Beef Jerky

Discussie in 'Discussie: koken en voeding' gestart door justinengelage, 28 dec 2017.

  1. Wij als outdoor mensen maken natuurlijk zelf onze beef jerky (of kopen het stiekem).
    Ik heb mijn eerste portie gisteren gemaakt en is goed gelukt, echter vind ik de smaak niet zo lekker.
    Ik heb het vlees een nacht in een barbeque sausje laten liggen, echter vind ik het nu wat te zoet en te flauw.

    Ik was benieuwd waarmee jullie marineren, en of jullie tips hebben voor een lekkere zoute variant (wat ze uit de winkel ook vaak zijn).

    Buitengroeten,
    Justin
     
  2. jdw

    jdw

    Wij als outdoor mensen? Pardon? Spreek uit naam van jezelf alsjeblieft. Deze outdoor mens is al jaren vegetarier.
     
    eddy74 vindt dit leuk.
  3. Probeer eens zoute sojasaus (Ketjap Asin of Kikkoman) in plaats van de 'gewone' zoete ketjap.

    Marla
     
  4. een vegetarier is een jager die niet kan jagen .

    beste wensen allemaal , gewoon spelen met kruiden , lees maar eens op de commerciele pakjes om jezel te inspireren.

    hier ook een site voor informatie :
    http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=9236.0
     
    Laatst bewerkt: 1 jan 2018
  5. En jij een weinig invoelend mens.

    Marla
     
  6. Mooi gesproken Marla :)

    even nog een vlees tip , in de voedseldroger gaat het ook super.
     
  7. caersbart vindt dit leuk.
  8. Marineren gaat het beste als je het vlees met de marinade in een zak vacuüm trekt. Lekker een nachtje in de koelkast in de vacuumzak. Daarna dunne vellen snijden en drogen.

    En zelfs een bij mij bekende die hard vegatarier heeft als onderschrift op een ander forum: "Vegatarian is an old indian word for bad hunter"

    Waarop ik ooit een keer schreef maar jagen op eetbaar groen, bessen, noten en paddenstoelen dan? Dat zag ik verkeerd, dat is verzamelen ;) Kortom een slechte jager maakt nog geen slechte verzamelaar
     
    Joop130 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina