Home » Materialen » Materiaal-nieuws

Materiaal-nieuws

Onderstaand een overzicht van de laatste 15 nieuwtjes op het gebied van buitensport-materiaal.

Fjallraven Polar Guide Parka: door mushers getest, in extreme omstandigheden

De Polar Guide Parka van Fjällräven is ontwikkeld en getest in samenwerking met de mushers van de Polar sledehondentocht. Sledehondenmenners stellen hoge eisen aan hun winterjas die bestand dient te zijn tegen contact met onstuimige honden. Bovendien moet de jas goed functioneren in vochtig koud weer rond de nul graden, maar ook bij zeer lage temperaturen.
Lees: Fjallraven Polar Guide Parka: door mushers getest, in extreme omstandigheden

Primus OpenFire Pan en Kamoto OpenFire Pit voor kokkerellen op open vuur

Eten klaarmaken boven een open vuur geeft een bijzonder gevoel, het maakt de oerkok in je wakker. Met Primus OpenFire heb je hiervoor de ultieme gear bij de hand: een grote bakpan en een uitklapbare vuurschaal, eenvoudig te vervoeren en overal te gebruiken. In no time creëer je een open-vuur-keuken met flakkerende vlammen, knisperend hout en de smakelijke geur van lekker eten. Outdoorcooking avant la lettre. De combinatie van de Primus Kamoto draagbare vuurschaal en de Primus OpenFire Pan geeft een ultieme kookervaring in de natuur.
Lees: Primus OpenFire Pan en Kamoto OpenFire Pit voor kokkerellen op open vuur

Evolution, warm en comfortabel ondergoed van Odlo

Het betrouwbare, naadloze EVOLUTION ondergoed voor deze winter is grondig vernieuwd. Het technische design dat een modernere look en nog betere functionaliteit biedt, hebben we behouden, maar de modellen voor vrouwen en mannen verschillen nu duidelijk van elkaar en komen nog beter tegemoet aan de individuele behoeften.
Lees: Evolution, warm en comfortabel ondergoed van Odlo

Luminum-serie van VAUDE biedt regenbescherming die opvalt!

Wie ook bij miezerweer de fiets wil nemen om de stad in te gaan doet er goed aan om daarbij op te vallen. De Luminum-serie van VAUDE is precies daarvoor ontwikkeld. 360°-zichtbaarheid in het stadsverkeer is het devies. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van PFC-vermindering gebruikt VAUDE bij alle modellen naast het PFC-vrije membraan ook een milieuvriendelijke, waterafstotende behandeling.
Lees: Luminum-serie van VAUDE biedt regenbescherming die opvalt!

Fjallraven start pilotproject voor Zweedse wol

Outdoormerk Fjällräven wil de Zweedse wol weer terug in productie brengen. Zij werkt hiervoor samen met Brattlandsgården, een schapenboerderij in het hart van Zweden. Het doel is om de gehele productieketen traceerbaar te maken, zodat duidelijk is waar de wol exact vandaan komt. Het pilotproject is reeds gestart en de eerste schapen zijn geschoren. Er wordt gewerkt met een nieuw Zweeds schapenras genaamd Jämtlandsfår, dat mooie, zachte wol levert.
Lees: Fjallraven start pilotproject voor Zweedse wol

Rite in the Rain viert 100-jarig bestaan

Het bijhouden van een reisverslag lijkt tegenwoordig vooral te gebeuren in de vorm van blogs, tweets en instagram-foto's. Maar er zijn nog steeds enorm veel mensen die er de voorkeur aan geven om tijdens hun trips met de hand aantekeningen te maken. Voor die mensen biedt Rite in the Rain inmiddels 100 jaar producten die onder alle weersomstandigheden presteren.
Lees: Rite in the Rain viert 100-jarig bestaan

Ultralichte zonnebril Aerolite van Julbo voor kleinere gezichten

Speciaal voor dames of hardlopers met een kleiner hoofd komt Julbo met een zeer lichtgewicht uitvoering van de razend populaire Aero: de Aerolite. Een bijzonder lichtgewicht model dat speciaal is ontwikkeld voor actieve sporten zoals hardlopen en trailrunning, maar dan voor het kleinere gezicht.
Lees: Ultralichte zonnebril Aerolite van Julbo voor kleinere gezichten

Hydro Flask komt met speciale koffievariant

Hydro Flask, de toonaangevende Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige isolatieflessen, bierthermossen en voedselcontainers uit roestvrij staal heeft pas vorig najaar zijn producten op de Europse markt gelanceerd. Nu volgt al meteen de specifieke koffievariant, de koffiethermos.
Lees: Hydro Flask komt met speciale koffievariant

KEEN Feldberg is hybride hiker voor moderne bergsport en stedelijke avonturen

Van begin af aan is KEEN een expert geweest in het ontwikkelen van hybride outdoorschoenen - modellen die zonder problemen de asfaltjungle afwisselen met de vrije natuur. Voor veel consumenten is outdoor een lifestyle, niet zomaar een hobby. Ze zoeken naar écht hybride modellen die prima geschikt zijn voor bergpaden of wandelingen in het stadspark, maar er tegelijkertijd ook goed uitzien in de stad. Zoals de Feldberg Mid van KEEN.
Lees: KEEN Feldberg is hybride hiker voor moderne bergsport en stedelijke avonturen

Donegal Socks brengt kleurige wollen sokken uit Ierland

Ze zitten heerlijk, de wollen sokken van Donegal-Socks. De kleurrijke sokken worden gebreid in het pittoreske stadje Glenties aan de Noordwest kust van Ierland. Al honderden jaren worden ze hier op ambachtelijke wijze vervaardigd. De kleuren zijn geïnspireerd op de ruige patronen van de Bluestack Mountains en de schilderachtige tinten van de wilde zee. De veelkleurige puntjes in het patroon geven het breiwerk een eigen, Iers karakter.
Lees: Donegal Socks brengt kleurige wollen sokken uit Ierland

VAUDE Croz 3L wint Op Pad test van betaalbare hardshell-jacks

Op Pad vergeleek in een test verschillende betaalbare hardshells om zo de consument een goed beeld te geven van welke hardshells nu écht comfortabel, waterdicht én duurzaam zijn. Daarbij werd niet alleen gekeken naar de kwaliteit van het jack zelf, maar ook naar de score bij Rank a Brand. Deze score geeft namelijk aan hoe duurzaam een merk haar producten produceert. De VAUDE Croz 3L kwam als 'absolute testwinnaar' uit de bus bij deze test.
Lees: VAUDE Croz 3L wint Op Pad test van betaalbare hardshell-jacks

ODLO goes All Black om 70-jarig bestaan te vieren

In 1946 ging de stichter van Odlo, Odd Roar Lofterød, van start met twee naaimachines om zijn droom waar te maken: het maken van sportkleding van topkwaliteit. Deze winter viert het bedrijf zijn 70-jarig bestaan. Al die jaren heeft Odlo volop ingezet op het streven naar innovatie en het ontwikkelen van vernieuwende technologieën en materialen. De geschiedenis en de herkomst van het merk zijn altijd een bron van inspiratie geweest en daarom viert Odlo zijn jubileum met een unieke collectie. 70 jaar innovatie gecombineerd met een modern design levert een collectie op die meer dan ooit laat zien waar Odlo voor staat. Functionaliteit, kwaliteit, uniek en tijdloos design.
Lees: ODLO goes All Black om 70-jarig bestaan te vieren

Garmin introduceert exclusieve GPS-smartwatch collectie fenix Chronos

Garmin introduceert fēnix Chronos - een collectie unieke smartwatches verkrijgbaar in drie high-end modellen: titanium met een geborstelde titanium polsband, roestvrijstaal met een geborstelde roestvrijstalen polsband en roestvrijstaal met een vintage leren polsband. De fēnix Chronos collectie overbrugt de kloof tussen functie en stijl in een tijdloos ontwerp - een combinatie van de jarenlange ervaring op het gebied van GPS-navigatie en sporthorloges.
Lees: Garmin introduceert exclusieve GPS-smartwatch collectie fenix Chronos

Nieuwe running-collectie ODLO combineert urban looks en funcionaliteit

Of je het op straat doet of in een park, lopen is meer dan enkel sporten, het is ook een blijk van een actieve en gezonde levensstijl. Daarom wordt er almaar meer belang gehecht aan het design en de look van loopkleding - het loopparcours als catwalk. En dus heeft Odlo voor de herfst een lifestyle georiënteerde Running-collectie ontwikkeld die oog heeft voor urban looks en zoals altijd ook voluit gaat voor kwaliteit en functionaliteit.
Lees: Nieuwe running-collectie ODLO combineert urban looks en funcionaliteit

VAUDE Cyclist Padded Jacket vergroot zichtbaarheid in de schemering

Slimme functionaliteit voor fietsers gecombineerd met een modieuze urban look - dat zijn de ingrediënten voor een lievelingsproduct zoals het nieuwe Cyclist Padded Jacket van VAUDE. Op frisse en donkere dagen biedt ze alles wat men nodig heeft om in het straatverkeer op te vallen en zich tegelijkertijd lekker te voelen.
Lees: VAUDE Cyclist Padded Jacket vergroot zichtbaarheid in de schemering

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.

Reacties op deze pagina: