foto

Buitensporthorloges: Suunto

Waar Polar waarschijnlijk marktleider is voor de fitnessmarkt is Suunto zeker de marktleider op het gebied van horloges voor de buitensportmarkt. Hun originele gele Vector zie je nog steeds in elke klimhal, tijdens elke wandeltocht en gedurende elk raftavontuur wel bij iemand om diens pols. Niet vreemd ook, want dit horloge had precies waar de buitensporters op zaten te wachten: een nauwkeurig kompas, een temperatuurgecorrigeerde hoogte- en barometer en alle belangrijke horlogefuncties in een robuuste kast. De Vector werd in 1999 dan ook gekozen tot 'Product of the Year' door 5 gerenommeerde outdoormagazines in Europa. Inmiddels is het assortiment outdoor 'wristopcomputer' behoorlijk uitgebreid en biedt Suunto onder andere de zeer stijlvolle Observer, de X9 (met ingebouwde GPS-ontvanger) en de t6 (een compleet trainingsinstrument voor topsporters). Onder andere Frits Vrijlandt, één van Nederlands topbergbeklimmers, maakt gebruik van die laatstgenoemde Suunto t6 tijdens zijn trainingen en expedities.

Suunto: enkele modellen

Advizor
Suunto Advizor
Tijdfunctie stopwatch kompas hoogtemeter barometer hartslagmeter.
Altimax
Suunto Altimax
Tijdfunctie stopwatch hoogtemeter barometer.
Observer
Suunto Observer
Tijdfunctie stopwatch kompas hoogtemeter barometer. Ook verkrijgbaar in RVS en titanium-uitvoeringen.
s6
Suunto s6
Tijdfunctie stopwatch kompas hoogtemeter barometer. Bevat onder andere ook een hellingshoekmeter en een snelheidsmeter.
t6
Suunto t6
Tijdfunctie stopwatch kompas hoogtemeter barometer hartslagmeter. Compleet trainingsinstrument: meet ook EPOC.
Vector
Suunto Vector
Tijdfunctie stopwatch kompas hoogtemeter barometer. Won onder andere de prestigieuze 'Product of the Year' award in 1999.
X-Lander
Suunto X-Lander
Tijdfunctie stopwatch kompas hoogtemeter barometer.
X3HR
Suunto X3HR
Tijdfunctie stopwatch hoogtemeter barometer hartslagmeter.
X6
Suunto X6
Tijdfunctie stopwatch kompas hoogtemeter barometer. Bevat onder andere ook een hellingshoekmeter en een intervalreminder.
X6HR
Suunto X6HR
Tijdfunctie stopwatch kompas hoogtemeter barometer hartslagmeter. Bevat onder andere ook een hellingshoekmeter en een intervalreminder.
X9
Suunto X9
Tijdfunctie stopwatch kompas hoogtemeter barometer. Ingebouwde GPS-ontvanger.

Suunto: overige informatie
Voor meer informatie over Suunto kun je terecht op hun site: (http://www.suunto.com/).

Om de modellen in het echt te zien kun je bij bijna alle buitensportzaken van Nederland en België terecht.

Recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:

Ervaringen met Suunto:

Suunto Advisor (€ 359,00)

Horloge met veel mogelijkheden. Erg groot maar toch licht. Letters zijn groot maar het display is niet helder. Bij schemer is de verlichting onvoldoende, 's nachts OK. Het glas (plastic) is erg gevoelig voor krassen. Hartslagmeter werkt uitstekend. Thermometer zegt bij normaal gebruik niets. Nauwkeurigheid hoogtemeter (5 m) is voldoende.
(Alexander Koedijk / 2002-07-26)


Suunto advisor (€ 250,00)

Overzichtelijk, divers en gebruiks vriendelijk, scoort op een schaal 1-10, 8,5pt
(Montulet / 2006-10-06)


Suunto Advizor (€ 289,00)

Sinds week(2003) aangeschafd en bevalt mij prima. Positief: Display is erg overzichtelijk en helder. Proffessioneel spul met uitzondering van het bijgeleverde bandje, doet toch wel onder in vergelijking met de rest van het model. Negatief: Glaasje van kunststof, erg krasgevoelig, geen knoppen bedienen onder water. Totaal overzicht: prima spul.
(Jeroen / 2003-11-17)


