Home » Materialen » Materiaal-nieuws

Materiaal-nieuws

Onderstaand een overzicht van de laatste 15 nieuwtjes op het gebied van buitensport-materiaal.

EHBO-kit voor dagtochten, de TravelSafe Globe Scout

EHBO-kit voor dagtochten, de TravelSafe Globe Scout

Er is veel te zeggen voor het gezegde: een ongeluk zit in een klein hoekje. Zelfs op een korte dagtocht kan je iet overkomen, waarbij een EHBO-kit vaak uitkomst kan bieden. De compacte Globe Scout eerste hulp kit van TravelSafe is precies voor dat soort kleine ongelukjes op tochten bedoeld.
Lees: EHBO-kit voor dagtochten, de TravelSafe Globe Scout

Optimus Crux Lite zorgt voor een warme maaltijd tijdens elke tocht

Optimus Crux Lite zorgt voor een warme maaltijd tijdens elke tocht

Of je nu een korte dagtocht maakt of een meerdaagse trektocht in de bergen, een warme maaltijd om weer energie op te doen is altijd welkom. Met de Optimus Crux Lite zit je nooit meer zonder, want deze ultracompacte en lichtgewicht brander kan altijd mee in de rugzak.
Lees: Optimus Crux Lite zorgt voor een warme maaltijd tijdens elke tocht

Campingaz viert 75-jarig bestaan

Campingaz viert 75-jarig bestaan

Campingaz viert een bijzondere reis van 75 jaar avonturen, herinneringen en innovaties in de buitenlucht. Van de iconische blauwe cilinders tot de revolutionaire gasbarbecues, Campingaz heeft de manier waarop mensen buiten leven en koken getransformeerd. Het diamanten jubileum weerspiegelt niet alleen een periode van groei en succes, maar ook van de sterke band die het merk heeft opgebouwd met generaties kampeerders, outdoorliefhebbers en avonturiers over de hele wereld.
Lees: Campingaz viert 75-jarig bestaan

Hybrids, classics of tights, Fjallraven heeft de perfecte broek voor elke trip

Hybrids, classics of tights, Fjallraven heeft de perfecte broek voor elke trip

In 1970 bracht Fjällräven de eerste Greenland Trousers uit, gemaakt van slijtvast G-1000, comfortabel en functioneel. Er is meer dan 50 jaar verstreken en naarmate de expertise van Fjällräven op het gebied van trekkingbroeken is gegroeid, groeit ook het assortiment van functionele en duurzame broeken die lang meegaan. De gevarieerde stijlen, pasvormen en maten maken een keuze op basis van persoonlijke behoefte makkelijker dan ooit. Ga je voor een klassiek ontwerp, zoals de 25-jarige Vidda Pro Trousers, de bekroonde en hybride Keb Trousers voor optimale bewegingsvrijheid én bescherming op ruw terrein of de perfecte fit dankzij de volledige stretch van de Abisko Trekking Tights HD voor avonturen met een hoog wandeltempo?
Lees: Hybrids, classics of tights, Fjallraven heeft de perfecte broek voor elke trip

Brooks Running lanceert de innovatieve Catamount Agil voor supersnelle trail-avonturen

Brooks Running lanceert de innovatieve Catamount Agil voor supersnelle trail-avonturen

Brooks Running, expert in performance running, presenteert de nieuwe, revolutionaire Catamount Agil als hun snelste trailschoen tot nu toe. De Catamount Agil is gemaakt voor de snelle en gewaagde trailloper, waardoor het een uitstekende keuze is voor korte, technische trail wedstrijden. Met de nieuwe en innovatieve SpeedVault Trail Plate is deze schoen ontworpen om de snelheid van lopers naar de top te stimuleren tijdens wedstrijden. De Catamount Agil heeft de met stikstof versterkte DNA FLASH v2 tussenzool van Brooks, die niet alleen licht maar ook responsief is, en in combinatie met een vlakke constructie voor flexibiliteit en tastgevoel. De Catamount Agil is getest door de Brooks Trail atleten en is gemaakt voor de individu die op zoek is naar een schoen die de snelste prestaties in korte trail races en runs mogelijk maakt.
Lees: Brooks Running lanceert de innovatieve Catamount Agil voor supersnelle trail-avonturen

Rubytec brengt eco towel op de markt

Rubytec brengt eco towel op de markt

De sports towels van Rubytec zijn al jaren zeer populair onder buitensporters. Ze zijn licht van gewicht, hebben een zeer hoog absorberend vermogen en drogen snel Ideaal dus om mee te nemen in de rugzak. Vanaf nu is het assortiment sports towels uitgebreid met de Turtle, een eco towel die grotendeels is gemaakt van gerecycled polyester.
Lees: Rubytec brengt eco towel op de markt

Brooks Running komt met High Point 2-in-1 Short 2.0

Brooks Running komt met High Point 2-in-1 Short 2.0

Brooks Running breidt de High Point Collectie uit met de nieuwe High Point 2-in-1 Short 2.0. De short is uitgerust met het nieuwe, no-bounce 360-graden pocket solution systeem, technisch ontworpen voor elk trailavontuur. De head-to-toe trailkleding van Brooks Running is gecertificeerd koolstofneutraal, waardoor trailrunning nog beter is voor onze planeet.
Lees: Brooks Running komt met High Point 2-in-1 Short 2.0

Het volgende hoofdstuk in de Kajka-rugzakken van Fjallraven

Het volgende hoofdstuk in de Kajka-rugzakken van Fjallraven

Wanneer vooruitgang onderdeel is van het proces en de drang om de uitrusting te verbeteren blijvend. Fjällräven schuwt nooit het verbeteren van een product dat al bestaat. Zo ook de Kajka. Gelanceerd in 2008, is deze geavanceerde trekkingrugzak een prijswinnaar en uitgegroeid tot een favoriet voor velen. De rugtas wordt geroemd om zijn indrukwekkende duurzaamheid, functionaliteit en capaciteit en staat wereldwijd in hoog aanzien bij trekkers, vakmedia en andere experts in het veld. Maar het beste kan altijd beter, aldus het motto van Fjällräven. Daarom krijgt Kajka in het voorjaar van 2024 een upgrade.
Lees: Het volgende hoofdstuk in de Kajka-rugzakken van Fjallraven

Kleurrijke Urban Outdoor collectie van Protest Sportswear voor komende lente/zomer

Kleurrijke Urban Outdoor collectie van Protest Sportswear voor komende lente/zomer

Maak je klaar voor een opwindend avontuur in de buitenlucht terwijl Protest Sportswear de nieuwste toevoegingen aan haar populaire Urban Outdoor collectie introduceert, en het assortiment uitbreidt. Dit seizoen nodigt het merk je uit om de natuur te verkennen met een explosie van kleuren. De collectie is de perfecte mix van modieuze ontwerpen, technische functionaliteiten en duurzame materialen.
Lees: Kleurrijke Urban Outdoor collectie van Protest Sportswear voor komende lente/zomer

De nieuwe Brooks Running Caldera 7 hardloopschoen helpt trailrunners bij het aangaan van nieuwe avonturen

De nieuwe Brooks Running Caldera 7 hardloopschoen helpt trailrunners bij het aangaan van nieuwe avonturen

Brooks Running, expert in prestatiegerichte hardloopschoenen, introduceert de nieuwe Caldera 7 als onderdeel van haar trail-collectie. De Caldera 7 heeft een ondersteunende, met stikstof versterkte DNA LOFT v3 demping die licht van gewicht en duurzaam is. Daarnaast hebben de schoenen een bestendig, ademend bovenwerk van TPEE air mesh. De nieuwe TrailTack Green buitenzool maakt het mogelijk om op zowel nat als droog terrein te rennen.
Lees: De nieuwe Brooks Running Caldera 7 hardloopschoen helpt trailrunners bij het aangaan van nieuwe avonturen

