Wie kan mij opweg helpen!
   
 2. Los van het gebied...
  Als je geen ervaring hebt met rugzaktrektochten (begrijp ik dat goed?) zou ik sowieso eerst wat weekendjes gaan oefenen. Dat oefenen is zowel voor het wandelen met een gevulde rugzak als voor het terrein waarop je wil gaan lopen (ondergrond en hoogtemeters).

  Marla
   
 3. Wellicht is geen ervaring ietwat overdreven, maar dan zou ik zeggen we zijn geen ervaren hikers. maar hebben wel heel wat kms met een rugzak afgelegd!
   
 4. Ik zou zeggen begin gewoon hier even in NL langs een LAW of steeekpad. Hoge campingdichtheid dus kamperen is niet zo moeilijk. Wil je gelijk hoogte meters proeven dan zou ik zeggen zuidelijk deel van Limburg pelgrimspad, pieterpad en uiteraard het trainingspad bij uitstek om meer te gaan doen: het krijtlandpad.

  Perse buitenland? Eifelsteig GR15 in België langs de Semois. De GR 5 door de Ardennen. Loop je dit fluitend dan is Alpen of Pyreneeën ook niet echt een groot probleem qua wandelconditie. Bedenk wel dat hooggebergte wel andere facetten kent waar je wat meer over moet weten. O.a hoe veilig te wandelen in hooggebergte, weerkunde en watermanagement (veel schaarser).

  Getypt met veegtelefoon
   
  dmb vindt dit leuk.
 5. jdw

  jdw

  Eind mei is nog te vroeg voor de Europese hooggebergten, zeker als je weinig ervaring hebt.

  Gezien het feit dan je 'slechts' 3 of 4 dagen op pad wilt zou ik gaan kijken naar de makkelijk bereikbare middelgebergten. Een tochtje door de Vogezen lijkt me dan zeker een mogelijkheid. je zou een stukje van de GR5 door de vogezen kunnen lopen; bijvoorbeeld een 'lusje' van Ribeauville naar Metzeral. Overnachten kan je in Gites of in je tentje.
   
 6. Nu is het zo algemeen... Het is misschien handig om iets meer gegevens te geven, voor een goed advies.
  - Hoe ver reizen (liever buitenland of Nederland)? Auto, trein, vliegtuig?
  - Welke dagafstand lopen ongeveer?
  - Wat voor landschap? Bergen, kust, plat of veel hoogteverschil, regelmatig dorpjes met winkels/horeca of juist liever niet, kamperen in het wild of juist liever op een camping enz.

  Heb je deze bijv al gezien? Huttentocht.
  http://www.hiking-site.nl/prikbord/...cht-met-hemelvaart-eind-mei-begin-juni.11339/

  Of bijv Luxemburg, via campings.
  1. Lee trail, heel goed bereikbaar met trein
  http://www.hiking-site.nl/prikbord/index.php?threads/lee-trail.14363/#post-143474
  2. Of 1 of 2 van de cirkels van het Mullerthal trail, heel mooi http://www.mullerthal-trail.lu/site...ttachments/Tourist_Karte_01_2014_Internet.jpg
  In Nederland, leuke tocht om legaal wildkamperen te proberen: twentepad.

  Vogezen en Belgie (die al werden genoemd) zijn heel mooie bestemmingen voor een korte trip. Evt Schotland, Duitsland enz. Voor zo'n korte trip is de reistijd wel heel belangrijk, maar het is ook persoonlijk wat jij belangrijk vindt. Ik kies vaak voor weinig reistijd en meer looptijd, maar soms is het gewoon leuk om verder weg te gaan zelfs voor een korte tijd. Er is zo veel... een leven lang tochten te gaan :)

  Veel plezier op jullie eerste trektocht!
  Groet,
  Iris
   
  Laatst bewerkt: 2 mrt 2017

 7. Allen bedankt voor de snelle en nuttige reacties,

  Ik zal proberen het iets concreter te maken.

  Het hooggebergte lijkt nog een bridge to far daarom zouden we graag door de mooie natuurlopen.
  Graag kamperen we buiten. In het verleden hebben we veel plezier beleefd aan het " natuurleven " primitief koken etc..
  - Qua land of streek weinig voorkeur waar gezien de korte duur van de trip denk ik zelf aan De ardennen maar ook een korte vlucht naar b.v. schotland zou prima passen.
   