Suunto Advizor (€ 249,00)

Lichtgewicht horloge. Bij grote inspanningen / zweet partijen niet strak om je arm doen! Allemaal kunststof. Kunststof frame en kunstofglas beschadigen erg snel. Zeker voor een outdoor horloge. Display goed leesbaar van recht boven, van schuin gezien geeft het een onjuiste weergave. Qwa kwaliteit - prijs verhouding... Vergelijk het maar goed met de polar AXN... NB. beschermkap voor het display valt kleiner uit dan de werkelijke grote van het display. Vuil gaat er dan als nog tussen zitten. Met als gevolg, beschadigingen.
(Chris / 2006-07-10)


Suunto Altimax (€ 175,00)

Prachtig apparaat,vele nuttige functies. Echter gebruik em niet onder water. Zelfs op een meter of vijf begeeft de pakking van de batterij het en richt het blijvende schade aan bij het instrument waardoor er constant vocht binnenkomt. Vervang trouwens ook de pakking bij het verwisselen van de batterij ook hierdoor voorkom je lekkage. Verder ben ik er heel tevreden over alleen zou ie wel iets slagvaster mogen zijn
(Dolf Smits / 2003-03-24)


Suunto Altimax (€ 200,00)

Erg fijn horloge: goed afleesbaar, betrouwbaar, waterdicht, nauwkeurige metingen. Nadeel is het krasgevoelige glas (ik heb er boeklon op geplakt) en de zachte alarmtonen (die krijgen mij s'ochtends niet uit mijn tentje!).
(Daan / 2005-02-01)


Suunto Core Light Green (€ 250,00)

Dit is echt TOP!Schitterend menu en eindelijk ook eenvoudig.Niet zo omslachtig als menig Casio ProTrek watch,lekker simpel! Gehard glas,comfortabel rubber strap bandje,zéér aangename en duidelijke display.Licht functie is echt wel o.k. Alle functies zéér accuraat en precies. Na callibratie verlopen de gegevens nauwelijks. Beter dan de X-Lander dankzij extra features zoals strom alarm, snooze functie (wekker) en snorkel diepte. En al zeker beter dan de Casio's en de Tisot (bagger!)SUUNTO: there is no substitute !!!
(guzzio / 2008-07-16)


Suunto Core Light/black (€ 299,00)

Een prachtig horloge, met alle functies die je kunt wensen voor de buitensporter. Ondanks de afmetingen heel draagbaar, en misstaat niet bij dagelijks (kantoor)gebruik. De zelf vervangbare batterij is een plus en doorslaggevend om mijn eerste generatie Casio (ARW 320) na 12 jaar uiteindelijk te vervangen. Die zelf vervangbare batterij bijkt vervolgens bittere noodzaak, omdat een batterij slechts 3 maanden meegaat. Zo wordt deze polscomputer ineens het meest milieuvervuilende horloge dat ik ooit heb aangeschaft.
(Wiger van Beek / 2008-10-02)


Suunto elastische polsband (€ 22,00)

Ik verslijt er zo ongeveer 1 per jaar. De rubberen sleufjes scheuren uiteindelijk. Ze zijn ideaal om in de winter je Suunto op je kleding te dragen in plaats van onder drie lagen kleding en twee paar handschoenen. Zo is hij altijd af te lezen.
(Martin Swinkels jr / 2002-10-17)


Suunto Metron (€ 398,87)

Functioneel gelijk aan de prima Suunto Advizor, dus met hartslagmeter en zo. Echt technisch en ERG fraai juweeltje. Met gehard glas, dus krassen (vrijwel) uitgesloten. Als je een mooi speeltje wilt, dan is dit je van het!
(Ruud van der Ham / 2001-03-04)


Suunto Observer (€ 529,00)

Mooi vormgegeven horloge, veel mogelijkheden. Met op maat maken van de rubber gedeelte van de Titanium versie goed uitkijken de band niet te snel in te korten. Kompas funtie is leuk maar, maar alleen nauwkeurig wanneer horloge perfect waterpas is. Is wat
(Roberto Brugman / 2002-04-01)


Suunto Observer (€ 379,00)

Een top klokje van redelijk klein formaat, op de meter nauwkeurig. Jammer van het nogal zachte alarm? Je kunt niet alles hebben, toch?
(Arjan van Lunteren / 2002-07-10)