Nieuwe Roamfree HT Hiker wandelschoen van Helly Hansen biedt comfort en hoge prestaties

Nieuwe Roamfree HT Hiker wandelschoen van Helly Hansen biedt comfort en hoge prestaties

Al sinds 1877 blijft Helly Hansen zich ontwikkelen op het gebied van professionele uitrusting om mensen te helpen in leven te blijven en zich levendig te voelen in de buitenlucht. Het Noorse merk laat zich inspireren door professionals, die werkzaam zijn in de bergen en de omliggende omgevingen. Met hun hulp ontwikkelt Helly Hansen complete outfits waar men op kan vertrouwen gedurende lange dagen in de natuur. Dit voorjaar breidt Helly Hansen de collectie Verglas wandelschoenen uit met de duurzame, waterdichte en tegelijkertijd zeer comfortabele Roamfree HT Hiker.
Lees: Nieuwe Roamfree HT Hiker wandelschoen van Helly Hansen biedt comfort en hoge prestaties

Fjallraven: soms is 'nee' het meest duurzame antwoord

Fjallraven: soms is 'nee' het meest duurzame antwoord

In 1960, richtte Åke Nordin meer op dan alleen een outdoorbedrijf. Hij stichtte een arbeidsethos en een benadering van de natuur en het outdoor leven met uitrusting die uniek was. In principe zei hij "nee". Heel vaak. Vooral tegen bedrijfsexperts en marketingkenners die hem vertelden dat zijn bedrijf het niet zou redden als hij zich niet aanpaste aan de laatste mode en het nemen van korte bochten.
Lees: Fjallraven: soms is 'nee' het meest duurzame antwoord

Optimus viert 125-jarig bestaan met speciale limited edition van legendarische Nova-brander

Optimus viert 125-jarig bestaan met speciale limited edition van legendarische Nova-brander

Al 125 jaar staat Optimus synoniem voor betrouwbare outdoorbranders en slimme accessoires. Opgericht in Stockholm in 1899, heeft het bedrijf gedurende zijn lange geschiedenis nieuwe technische normen gesteld. Ter ere van het 125-jarig bestaan van het merk heeft Optimus een speciale limited edition van de legendarische Optimus Nova-brander ontworpen. De Optimus Nova 125Y wordt geleverd in een blikken doos die het ontwerp van de historische blikken weerspiegelt die werden gebruikt om Optimus branders op te slaan. Bovendien is elk van de 1899 beschikbare branders genummerd met een lasermarkering.
Lees: Optimus viert 125-jarig bestaan met speciale limited edition van legendarische Nova-brander

De muggen zijn er weer: de klamboes van TravelSafe beschermen je

De muggen zijn er weer: de klamboes van TravelSafe beschermen je

De winter is nog niet voorbij maar de eerste muggen zijn alweer gesignaleerd. Een goed moment dus om jezelf en dierbaren te beschermen en te voorkomen dat je gedurende de nacht wakker wordt gehouden door dat vervelende gezoem. De klamboes van TravelSafe helpen je daarbij, want deze beschermen je vanuit alle hoeken tegen deze stekende insecten.
Lees: De muggen zijn er weer: de klamboes van TravelSafe beschermen je

JULBO-collectie 2024 bol van vernieuwingen

JULBO-collectie 2024 bol van vernieuwingen

Ook dit jaar stelt JULBO een collectie zonnebrillen voor die bol staat van de vernieuwingen en zich in de eerste plaats richt op alle beoefenaars van outdoor sporten, maar niet alleen op hen! Design en vakmanschap zijn de pijlers van de nieuwe collecties van het merk. De start van het nieuwe schooljaar stond bol van de nieuwigheden bij JULBO! Niet minder dan 9 nieuwe modellen van zonnebrillen komen het toch al zeer uitgebreide assortiment verrijken.
Lees: JULBO-collectie 2024 bol van vernieuwingen

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.