Alpinisten gezocht!

Discussie in 'Discussie: koken en voeding' gestart door Bloom, 14 mrt 2017.

 1. Goedemiddag allemaal!

  Met een klein team hebben wij een product ontwikkeld waarmee we het eten (op een berg) makkelijker willen maken. Het gaat om een maaltijdvervanger (shake) in poedervorm. Je kunt het poeder mengen met water en op die manier in 30 seconden een complete (en verantwoorde) maaltijd klaarmaken.

  Ik ben benieuwd of er hier op het forum ook bergbeklimmers (alpinisten in het bijzonder) aanwezig zijn, die bereid zijn hun eerlijke mening te geven over het concept en product. Zo ja, met het invullen van deze enquete zou je ons enorm helpen! https://bloomfoods.typeform.com/to/rkTntN

  Uiteraard mogen anderen ook reageren, als je denkt dat het product misschien ook interessant zou kunnen zijn voor jou. Opmerkingen/vragen zijn altijd welkom!
   
 2. hyz

  hyz

  Ingevuld. Ben benieuwd naar het verdere verloop. Laat je het ons weten?
   
 3. Ingevuld. Behalve vriesdrogen bestaat er ook zelf drogen. En een bite is af en toe ook wel fijn...

  Getypt met veegtelefoon
   
 4. Na een zware inspanning heb ik buiten honger ook zin in eten. Het eerste lijkt me makkelijk te verhelpen met een shake. Het tweede iets moeilijker denk ik.
   
 5. Ik heb geprobeerd de enquête in te vullen, maar ik liep vast. Hoe lekker gevriesdroogde maaltijden zijn is net zo lastig te beantwoorden als de vraag hoe lekker eten is: alles hangt af van de samenstelling en de bereiding. Ik heb vrijwel alle merken vriesdroog- maaltijden in de wereld gegeten. En dan verschilt het nog binnen één merk tussen de maaltijden. Sommige waren niet te vreten en bij andere had ik ze nog wel thuis bij een etentje durven serveren. Met het invullen van cijfer 5 als gemiddelde doe je beide genoemde beoordelingen geen recht. Kortom ... ik ben opgehouden met de enquête.

  Ik ben geen alpinist, maar wat is eigenlijk 'een klim'? Dat kan van alles zijn tussen een paar uur op en neer en een expeditie van een paar weken. Ik kan me voorstellen dat in het laatste geval gebalanceerde voeding met voldoende calorieën belangrijk is. Bij een korte klim moet je vooral geen hongerklop krijgen. Ook is denkbaar dat je bij een korte klim vaker verse etenswaren kan meenemen dan op een lange tocht waarbij je voor dagen eten moet meesjouwen.

  Heb je je vraag ook gesteld op het forum van de NKBV? Daar zitten in ieder geval meer alpinisten dan hier.

  Marla
   
 6. hyz

  hyz

Deel Deze Pagina