Suunto Observer (€ 399,00)

Fantastische "pols-computer" met zeer veel mogelijkheden. Hoogtemeter is tot op de meter nauwkeurig! Logboek werkt meer dan geweldig, ik kan niet meer zonder tijdens mijn tochten. Ook barometer functioneert goed, komt regelmatig van pas. Ten slotte is ook de tijd goed afleesbaar. Goede verlichting voor 's nachts. Al met al leuk speelgoed voor een leuke prijs.
(Marc Janssen / 2003-06-05)


Suunto observer (€ 550,00)

Ik heb dit klokje inmidels zo'n jaar of vier. Het bandje is erg brank ben al aan mij 2de toe. Ook het backlight is al wel 2 jaar stuk. al met al ben ik niet zo te spreken over de prijs kwaliteit verhouding.
(Michiel / 2007-05-22)


Suunto Regatta (€ 190,00)

Gekocht om zijn allround inzet. 1 maal tijdens watersport (windsurfen) gebruikt en daarbij onmiddelijke band gebroken! Terwijl het een watersport horloge is. Horloge was nog maar enkele weken oud. Verder geen enkele coulance van de importeur. Nooit weer een Suunto.
(Andre / 2005-05-17)


Suunto Suunto Core (€ 259,00)

Had eerst de Vector, toen de X-Lander, en nu toch maar de Core (black/yellow) gekocht. Wat een mooi klokkie!! Mooi duidelijke display, gehard glas. Erg fijn menu, wat wel afwijkt van de Vector/X-lander, maar dat je je snel eigen maakt. Strak disign. En wat nieuwe snufjes zoals een (snorkel)diepte meter (tot 10m) en een storm alarm (bij een snelle luchtdruk daling gaat je horloge piepen en knipperen. Al met al een erg mooi en fijn horloge!
(Elmar / 2008-01-11)


Suunto T6 (€ 449,00)

Prijs=T6 BikePOD+RunPOD samen €100 aanschaf april 2005. Een fijne HF-meter. Mooie grafiekjes. Erg nauwkeurig. Digitale verbinding tussen zender en horloge werkt betrouwbaar. Handig en zeer gebruikelijk is de zichtbaarheid van conditieverbetering in de loop der tijd. Prettig als aanvulling zou zijn een 'coach' die je trainingsintensiteit bepaalt. Gebruik van logboekbestanden op verschillende pc's kan nog verbeterd worden (nu importeren en exporteren, en dan de vraag of het goed is...).
(Robertjan Kuijten / 2006-11-28)


Suunto Vector (€ 217,36)

Het perfecte horloge. Eigelijk meer een technospeeltje. Goed afleesbaar.Klachten over de batterij? Neem er een mee. Ze ontladen toch nauwelijks. Een aanrader!
(L.P. van Krimpen / 2000-12-01)


Suunto Vector (€ 203,75)

Enige kleine minpuntje: ik ben bij 5 juweliers langsgeweest toen m'n horloge aangaf dat de batterij bijna leeg was (zelf te vervangen!), terwijl ze bij allemaal dit type niet op voorraad hadden. Desondanks UITSTEKEND horloge!!
(Robertjan Kuijten / 2000-12-01)


Suunto Vector (€ 223,10)

Zeer tevreden, kan tegen een stootje. Alleen moet je het horloge telkens uitdoen als je de temperatuur wilt meten. Handig dat je de declinatie kan invoeren bij het kompas. Wel een flinke knobbel aan je pols.
(Hannes Sels / 2002-03-26)


Suunto Vector (€ 217,36)

Na anderhalf jaar trouwe dienst ging de hoogtemeter vorig jaar kapot. Na lang wachten uiteindelijk een gereviseerd model teruggekregen. Deze is nu weer naar de fabriek wegens condensprobleem. Toch zweer ik bij dit horloge.
(Nico Veenkamp / 2001-09-03)


Suunto Vector (€ 217,36)

Een geweldig horloge.Ik ben dik tevreden over de Barometer en vooral de snelle hoogtemeter! minpunt: ingebouwde temp.sensor is verkeerd gemonteerd en veel te traag.
(Mark Donners / 2000-12-01)


Suunto Vector (€ 159,00)