 8. De GR langs de Semois is bijzonder mooi.

  Getypt met veegtelefoon
   
 9. Deel GR5 in de Vogezen, Lee trail in Luxemburg, Deel Eisleck trail in België (deze twee ook goed te combineren met een treinrit naar je vertrek- of eindpunt), Wildnis trail in de Eifel, GR56 Hoge Venen,...
  Voor slechts 4 dagen lijkt Schotland me een beetje veel moeite en kosten.
   
 10. Ik zou Spanje doen. Ik ken helaas alleen de Pyreneeen. Maar er zijn hier wat mensen die wel genoeg routes kennen die niet op hoogte zijn. Eind mei kan je al perfect weer treffen. Korte broek, tapas, pinchos, rond twintig graden (en hoger), een paar uur vliegen met budget, leuke stops op een zonnig terras....ik zou het wel weten. :)
   
 11. "Graag kamperen we buiten"
  Bedoel je daar wildkamperen mee? Dan zou ik niet naar de Belgïe gaan. Dan kun je beter op paalkampeerplaatsen gaan staan. Voor 3 a 4 dagen lijkt Schotland me te ver.

  Mirjam
   
 12. Mwoah wildkamperen in Belgische Ardennen is best wel te doen. Echter beter van niet in nationale parken zoals de Hoge Venen. Langs de route die de Semois volgt heb je prima plekken. Maar ook campings zat langs een bepaald stuk. Wil je liever legaal blijven en toch wildkampeergevoel hebben dan kan je ook zelf vrij op de kaart wandelen in de omgeving van Givet. Daar zitten uit mijn hoofd drie tot vier paalkampeerplaatsen waar je 3 tot 4 dagen tussen kan wandelen. België heeft dus ook paalkampeerplaatsen (binnen kort meer dan in NL omdat ze hier langzaam aan verdwijnen)

  Getypt met veegtelefoon
   
 13. Bedankt voor de reacties, heb een aardig beeld gekregen van de mogelijkheden.

  Schotland blijft trekken, Schiphol iverness en 2 uur met de bus sta je in 4 uurtjes midden in de natuur, dus qua tijd goed te doen!
   
 14. Ik heb zelf als eerste hike ooit de West Highland Way in Schotland gelopen - raad het je heel erg aan! Prima beginnersroute aangezien je langs mooie kampeerplekjes komt, het vrij makkelijk lopen is en je niet te veel eten of drinken mee hoeft te nemen. Ik heb deze route nu inmiddels meerdere keren gelopen.

  Als je maar 3 a 4 dagen hebt zou ik vanuit Glasgow de bus nemen naar Milngavie of de dichtstbijzijnde halte bij Loch Lomond, dan kun je de pont nemen over het meer en daarna 4 dagen het mooiste stuk lopen met afwisselend gebied (langs het meer, door het bos de Highlands in). In mei is dit prima te doen en juist fijn omdat er nog geen midges zijn.
   
 15. Langs loch lomond mag men volgens mij niet meer wilkamperen

  Getypt met veegtelefoon
   
 16. dmb

  dmb

  Ik ga zelf 3 dagen naar Schotland midden mei. Vliegen op glasgow en dan met de bus naar bridge of orchy. Vanaf daar kopen naar eerste kampeerplaats, volgende dag lopen naar kings house en slapen in de hidden valley. Volgende dag misschien nog wat wandelen en terug met de bus en dan het vliegtuig weer in. Hoop onder de 100 euro te blijven in totaal (vlucht was 60) dus is goed te doen. Maar slecht weer optie is inderdaad naar milngavie en dan lopen tot loch lomont. Kamperen bij loch lomond mag niet idd maar er zijn wel mooie campings.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
   
 17. hyz

  hyz

 18. Dank voor alle info, ik zal het melden wanneer we een keuze gemaakt hebben
   
 19. dat moet misschien net lukken met de bus er bij, maar een biertje onderweg zit er dan niet meer in ;)
  Ik zou sowieso kiezen voor het stuk vanaf Bridge of Orchy, ook bij slechter weer. Maar da's een persoonlijke keuze. Het weer kan er trouwens op 10 minuten helemaal veranderen, dus zeker ben je nooit.
   
  dmb vindt dit leuk.
 20. Met welke vliegtuigmaatschappij ben je gegaan? Goede prijs!
   
  dmb vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina