Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten.
Nieuw op deze site? Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
De grote zachte uiteraard. Wij gebruiken deze ook regelmatig op korte trektochten.
De grote zachte uiteraard. Wij gebruiken deze ook regelmatig op korte trektochten.
Beste allen,
Ik probeer al een poosje het brood van onderstaand recept te maken. Opzich lukt dat prima, het brood is lekker maar de korst van het brood is bikkelhard. De oven minder heet en het aanpassen van de baktijd helpt helaas niet. Omdat ik geen bakkerij-ervaring heb probeer ik hier een oplossing te vinden. Heeft iemand tips?
Ingrediënten
Bereiding
- 700 gr waldkornbloem (aan deze bloem is al zout toegevoegd)
- 225 gr noten allerhande
- 225 gr gedroogd fruit (abrikozen,vijgen,rozijnen….)
- 75 gr olijfolie
- 50 gr honing
- 60 gr suiker
- 1/2 pakje bakpoeder: ongeveer 10 gram
- 250 ml melk
Hak het gedroogd fruit en de noten fijn. Meng het waldkornbrood, de bakpoeder, de noten en het gedroogd fruit tot een droge massa.
Maak een lauw mengsel van de olijfolie, de honing, de suiker en de melk. Roer dan het droge spul door dit lauwe mengsel en kneed het goed door elkaar tot een compacte bal deeg. Doe daarna het deeg in een beboterd bakblik en zorg daarbij, dat de laag deeg ongeveer 2 cm dik is. Bak het brood in een oven gedurende 1 uur bij 180 °C.
Beste allen,
Heeft iemand tips?
zie ook, http://www.aziatische-ingredienten.nl/rijsmiddelen/Hier kan ik inderdaad wel wat mee. Ik ga eerst maar eens het toevoegen van gist en vocht proberen.
Dank jullie wel!