Glas krast snel, alarmpiep is zachtjes en daar word ik niet wakker van. Stevige studie om alle mogelijkheden te leren. Geeft ook de tijd aan...
(raymond / 2002-06-13)


Suunto Vector (€ 173,00)

Horloge kan behalve kunstof glas tegen stootje. Horlogebandje van slechte kwaliteit en kan je beter vervangen door Suunto klittenband. Temperatuurmeter is traag en wordt beïnvloed door lichaamstemperatuur. Kompas en hoogtemeter zijn snel en accuraat. Horloge geeft qua uiterlijk geen geavanceerde indruk waardoor minder opvalt dan zijn concurrenten. Zal in toekomst zeker voor Suunto blijven kiezen ook vanwege het feit dat Suuntotechnologie in veel (dure) defensieproducten is terug te vinden
(Raoul / 2003-01-14)


Suunto Vector (€ 200,00)

Prima hoogte meter, leuk en handig als extra hulp in de orientatie in de bergen, maar ik prefereer mijn plaatkompas boven de ingebouwde van de vector.
(Tonny Verhoef / 2003-03-05)


Suunto Vector (€ 250,00)

Na bijna een jaar, en een beetje poedelen, condens in mijn horloge. Terug gegaan naar Slee sport, na maand een nieuwe gekregen. Nu, na bijna twee jaar doet weer één streepje van een cijfer het weer niet! Koop hem nooit meer! Geef mij maar een Casio!
(Pierre Scheffers / 2003-09-22)


Suunto Vector (€ 225,00)

Prima horloge. Met de hoogte registratie is een leuke analyse te maken van de gemaakte tocht. Nadeel bij reset (batterij) om alle instelfuncties te onthouden alles wordt teruggezet naar standaard fabrieksinstellingen. Wel problemen met het kompas dat de kompasnaald vast zit. Kost veel moeite om de naald weer gangbaar te krijgen. Erg betrouwbaar gebleken na 2 jaar gebruik.
(Rick Goede / 2003-09-27)


Suunto Vector (€ 190,60)

Positief: Leuke verzameling gadgets om je pols, die handig is op barre tochten. Van de hoogtemeter heb ik al veel plezier gehad. Positief: Een Suunto om je pols geeft vaak aanleiding tot leuke gesprekken. Negatief: Het alarm is nutteloos. Amper te horen als je al wakker bent, laat staan als je slaapt. Negatief: Na enkele jaren is de rubberen band geheel verrot. Ik vind ze te duur om steeds nieuw te kopen en probeer het nu met de klittenband. Neutraal: Het glas krast snel maar ziet er met polijstpasta voor displays (bijv Displex, verkr bij telefoonwinkels) snel weer goed uit.
(Piet Vis / 2005-02-28)


Suunto Vector (€ 200,00)

In 1999 had ik een van de eerste modellen: het perfecte horloge waar iedereen op zat te wachten. Na 1 jaar was het horloge total loss, maar geen probleem : van Suunto een splinternieuw gekregen. Drie jaren later in Ijsland condens in het uurwerk, opnieuw fataal. Nu draag ik een stalen duikuurwerk: robuuster, gegarandeerd waterdicht. Voor de overige functies heb je toch een GPS (met klassieke hoogte meter en kompas) die je beter kunt beschermen. Suunto uurwerken zijn ok, maar niet voor het zware werk. Nadelen van Suunto zijn: glas krast makkelijk + op termijn niet waterdicht.
(Christophe Deblaere / 2005-04-19)


Suunto Vector (€ 173,00)

Na jaren trouwe dienst hebben de hoogtemeter en het alarm het begeven. Dat wordt een nieuwe kopen!
(Raoul / 2006-10-02)


Suunto X-Lander (€ 294,96)

Zeer functioneel. Te bedienen met handschoenen aan! Kwartsglas, dus geen krassen zoals met de Vector. Aanrader
(Dick knol / 2001-01-16)


Suunto X-lander (€ 217,36)

Zelfde horloge als de Vector. Erg compleet. Eenvoudig te bedienen. Wel regelmatig ijken qua hoogte bij grote hoogteverschillen. De enige die ook ‘mooi’ is. Wel erg groot.
(Martin Swinkels jr / 2000-12-01)


Suunto X-Lander wristop computer (€ 308,12)

