127 hours

Discussie in 'Discussie: boeken/films' gestart door marla, 6 mrt 2015.

 1. Te laat waarschijnlijk ... net begonnen op NPO3

  Marla
   
 2. Ben na een minuut of 20 in slaap gevallen :)

  Dat zegt overigens meer over mijn staat op vrijdagavond dan over de film ;)

  Groetzels,
  Dennis
   
 3. Ik wilde er in eerste instantie naar kijken, maar had 'm al eerder gezien. Uiteindelijk bleek ik toch naar "Hook" te kijken. Dat sluit toch meer aan bij mijn jongensdromen... :)
   
 4. Ik heb er een klein stukje van gezien. Ik heb hem eens helemaal gekeken.
  Ik vind het maar een irritante film eigenlijk. De documentaire op discovery ofzo vond ik veel beter. ("I Schouldn't be alive" denk ik)
   
 5. Dan nog maar een ander geluid...

  Ik heb hem in de bioscoop gezien en vond hem echt prachtig. Ook goed gefilmd met goede passende muziek.

  Hoe die op een klein tv scherm overkomt heb ik ook niet uitgeprobeerd.

  Marla
   
 6. boek

  Ik heb de film weer gezien gisteravond. Gelukkig zat de 'snijscene' er in i.t.t. bij RTL.

  Het boek heb ik meteen besteld in de bibliotheek. Naar aanleiding van de film Wild waarvan ik ook het boek heb gelezen en wil ik er graag meer van weten. Een boek vertelt vaak meer dan de film.
   
 7. 3d0

  3d0

  Ik heb die film ook bekeken. Best aardig, vind ik. De documentaire-versie heb ik (nog) niet gezien. Wat mij wel intrigeert is de beleving die de protagonist ondergaat.

  Want in '127 Hours' komt iemand als aan de grond genageld te staan. Initieel heeft hij daarbij vooral persoonlijke herinneringen; mettertijd ook delirische verschijnselen.

  Maar in 'Touching the Void' is iemand gedurende een stuk of 80 uur bezig zich voort te bewegen, gehoor gevend aan een meedogenloze innerlijke stem. Herinneringen aan bijvoorbeeld dierbare naasten zijn al die tijd afwezig, in retrospect tot eigen verbazing; wel komt een delirium tot volle bloei.

  Enerzijds zijn de hersenen tijdens fysieke inspanning minder ontvankelijk voor informatie, van buitenaf of zelfgestuurd. Anderzijds kunnen emoties een negatieve invloed hebben op het prestatievermogen.

  Misschien is het wel zo dat de kans op het uitblijven van persoonlijke herinneringen toeneemt naarmate de intensiteit en duur van lichamelijke inspanning groter zijn. Zo mogelijk zou daar dan, in theorie althans, rekening mee gehouden kunnen worden. Evenwel zal een Boney M zich er niet door laten weerhouden :p
   
 8. Boek gelezen

  Het duurde even voordat ik er aan toe kwam maar nu heb ik 127 uur gelezen.

  Als je het een interessant verhaal vind dan is het boek een aanrader. De film vertelt niet het hele verhaal en dat kan vaak ook niet in een film. Ik wist dus niet dat Aron Ralston een voormalig ingenieur is en een zeer ervaren klimmer en voormalig lid van een bergreddingsteam. Deze kennis gebruikt hij om te proberen om zichzelf uit zijn situatie te bevrijden en dat werd in de film een beetje onderbelicht.
  In het begin vond ik het boek een beetje langdradig. Aron gaat diep in op zijn klimcarrière en andere zaken van vóór het ongeval. De laatste hoofdstukken, over zijn bevrijding en daarna, heb ik in één ruk uitgelezen.
   
  Laatst bewerkt: 16 apr 2015
 9. KLS

  KLS

  Ik vond 127 hours geen goede film. Veel te overdreven (hollywood) geacteerd. Mij stoort dat omdat het op mij dan te geacteerd overkomt en niet meer realistisch.
   
 10. Vanavond weer op televisie: 127 hours.
  Op RTL8 van 22.30 tot 00.30

  Ik ben benieuwd wat RTL deze keer met de 'snijscene' heeft gedaan.
   
 11. Hoe dat zo, wat hadden ze er eerder mee gedaan?
   
 12. hyz

  hyz

  weggesneden :rolleyes:
   
  huibhike vindt dit leuk.
 13. vond het geen bijzondere film
   

Deel Deze Pagina