Ardennen voor beginners

Discussie in 'Club Hiking-site.nl' gestart door ChrisH, 9 apr 2017.

 1. Het is weer voorjaar en de lange weekenden komen er weer aan. Pasen, Konings-, bevrijdings- en hemelvaartdag en natuurlijk Pinksteren. Soms moet je een extra dag vrij nemen om 4 dagen achtereen vrij te zijn maar zo heb je vrij eenvoudig een lang weekend.
  Ik wil één van die weekenden gebruiken om weer eens de Ardennen in te duiken. Meestal loop ik in 3 dagen bij de Semois, van Vresse naar Bouillon en terug.
  Op het forum las ik dat een aantal 'beginnende' hikers ervaring wilde opdoen in de Ardennen.
  Als iemand mee wil dan kan dat, ook mensen met ervaring kunnen en mogen mee.
  Wanneer ik ga weet ik nog niet; dat hangt oa van het weer af. Wat mij betreft moet het minimaal 15 graden dag temparatuur zijn en redelijk droog.
  Hoe we dingen gaan regelen als we gaan zien we tegen die tijd wel. Ik kan vanuit omgeving Rotterdam 2 mensen + rugzak meenemen bijvoorbeeld en ik heb ook nog wel wat materiaal te leen.
  Als ik ga zet ik het een paar dagen ervoor op het forum. Via PB'S kun je je dan aanmelden en zo houden we elkaar daarna ook op de hoogte.
   
  LLouise, RoelAlblas, dmb en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 2. AmberAnn

  AmberAnn Lid Club Hiking-site.nl

  Hooi!
  Wat een leuk initiatief. En inderdaad, het is verleidelijk om in deze periode te gaan. Niet te warm niet te koud, veel verplichte vrije dagen waar je, wees eerlijk, toch niet mee gaat doen waar ze voor bedoeld zijn .
  Wij vertrekken vrijdag naar Luxemburg voor de Lee trail. Maar al die andere weekenden zijn nog open. Als je een plan hebt schuif ik misschien wel graag aan!!

  Mvg Amber
   
 3. Wordt in ieder geval niet Paasweekend. Te koud en te nat om het 'leuk' te laten zijn. Onder de 10 graden en behoorlijk wat regen volgens het KMI.BE.
   
 4. Helaas worden het de komende lange weekenden ook niet. Het koningsdagweekend is te koud en te nat. Het bevrijdingsdagweekend heb ik privézaken ivm het overlijden van Schoonma.
  Mijn hoop is gevestigd op hemelvaart en/of pinksteren. Ik hou jullie op de hoogte.
   
 5. Tof initiatief! Kleine kans dat ik kan, maar ik volg even.
   
 6. Wat een leuk idee! Ik volg je plannen ook graag. Moet wat moed verzamelen om van weekendjes in Nederland nu naar de Ardennen over te stappen, wie weet is dit de schop onder de kont die ik nodig heb. :)
   
 7. Ik ben ook an plan om een aantal lange weekenden weg te gaan. Ook komend weekend. Ik doe een stuk van de natursteig sieg in duitsland.
  IK ga dit keer alleen, maar met een groep(je) is wel gezelliger. Met name in de avond.
  Je hoeft ook niet altijd naar de Ardennen te gaan. Duitsland hebt ook erg mooie routes.
  Het is ook echt niet moeilijker dan wandelen in nederland. Je hebt alleen meer hoogtemeters.
  Maar met veel routes in duitsland langs een rivier (sieg) loopt er een trein en/of busverbinding, waardoor je heel vaak kan afkorten als het toch tegenvalt.

  Ik hou dit topic in de gaten voor als er nor wat georganiseerd wordt, maar ik zal mijn volgende plan hier ook posten. Ik ben zelf niet van de (extreem) lange tochten, en houd de afstanden het liefst onder de 25km.

  Dus: als er iemand nog leuke plannen heeft voor Bevrijdingsdag weekend,...
   
 8. hyz

  hyz

  Zit er aan te denken bij de twee Ourthes te gaan wandelen. Deze wandeling+diverse lusjes oid.
   