Eerst de sensor even callibreren voordat je de barometer stand gaat aflezen (lokaal). En vergeet niet het engelse deel te lezen van de handleiding: een stuk uitgebreider dan het nederlandse deel! Een stuk beter als mijn oude Casio Triple sensor...
(C. Bouwer / 2000-12-01)


Suunto X3 HR (€ 124,00)

Zéér discreet en niet te groot met alles erop en eraan. Hartslag, hoogte, temperatuur, luchtdruk, stopwatch, interval timer. Enkel een kompas ontbreekt maar dit is sowieso niet zo handig in een horloge. Ideaal allround horloge om zowel te lopen, te fietsen als mee op vakantie in de bergen te nemen. Wegens z'n discreet design kan je 'm eigenlijk altijd dragen.
(M. Rommes / 2004-06-04)


Suunto X3 HR (€ 124,00)

Ik heb nu enkele maanden ervaring met het horloge. Tijdens de bergvakantie toch een paar onvolmaaktheden ontdekt. Om een juiste temperatuurmeting te bekomen moet het horloge minstens een kwartier van de pols zijn verwijderd. De hoogtemeter werkt goed, alleen bij een beklimming van 1200 m. gaf hij een afwijking van 25 m. Spijtig is ook dat je niet tegelijk en de hoogteinformatie en de tijd kan aflezen. Over de hartslagmeter niets dan lof, en die gebruik ik meerdere malen per week.
(m.rommes / 2004-07-29)


Suunto X3 HR (€ 128,00)

Juni 2006 gekocht en zeer tevreden. Heb er drie weken mee in de Dolomieten gelopen, hoogte- en barometer perfect, de hartslagmeter idem.
(Stephan van der Voort / 2006-09-29)


Suunto X3HR (€ 139,00)

Gebruik het horloge voor fietstraining. Hartslagmeter werkt zonder al te veel toeters en bellen. Borstband zit prettig en blijft op z'n plaats, ook bij overmatig zweten. Hoogtemeter is behoorlijk nauwkeurig, heb diverse malen hetzelfde rondje gefietst en de gestegen/gedaalde meters zijn steeds praktisch gelijk.
(Dennis Waterman / 2008-09-08)


Suunto X6 (€ 369,00)

Prima instrument! Heel nauwkeurige hoogtemeter. Duidelijke uitlezing van de barometer, met log van de laatste 48 uur om de 15 minu. gemeten! Kompas met hellinghoekmeter. Logboeken uitleesbaar naar PC. Menu-indeling als bij mobieltje(dus niet knopje A + B is functie C meer!). Wel ontzettend duur, maar veel beter dan wat er hiervoor verkrijgbaar was!
(Wouter / 2002-06-30)


Suunto X6 (€ 369,00)

Na 5 keer omruilen heb ik mijn suunto x6 terug gebracht en mijn geld terug gekregen. Eerste paar dagen werkt hij perfect. Heel erg precies (hoogte meten op de trap)en makkelijk te bedienen. Na week of twee valt hij om de twee dagen uit en en klopt niets meer van de hoogtemeter en dus ook barometer. Wacht nog steeds op reactie van Suunto. Wat mij betreft miskoop van het jaar. Beetje duur voor een horloge dat twee weken goed werkt.
(Ferdinand / 2003-02-25)


Suunto X6 (€ 280,00)

Ik heb de Suunto X6 nu bijna 3 jaar en moet zeggen: 't is niks maar ellende. Het compas is botweg niet bruikbaar voor navigatie en de hoogtemeter heeft een afwijking van zo'n 10-20%. Ik heb dit getest in een skigebied waar onderaan en bovenaan de lift de hoogte staat vermeld. Een vriend met een Techtrail horloge had op hetzelfde stuk een afwijking van minder dan 5%. Ik moest het horloge pas geleden voor de tweede maal op laten sturen omdat hij het midden in een trekking begaf (nieuwe batterij). Zelf het batterijtje vervangen zou zogenaamd moeten kunnen, maar reken er op dat daarna het klepje kapot is want het plastic is zacht als boter. Duidelijk geen horloge voor een serieuze trekker.
(Michiel Jansen / 2008-09-03)


Suunto X6 HR (€ 300,00)

