foto

Buitensporthorloges: Polar

Polar heeft een enorme bekendheid opgebouwd in de sportwereld met het maken van eersteklas hartslagmeters. Waarschijnlijk zijn ze daar dan ook absolute marktleider in. Tegenwoordig maakt Polar echter ook horloges die zich speciaal richten op de buitensporters: de AXN-serie. Deze serie werd afgelopen jaar geďntroduceerd met 3 modellen: de AXN300 voor de wintersporter en bergwandelaar, de AXN500 voor de serieuze hiker en trekker en de AXN700 voor de professionele buitensporter. Deze laatste is zo bijzonder omdat hij onder andere aangeeft in hoeverre je bent geacclimatiseerd. Vooral voor klimmers die het boven de 2500 meter zoeken is dat van groot belang om de kans op hoogteziekte te voorkomen. Wilco van Rooijen, de Nederlandse beroepsavonturier die afgelopen jaar nog de top van de Mount Everest bereikte, maakt tijdens zijn trainingen en expedities gebruik van deze AXN700 van Polar.

Polar: enkele modellen

AXN300
Polar AXN300
Tijdfunctie stopwatch hoogtemeter barometer hartslagmeter.
AXN500
Polar AXN500
Tijdfunctie stopwatch kompas hoogtemeter barometer hartslagmeter. Compatible met Polar MobileLink (GSM) en Uplink (PC).
AXN700
Polar AXN700
Tijdfunctie stopwatch kompas hoogtemeter barometer hartslagmeter. Inclusief acclimatisatie- en herstelindicatie. Compatible met Polar MobileLink (GSM) en UpLink (PC).

Polar: overige informatie
Voor meer informatie over Polar kun je terecht op hun site: (http://www.polar-nederland.nl).

Om de modellen in het echt te zien kun je bij bijna alle buitensportzaken van Nederland en België terecht.

Recente nieuws-items met betrekking tot Polar:

Ervaringen met Polar:

Polar A3 (€ 100,00)

Goede waterdichtheid, gemakkelijk in gebruik, grote display, zeer handig als je je conditie wil trainen.
(Bart Joosen / 2002-05-19)


Polar AXN 500 (€ 300,00)

Voor mij de perfecte buitensport horloge in combinatie met hardlopen. zie voor alle functies www.Polar.fi De communicatie tussen horloge en computer/internet is helemaal top. Met infrarood kunnen complete grafieken weergegeven worden.(oa hoogte en hartslag :-). Met geluid kunnen ook instellingen naar de horloge gedownload worden! Nadeel: glas is niet krasvast. opgelost door aanschaf polar-glasbeschermer. Vergeleken met Suunto HRM-6 ongeveer zelfde functie, maar lager in prijs.
(Maurice Reusen / 2005-05-25)


Polar S210 (€ 199,00)

Niet echt een must bij het lopen, maar geweldig voor het beter trainen. S-serie is voor professionele loop en wielertraining. Instelbare intervaltraining, terugtel-timers, conditietest. Solide horloge. niet extreem krasvast glas, wel stevige band.
(Pieter Bouman / 2002-09-26)Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-05-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]