 9. Op zich is het bevrijdingsdagweekend voor de meeste mensen geen lang weekend omdat het officieel maar 1x in de 5 jaar een vrije dag is. Dus pas in 2020 weer :(

  Groetzels,
  Dennis
   
 10. Mijn vrije weekenden zijn schaars en ik ben echt nog een nieuwbee maar Duitsland en Zwitserland staan bij mij wel op de planning ivm mijn training voor de Kilimanjaro. Als het past dan kan ik kijken of ik ook aan kan sluiten
   
 11. Donderdag is het Hemelvaart en dat betekent dat als je de vrijdag er na vrij neemt je het komend weekend 4 dagen vrij bent. Genoeg dus om 3 dagen de Ardennen in te gaan. Het wordt goed weer ; behoorlijk veel meer dan de 15 hadden die ik als ondergrens aangaf en overwegend droog.
  De vraag is dus simpel : zijn er mensen die zin hebben mee te gaan om in 3 dagen van Vresse naar Bouillon, en terug natuurlijk, te lopen?
  Het plan is in grote lijnen als volgt : donderdagochtend verzamelen in Vresse. Ik kom vanuit omgeving Rotterdam en ben om een uur 11 op de centrale parkeerplaats daar. Vervolgens lopen we in een paar uur naar Poupehan, camping Houlifontaine. Even na Alle zit er een vervelend stuk asfalt in van ongeveer 2 kilometer. Daarna volgt een klimmetje.
  De volgende dag, vrijdag, wordt een langere en moeilijkere dag met een ladder van een paar meter hoog die we afdalen (de ladder is via een langere omweg te vermijden in geval van hoogtevrees of dergelijke). In de middag bereiken we Bouillon en overnachten op camping Halliru.
  Wild kamperen is geen goed idee in België en dat doe ik dus ook niet. Een ander moet zelf maar beslissen. De campings zijn niet duur, € 15 per nacht oid.
  De derde dag, zaterdag dus, lopen we in één ruk terug naar Vresse. Ook deze dagen kennen een paar stukken asfalt en een klimmetje. We lopen grote delen door bos, over onverhard langs de oevers van de Semois en bij tijd en wijle door een dorpje.
  Ik ga er van uit dat iedereen volledig zelfvoorzienend is met mbt voedsel, tent en dergelijke. In Bouillon kun je eventueel wat inkopen doen.
  Zaterdagmiddag rijden we terug.
  Ik schreef al eerder dat er mensen kunnen meerijden mits ik hen grofweg tussen Rotterdam, Breda en Antwerpen kan oppikken. A16 dus.
  Voor mensen die nog niet alles hebben, heb ik nog wel een 1 persoons tent en een matje te leen.
  Persoonlijke zaken als slaapzak of rugzak leen ik niet uit. Ook dat is nu eenmaal geen goed idee.

  GOED, KOM MAAR OP MET DE AANMELDINGEN doe dat maar gewoon hier een niet via PB.
   
  RoelAlblas vindt dit leuk.
 12. Oeps, sorry, gaat niet door. Ik doe dit lange weekend al heel andere dingen.
   
 13. goed idee.. helaas lees ik het nu pas.. maar ik hou me aanbevolen.. groetjes Louise ( Rotterdam)
   
 14. Prima wandeling. Vorig jaar nog gedaan als onderdeel van een meerdaagse wandeling.
  Start camping Benelux in la roche en ardenne.
  Er zitten ook 2 paalcampings daar in de buurt die ik kan aanbevelen! Gratis.
  1 heeft stromend water en een vuurplaats en is wat groter.
   
 15. hyz

  hyz

  Ik vond hem saai :cool: Ik schrijf er nog wel eens een uitgebreider stuk over.
   
 16. Ja ik heb ook wel afwisselender routes gelopen. Maar als inlooproute met hoogtemeters voor het echte werk, prima te doen. In die bivouac in engreux is beslist een aanrader!

  Screenshot_20170619-193044.png
   
  RoelAlblas vindt dit leuk.
 17. Ben hier afgelopen weekend geweest en is inderdaad een mooie bivak. Nadeel was wel dat er veel mensen op af komen en dat er zelfs niet genoeg plek was voor een grotere groep.
   
 18. Even een korte uitleg waarom het uiteindelijk niet doorging. In het voorjaar ben ik mijn baan kwijtgeraakt. Natuurlijk heb ik een advocaat ingeschakeld en die stuurde me, héél kort nadat het bericht van 22 mei had geplaatst, een bericht dat hij nog overleg met me wilde. Ik heb dat toch even voorrang gegeven. Details laat ik maar achterwege. Excuus voor het verloop.
  Als ik nog iets van plan ben laat ik het weten.
   

Deel Deze Pagina