Zeer goede ervaringen na bijna twee maanden in gebruik. Uitlezen en instellen logbestand vergt enige oefening. Veel functies. Leuk is grafiek van luchtdruk van laatste 6 uren en lage gewicht (vergeleken met Polar type axn). Wel jammer dat barometer en hoogtemeter niet gelijktijdig werken. Handig bij alarmfunctie is dat gekozen kan worden uit 3 tijden en de schermverlichting ook aangaat bij het alarm.
(J.D. Steenbruggen / 2006-01-25)


Suunto X6HR (€ 469,00)

Een zeer uitgebreid en degelijk sport-horloge. Bijgeleverde software vraagt om wat handigheid, maar biedt zeker veel mogelijkheden voor mensen die serieus bezig zijn met conditie-training.
(Raymond Koome / 2002-11-11)


Suunto X6HR (€ 469,00)

Ik ben tevreden. Heb hem op La Palma gebruikt. Heel leuk om alles vast te leggen tijdens een tocht, hoogte verschillen , hartslag. Alleen jammer dat er geen countdown op zit (voor minuten loopjes)maar goed dat is dan zo'n beetje het enige.
(Toni Palacio Serrat / 2003-05-08)


Suunto X6hr (€ 469,00)

Meer wil je niet! Alles in een compact en licht (55 gram!) horloge, echt heel eenvoudig te bedienen en bijzonder overzichtelijk.
(Martijn / 2003-06-10)


Suunto X6HR (€ 469,00)

In eerste instantie was ik enthousiast, het blijft leuk speelgoed maar hij is dus nu voor de 2de keer in reparatie. Om dat paar dagen valt hij gewoon uit. Balen dus.
(Toni PS / 2005-02-16)


Suunto X6HR (€ 469,00)

Het is een goed horloge, en de hoogtemeter is werkelijk fantastisch nauwkeurig. De grafieken die je er uit kan toveren zijn erg mooi en handig, maar ook de mijne is vanwege een software-fout al 2 keer terug voor reparatie. Verder een oerdegelijk horloge dat al wat heeft meegemaakt en gewoon goed blijft functioneren.
(Stijn van Hees / 2006-01-26)


Suunto X9i (€ 459,00)

De suunto X9i is een gadget met een lage gebruikswaarde,de gps ontvangst is slecht en het signaal verliest snel de verbinding de prijs is veel te hoog vergeleken met bv.de foretrex van garmin die een aanzienlijk betere ontvangst heeft een volwaardige gps zonder kaart is en nog niet de helft kost van de suunto x9i
(Anton van der Poel / 2006-07-03)


Suunto X9i (€ 519,00)

Ik heb mei '07 de Suunto X9i gekocht met name voor mijn buitensport hobby's en mijn werk als militair. Ik heb na ongeveer 2 mnd het horloge terug naar Bever gebracht aangezien het kapje los kwam te zitten, na 2 wkn kreeg ik het horloge weer terug. Niets op aan te merken op dat moment, na 2mnd vertrok ik naar Afghanistan voor de duur van 5 mnd. Eenmaal in Afghanistan aangekomen liet het kapje om het display heen voor de tweede keer los, dit toen zelf weer vast gezet met loctite. Na ongeveer 2 mnd in Afghanistan en regelmatig de GPS gebruikt te hebben i.v.m. patrouilles daar ging mijn horloge steeds uit. Ik dacht eerst zelf dat het de batterij was maar eenmaal aan de oplader kreeg hij weer een stroomstoot en gaf hij meteen aan dat hij nog gewoon vol was. Erg irritant aangezien je daar niet altijd de mogelijkheid hebt op een stopcontact. Ik heb de X9i toendertijd samen met een collega militair gekocht en hij heeft er op dit moment ook last van en is ook al terug geweest omdat het kapje loslaat en nu heeft hij ook dat hij steeds uitvalt. Op een gegeven moment op vakantie kwam ik er ook achter dat er condens achter het glas kwam te zitten en ook niet meer waterdicht was. Ik heb mijn beklag bij Bever geuit en gezegd dat ik niet accoord ga met een wederom opgelapte X9i, na 2 weken kreeg ik een nieuwe opgestuurd die het tot heden nog goed doet. Waarschijnlijk was de eerste productie softwarematig en hardwarematig van een slechte kwaliteit.
(Smulders / 2008-03-25)Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 29-08-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]