Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Mora Rookie, het mes voor kleine avonturiers

Mora Rookie, het mes voor kleine avonturiersHet Zweedse Mora heeft dit jaar haar serie kindermessenuitgebreid met de Rookie, een authentiek Zweeds mes met afgeronde punt en smal houten handvat dat speciaal is gevormd voor kleine kinderhanden.

Avontuurlijk de buitenlucht in met de kinderen. Samen wandelen, leren omgaan met het kompas, vuurtje stoken en natuurlijk leren hoe je met een mes om moet gaan. Maar dan het liefst met een mes dat speciaal geschikt is voor kinderen. Dus met een afgeronde punt, een smaller handvat dat geschikt is voor een goede grip van kleine kinderhanden en een stevige en veilige opberghoes. Dat is wat Mora met Rookie levert.
Kinderen in Scandinaviƫ wordt al van heel jongs af aan geleerd hoe ze een mes dienen te gebruiken in de vrije natuur. Voor hen is een afgeronde punt dan ook misschien niet zo noodzakelijk. Maar juist ook kinderen buiten deze noordelijke landen willen natuurlijk een echt mes gebruiken tijdens hun buitensportavonturen en daarom heeft het merk besloten om de kinderserie met dit model uit te breiden.

Het mes is ideaal voor onder andere het bewerken van hout, hetgeen de meeste kinderen op het moment dat ze voor het eerst in aanrakingen komen met een mes. Met de Rookie wil Mora dan ook bereiken dat kinderen het nut van een goed mes inzien als een stuk gereedschap en niet zozeer als wapen. Voor kinderen van de Scandinavische "forest kindergardens" is dat al gemeengoed immers.

De Mora Rookie wordt geleverd inclusief een polymeer beschermhoes die tevens aan de broeksriem kan worden gehangen. Zo kan het mes veilig worden vervoerd tijdens het wandelen in de buitenlucht.

Voor meer informatie: http://www.moraofsweden.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Mora of Sweden:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.

Reacties op deze pagina: