Winter Night Hike 2005
Hiking-site.nl SHOP

Winter Night Hike 2005

Aangezien ik in mijn overenthousiasme een keer heb geroepen het verslag wel te schrijven, volgt nu mijn relaas van een krappe 24 uur "op stap met de bikkels".

Bij vertrek uit Groningen sneeuwde het, stiekem hoopte ik dus op een witte nacht. Helaas werd die sneeuw rond Assen regen en uiteindelijk was het gelukkig droog in Arnhem. Want we verzamelden bij de Weus, aka Richard, waar (weer) geconstateerd werd dat het aantal initiele aanmeldingen beduidend hoger lag dan de uiteindelijke opkomst. Hebben de hiking-siters last van plankenkoorts of zijn ze gewoon te impulsief met aanmelden?

Enfin, met 5 man sterk kwamen we de chinees binnen gebanjerd voor een goede maaltijd. Dat hebben we geweten... We waren de trein nog niet in of de chinees was al dieper gedaald dan het niveau van de conversatie, over de gevolgen zal ik het niet hebben, maar ze waren luchtig...

Ondanks de altijd aanwezige lichtvervuiling in dit landje was het behoorlijk donker, gelukkig lag er nog een flinke laag sneeuw om ons bij te lichten. Vanaf de eerste minuten was het al spannend: wie zou als eerste languit gaan op de gladde ondergrond? Maar nuchtere hikers hebben een behoorlijk goed evenwicht, blijkt.

In het begin werd er flink gezigzagd en heuveltjes werden enthousiast genomen. Met af en toe een lichte neerslag was het goed lopen in de nacht. Ditmaal geen boswachterauto's, maar wel vreemde lichtjes die toch leken te bewegen. Of niet? In ieder geval eng genoeg om 5 stoere kerels het hazenpad te laten kiezen.

Rond middernacht werd een kampeerplek uitgekozen boven de bult, midden in een veld vossenbessenstruiken oid. De tent/tarp opzetrace werd gewonnen door Ruud, gevolgd door mijn oranje huisje en als laatst stond de tarp van Richard en consorten strak als bom-proof schuilkelder. Daarna tijd voor de gluhwein, die erg lekker was, maar (sorry Richard) die van vorig jaar niet overtrof. Ook werd een vergelijkend whisky waren onderzoek gedaan, de "Piet" beviel mij het best en zo kwamen de meest uiteenlopende zaken weer aan bod.

Vanwege koude voeten toch rond 4 uur het nest in gekropen (als eerste) en om 9 uur vriendelijk door Richard gewekt, wat een luxe... Het bergje afgedaald, ontbijtje gemaakt op een bankje, vriendelijk gelachen naar MTB'ers op het asfalt, te late boswachter op weg naar vurige boerin etc. etc. En passant de hond van Rien Poortvliet (helaas) net niet geraakt met mijn Meindls, vanwege zeer brutaal staaltje van poging tot wildplassen...

De terugweg was iets relaxer, via de Posbank (incluus restaurant en hockey/hockey meisjes) terug naar Rheden, waar de Luikse wafels met slagroom zeer goed smaakten... bij Richard nog even nagezeten en... o wat een timing, door de stromende regen naar huis gereden.

Ter afsluiting nog een "gehoordje" van wat oudere tegenliggers bij Rheden: "wat een stoere knapen"!

Harry Eshuis

Bekijk de foto's in het foto-album en de reacties op het prikbord.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 29-08-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]