Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Het volgende hoofdstuk in de Kajka-rugzakken van Fjallraven

Het volgende hoofdstuk in de Kajka-rugzakken van FjallravenWanneer vooruitgang onderdeel is van het proces en de drang om de uitrusting te verbeteren blijvend. Fjällräven schuwt nooit het verbeteren van een product dat al bestaat. Zo ook de Kajka. Gelanceerd in 2008, is deze geavanceerde trekkingrugzak een prijswinnaar en uitgegroeid tot een favoriet voor velen. De rugtas wordt geroemd om zijn indrukwekkende duurzaamheid, functionaliteit en capaciteit en staat wereldwijd in hoog aanzien bij trekkers, vakmedia en andere experts in het veld. Maar het beste kan altijd beter, aldus het motto van Fjällräven. Daarom krijgt Kajka in het voorjaar van 2024 een upgrade.

Duurzaamheidsmijlpaal voor Fjällräven
Al in 2013 werd Kajka opnieuw gelanceerd met een reeks updates, waarvan de belangrijkste een houten frame was. Dit vormde een duurzaamheidsmijlpaal voor Fjällräven, omdat het houten frame een ecologische voetafdruk heeft die 90 procent lager is dan de voetafdruk van de aluminium voorganger. Het frame van FSC-gecertificeerd berkenhout verminderde ook Kajka's totale ecologische voetafdruk met 10 procent. Nu, tien jaar later, wordt Kajka verder verbeterd.

Verbeterd comfort
Het geheel nieuwe ontwerp heeft diezelfde duurzaamheid, functionaliteit en capaciteit, maar met verbeterde comfort. Dit komt deels door een lichtere constructie, evenals betere ondersteuningsfuncties in de vorm van ergonomische schouderbanden en een verstelbare heupband. De Kajka is gemaakt van het sterke materiaal Vinylon F, de nieuwe versie is daarbij makkelijker te repareren en heeft een voering en verstevigingen van gerecyclede materialen, wat de duurzaamheid van de rugzak verder vergroot. Dat maakt Kajka een nóg betrouwbaardere metgezel bij trekking. Wat wil je nog meer, dan een leven lang avontuur in de natuur?

Zes formaten
De Kajka is verkrijgbaar in zes formaten, en daarvan hebben de Kajka 55, Kajka 65, Kajka 75, Kajka 85 en Kajka 100 een update gekregen. Tot en met de Kajka 75 is het zelfs mogelijk om te kiezen uit een uitvoering in maat S/M of M/L, afhankelijk van de lengte van de drager. Daarbij kan dankzij het gebruiksvriendelijke Perfect Fit Adjustment System de rugtas nog accurater worden aangepast aan de ruglengte en schouderbreedte. Zo is er voor iedereen een ideale maat Kajka te vinden.

Overzichtelijke indeling
Het hoofdcompartiment wordt van bovenaf beladen en beschikt over een sneeuwslot. Deze heeft in het nieuwe ontwerp een opening aan de voorkant met volledige ritssluiting die een goed overzicht geeft van de inhoud en kan met het onderste gedeelte in twee secties worden verdeeld. Dat is bijvoorbeeld ideaal voor het vervoeren van een slaapzak. De rugtas is ontworpen met schuin geplaatste vakken voor het opbergen van en gemakkelijke toegang tot waterflessen. Voor lange trekkings door de natuur is de rugtas zelfs compatibel met een hydratatie systeem.

Praktische features
De praktische zakken met ritssluiting op de bovenklep en op de heupgordel zijn ideaal voor het opbergen van kleine spullen die men bij de hand wil houden. De bovenste klep kan zelfs worden verwijderd en aan de borstband worden bevestigd of gedragen worden als heuptas wanneer je je waardevolle spullen goed in de gaten wil houden. En verder is de Kajka voorzien van geïntegreerde zijvakken die helemaal geopend kunnen worden zodat ze toegankelijk zijn van zowel de voor- als achterkant. Er is ook de mogelijkheid om de tas uit te breiden met een Kajka Side Pocket (los verkrijgbaar) en deze als extra vak aan de rugzak te bevestigen. Er zit een bungy-koord op de bovenste klep en afneembare stokbevestigingen aan de voorste banden die ook voor het opbergen van ijsbijlen kunnen worden ingezet. Ook aan veiligheidsvoorzieningen is gedacht, zoals een fluitje op de borstband en een inbegrepen regenhoes met reflectoren voor extra zichtbaarheid in het donker.

Verkrijg vanaf voorjaar 2024
De nieuwe en verbeterde Kajka familie is vanaf het voorjaar van 2024 verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.fjallraven.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Fjällräven:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.