foto

Bekers en mokken

Een beker is een beker en mok is een mok, daar doe je verder weinig aan af. FOUT! Er is wel degelijk verschil tussen bekers en bekers en mokken en mokken. Een goede beker/mok is naar mijn idee licht van gewicht, niet al te geleidend (soep/thee moet warm blijven), duurzaam/stevig en makkelijk schoon te maken. Als hij daarbij ook nog goedkoop is in prijs is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Zelf vind ik de push-mok van Shira wel handig. Deze is stevig, licht van gewicht en kan ik lekker makkelijk aan mijn rugzak hangen en zo snel loskoppelen. Voor mij is dat handig, omdat ik al wandelend door de bergen nog al eens een (schone) waterbron tegenkom waar ik dan even snel mijn mok onder kan houden (let wel: het gaat hier om echte drinkwaterbronnen en dus niet om gewone stroompjes die wel degelijk besmet kunnen zijn met bacterieën).

Voor anderen zijn bijvoorbeeld de maatbekers van Nalgene ook prima drinkbekers. Simpelweg omdat ze niet duur zijn, stevig en licht van gewicht. Daarnaast hebben deze bekers ook maateenheden, zodat je ze als maatbeker en gewone beker kunt gebruiken.

Weer anderen kiezen voor titanium mokken omdat deze super licht van gewicht zijn. Zoiets is ideaal als je op een zeer lange hike gaat en dus absoluut moet besparen op gewicht (op geld bespaar je in een dergelijk geval zeker niet!)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 12-02-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]