foto

Buitensporthorloges: Casio

Casio was ιιn van de eerste fabrikanten die al in 1999 een GPS-ontvanger integreerde in een polshorloge: de Protrek Satellite Navi (PRT-1GP). Hoewel de kwaliteit van de ontvanger soms te wensen overliet was het toch een revolutie op het gebied van buitensporthorloges. Veel eerder al (1989!) zorgde datzelfde Casio ook al voor een revolutie door in een horloge zowel een elektronische hoogte- als dieptemeter, alsook een barometer te plaatsen. De technologische achtergrond van Casio werd later nog eens herkenbaar gemaakt in de PRO TREKS die werden uitgevoerd met het revolutionaire Tough Solar System: een buitensporthorloge op zonne-energie.

Casio: enkele modellen

PRG-40
Casio PRG-40
Tijdfunctie stopwatch kompas hoogtemeter barometer. Met duplex LCD en Auto Light.
PRG-50
Casio PRG-50
Tijdfunctie stopwatch kompas hoogtemeter barometer. Met Duplex LCD, full auto EL Backlight. Werkt op zonne-energie.
PRG-60
Casio PRG-60
Tijdfunctie stopwatch hoogtemeter barometer. Full Auto EL Backlight en werkt op zonne-energie.
PRG-70
Casio PRG-70
Tijdfunctie stopwatch kompas hoogtemeter barometer. Duplex LCD met full Auto EL Backlight. Werkt op zonne-energie.
PRT-2GP
Casio PRT-2GP
Tijdfunctie. Met ingebouwde GPS-ontvanger en PC link.

Casio: overige informatie
Voor meer informatie over Casio kun je terecht op hun site: (http://www.casio-europe.com/euro/watch/).

Om de modellen in het echt te zien kun je bij bijna alle buitensportzaken van Nederland en België terecht.

Recente nieuws-items met betrekking tot Casio:

Ervaringen met Casio:

Casio alti/depth meter (€ 85,00)

Heel goed product, ik heb de nieuwe versie van meter (1997). Erg nauwkeurig ondanks weersverschillen. Alleen onderhoud aan rubberringen bij vervangen batterij is kostbaar €18.
(Remco / 2002-05-11)


Casio G - Shock (€ 100,00)

Beste horloge wat ik ooit heb gehad.(model DW-6600)9 jaar geleden gekocht, 2 keer de batterij vervangen, en 1 keer het bandje en de waterdichte pakking(uit voorzorg). Enige wat ik zelf heb toegevoegd is een Silva kompasje op de band. Draag hem bijna dagelijks, simpel, sterk, degelijk, niet stuk te krijgen!
(S. J. / 2004-05-06)


Casio Geo Trail met Illuminator (€ 136,13)

Prima horloge, stevig model met o.a ID-memory, stopwatch, terugteller enz. Hij is al een paar keer hard in aanraking geweest met rotsen en nog geen krasje op het klokje te bekennen. Een echte aanrader!!
(R. van Kan / 2001-07-04)


Casio Illumator (€ 59,00)

Twee maal een Casio gekocht met kunstof kast, beide horloges binnen een halfjaar kast defect, gaatje van bandpen uitgescheurd, eerste horloge na reparatie verloren, waarschijnlijk weer kast defect, tweede horloge, na defect een nieuw product mogen kopen en dus geen Casio meer.
(Ton Mens / 2004-03-27)


Casio illuminator, law-20D-7AV (€ 65,00)

het horloge op zich is heel mooi en goed. maar de kunststofrand waar het palletje van de band invalt is uitgescheurd toen mijn zoon bleef haken. erg jammer dat hij het horloge nu niet meer kan gebruiken.
(k.smit / 2006-07-28)


Casio PAW1300T (€ 299,00)

Een zeer licht horloge uit de Casio Pathfinder-serie en dit is tevens een van de kleinere modellen uit die serie, dus draagt comfortabel. Het heeft erg veel functies (o.a. sensoren, solar module en atoomtijd ontvanger) aan boord en ze werken prima. Ik heb hem dagelijks gedragen tijdens een trektocht door de Noorse bergen en ben er erg tevreden over. Maar dat mag ook wel voor deze prijs.
(Nathan Wijnia / 2011-11-09)


Casio PRG 60 (€ 295,00)

Stukken eleganter dan m'n eerste Pro Trek,maar nog steeds een flinke knaap. Solar systeem werkt voorbeeldig en batterij staat steeds in 'full modus' toestand. De gebruikte materialen zijn beduidend steviger dan 10 jaar geleden. Menu is nog steeds even overzichtelijk en relatief makkelijk in gebruik. Amper een half uurtje studie. Enige nadeel:het grafiekje in barometerfunctie is niet meer zo mooi en er is nu maar plaats voor 1 (te stil?) alarm. Bij de eerste pro treks waren dat er 5!De twee pro treks naast elkaar geven quasi gelijke resultaten en dat zegt wat over de nauwkeurigheid van de functies! Conclussie wat mij betreft: Casio is nog steeds marktleider van Out Door watches. There is no substitute!!! By the way: ProTrek van eerste generatie is te koop (eventueel als back up-20euro-werkt perfect).
(guzzio / 2008-02-13)


Casio ProTrek (€ 220,00)

Horloge 7 jaar gebruikt. Zeer functioneel. Heeft een enorm nadeel. Behuizing is kunststof. Ergens achter haken en de band wordt uit de kast getrokken. Veel onkosten gegeven. Drie nieuwe kasten in 7 jaar. Zou dit horloge niet opnieuw kopen. Tenzij de behuizing vergelijkbaar is mbt de SUUNTO explorer. Jammer dat deze niet net zo functioneel is als de Casio. De functionaliteit van de Casio met de kwaliteit van een SUUNTO zou de perfecte mix zijn
(A. Assink / 2004-03-15)


Casio ProTrek PRG-50S-1Ver (€ 270,00)

Prima gear, hoogtemeter functioneert goed. Grafiek erg fijn voor historie indicatie, beter dan de Suunto die hierin beperkt is. Gecontroleerd met kaarten en borden in de bergen. Via mariniers E110,- dat scheelt even een duit! Zonnecel moest ik na 1 jaar laten vervangen, opladen werkte niet goed, nu weer snel opgeladen, in enkele minuten. Energiebesparing slaat snel aan. Lichtgevende functie is wat kort actief (2sec) om 's nachts goed meting af te lezen.
(Rvdkuilen / 2006-03-14)


Casio ProTrek Triplesensor (€ 249,13)

Perfect horloge met als enige nadeel dat je voor accurate temperatuur en hoogtemeting het horloge niet om kan houden.
(Raymond Koome / 2000-12-01)


Casio PRT 40 (€ 250,00)

Na tien jaar dienst nog steeds accuraat en werkt nog als nieuw. Kunststof kas behoorlijk afgesleten. Glas nog mooi krasvrij. Op en top waterdicht, ook na nieuwe batterij. Gaat vier tot vijf jaar mee! Uitgekeken voor een Suunto, maar toch weer Casio Pro Trek! Functies redelijk nauwkeurig. Best outdoor watch ever!
(Guzzio / 2008-02-11)


Casio PRW 1200-3V (€ 229,00)

Nadat ik op de lagere school een Casio horloge had gekregen en die tot vorig jaar heb afgebeuld (30 jaar verder) Was ik zeer tevreden over het merk, maar net als mijn Seiko sports 100 gaat het aldoor mis met de horloges als er nieuwe batterijen in worden gedaan...ze gaan lekken laten water door. Nu dus maar gekozen voor een horloge dat hopenlijk nooit meer open hoeft: hij wordt gevoed door zonne-energie. Veel mogelijkheden en je hoeft niet zoals bij Suunto weer nieuwe batterijen erin te doen. Dat spaart ook weer geld uit. Er zit ook een compas op, alleen jammer dat ze bovenop (Voor en achter) niet twee puntjes maken zodat je er een echt goede peiling mee kan doen.
(Jφrgen / 2009-02-09)


Casio prw-1500 (€ 299,00)

Goed waterdicht. Leg hem af en toe in het water om de temp te meten. Hoogte werkt goed. Elke nacht radiografisch op tijd. Goede zonnecel. Ook maan en eb en vloedtijden. Een aanrader.
(martin / 2009-02-04)


Casio Triple Sensor (€ 226,89)

Opgepast...Mijn binnen 1 jaar defecte Casio Triple sensor werd deze gerepareerd onder garantie bij een Casio Dealer in Ermelo. Echter na zwemmen liep mijn Casio vol. het afdichtrubber was niet correct in de sleuf geplaatst! Dezelfde dealer vertelde mij na
(C.Bouwer / 2001-12-26)


Casio Triple Sensor (€ 222,35)

Perfect klokje, alleen bij gebruik van de hoogtemeter eerst even calibreren. Barometer geeft tevens de trend informatie met grafiekje. Het compas is erg goed! Jammer dat er geen 2e tijdzone en count-down timer op zit. Voor de rest erg compleet!
(T. Banis / 2001-03-20)


Casio Twincept Twinsensor (€ 271,81)

Optisch fraai klokje. Onduidelijkheden m.b.t. waterdichtheid. Mijn exemplaar 'berekent' de hoogte aan de hand van de temperatuur. Veel ohhh's en ahhh's van vrienden en kennissen.
(Ron Brouwer / 2000-12-01)


Casio Wave Septor horloge (€ 190,00)

Zeer slecht. Dit horloge is radio controlled (via atoomklok Frankfurt) en hoort de exacte tijd weer te geven, althans...hoort. Die van mij was steeds de verbinding kwijt als ik in de auto zat, achter computer etc. Gewoon klote. Een radio controlled horloge van de Kijkshop van 25 euro is misschien nog beter. Of ik had voor dit geld beter een Junghans kunnen kopen (specialist in radio controlled horloges).
(Paul / 2003-07-10)Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 29-08-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]