Lentehike 2018 (21 &) 22 april


Na de succesvolle herintroductie van de Lentehike vorig jaar, gaan Laurens en ik door met onze gouden combinatie: Laurens als geestelijk vader van de Lentehike en frivole 'animator' en ik als degelijke organisator ;)

De datum is in ieder geval zondag 22 april met misschien voor liefhebbers zaterdag 21 april erbij.

Het gebied is ergens in West Brabant. En we lopen op zondag in ieder geval 20-25 kilometer en op relatief weinig asfalt. Een horecastop staat natuurlijk ook in het programma van eisen, net als de bereikbaarheid met openbaar vervoer.

We gaan proberen om het zo uit te stippelen dat er allerlei variaties mogelijk zijn:
- met aanhaak- en afhaakmogelijkheden voor mensen die 20 kilometer te veel vinden;
- zowel een dagwandeling op zondag als een heel weekend met kamperen voor wie dat leuk vindt.

Zet hem alvast in je agenda! Details volgen.

Laurens & Marla
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

leuk idee! Pim is waarschijnlijk dat weekend weg. maar ik ga proberen of de kids naar mijn ouders kunnen... het staat genoteerd in de agenda !
 
Net even gekeken maar ik heb dan in dat weekend een zeer leuke thema weekend op Natuurkampeerterrein Zegenoord (gericht op kampvuur, erop koken en uiteraard netjes stoken). Ik zal daar nog wel ergens anders over spammen (voor de HS-agenda of zo). Dus jammer!
 
Gezellig Marije! Altijd leuk om nieuwkomers in het echt te ontmoeten. Voel je zeer welkom.

Marla
 
Leuk Marla, ik zet hem in de agenda, hopelijk is mn rug dan ook een stuk beter zodat ik een flink stuk kan meelopen.!
 
Nu de wintervacht onderhand te warm wordt en de WWH 2018 in de annalen kan, kunnen we ons nu weer gaan richten op de Lentehike 2018. Na drie proefloopjes is de route nu definitief.

De Lentehike is dus op zondag 22 april en we starten om circa 10.30 uur in Essen (België), net over de grens. Dit is ook een mooie gelegenheid voor de Vlaamse Hiking-Siters om ook eens mee te lopen ;)!

Het wordt een mooie combinatie van weilanden, bossen en heide. We lopen door de Antwerpse Kempen, de Brabantse Wal, de Ossendrechtse Duinen en de Kalmthoutse Heide.

De Lentehike 2018 is totaal 25 kilometer (voor de verkorte versie is Huijbergen de logische uitstaplocatie; zie hieronder).

De route is voor maar liefst 80% onverhard! Met boerenweggetjes in het eerste stuk (waar ook die 20% verhard grotendeels ligt) en mooie smalle paadjes en iets bredere in het bos en op de hei.
Om een idee te geven van het landschap, voeg ik wat fotootjes toe van de proefwandelingen.

Horeca
Na 11 kilometer is er een horecastop met goede appeltaart (de tosti's en kroketten heb ik niet getest). Op ca. 20 km pauzeren we nog even kort, voordat we aan het laatste stuk over de Kalmthoutse heide beginnen.

Transport
We starten in Essen (B), waar je met het boemeltje vanuit Roosendaal naar Antwerpen komt, en lopen met een grote boog via Huijbergen naar station Heide (B). Vanuit Heide gaat dan elk uur de trein naar Essen en Roosendaal (en naar Antwerpen).
Ondanks dat de OV-reisplanner wat anders aangeeft, is er in het weekend helaas geen bus in Huijbergen. Maar mocht je maar een deel willen meelopen, dan is het wel te organiseren.

Kamperen en tweedaagse
Vlakbij Essen (B) ligt het lieflijke natuurkampeerterrein De Ottermeerhoeve, in Nederland. Dus voor eenieder die zaterdag lekker buiten wil slapen en er misschien zelfs een tweedaagse wandeling van wil maken, is dit een fijne camping. Als er genoeg belangstelling is, wil ik ook wel een tochtje voor zaterdag bedenken.

Details
... volgen later. Over bijv. treinweetjes, verzamelpunt enzovoort.

Marla & Laurens
 

Bijlagen

  • 20180218_150624_resized_1.jpg
    20180218_150624_resized_1.jpg
    376,4 KB · Weergaven: 276
  • 20180218_162553_resized_1.jpg
    20180218_162553_resized_1.jpg
    630,9 KB · Weergaven: 289
  • 20180210_155206_resized_1.jpg
    20180210_155206_resized_1.jpg
    303,4 KB · Weergaven: 284
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: hyz
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Is werkelijk een mooie streek die uitgekozen is. Heb er gelopen en ook op de Ottermeerhoeve onder mn tarp gelegen. Had graag meegegaan.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan