Omgeving Brasov en Zarnesti in Roemenie


Eind september ga ik met mijn ouders een lang weekend naar Roemenië (effectief 3 dagen). We zullen verblijven nabij Brasov en ik ben op zoek naar wat wandelroutes in de omgeving van Brasov en Zarnesti (Piatra Craiului gebergte). Het zou gaan om dagtochtjes. Ik kan online weinig vinden, maar misschien zoek ik niet goed. Uiteraard zal ik wandelkaarten bestellen. Maar ik ben gewoon nu eerst eens nieuwsgierig naar ervaringen van anderen, wat tips. We hebben overigens een huurauto dus bereikbaarheid is geen beperkende factor.

Ben benieuwd!
 
Je kunt als wandeltocht lopen naar het Brasov-bord (hollywoodachtig bord op een nabije berg/heuvel). Er zijn flink wat wandelroutes naar boven, en als het teveel word kun je altijd nog naar beneden met de kabelbaan.(Leuk met stadsverkenning, brasov is echt mooi). De meeste wandelroutes zijn wel aangegeven dmv markering op rotsen etc. Dit https://www.proalpin.ro/harta-muntii-piatra-craiului.html is de kaart van Piatra Craiului. Bel Alpin heeft veel kaarten van Roemeense gebergtes.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan