Nacht-hike
Hiking-site.nl SHOP

De 5e alweer…

De eerste was een probeersel, en nieuw voor zowel organisatie als deelnemers, het werd een memorabele mooie tocht door het bos tussen Halsteren en Putte met prima weer…………..

De tweede deden we het net andersom, met veel regen net nadat de tenten stonden om een uur of 2 in de nacht, en natuurlijk die enorme storm de volgende dag…..

De derde hadden we 's nachts op de dam tussen Bergen op Zoom en de Kreekraksluizen een enorme hoosbui, vuurwerk in de verte en op dag 2 een strakblauwe lucht en was het haast te warm om lekker te lopen.

Foto: Rob Plas

Vorig jaar de vierde, met net geen nachtvorst over de Loonse en Drunense Duinen, maar met zwaar terrein en een terrasje als afsluiter.

En dan nu de vijfde, traditioneel met een stevige bak chinees vooraf en daarna lekker lopen in de donkere bossen rond Bergen op Zoom en Halsteren.
Weer veel van hetzelfde maar toch weer nieuwe dingen en gezichten, en ondanks dat het dit jaar wel erg laat in het seizoen viel en de slechte voorspellingen gewoon perfect weer. Geen drup regen in de nacht en op dag 2 de hele dag een lekker zonnetje en weinig wind.

Nieuwe gezichten waren Diana en Martijn, en ik heb het idee dat we die nog wel eens terugzien op een volgende wandeling, en nieuw was de grootte van de groep: 17 mannen en vrouwen, eigenlijk te veel voor een Nachthike maar omdat het slapen nu eens vooraf geregeld was eigenlijk geen probleem en verder heel gezellig.
Nieuw was ook de manier waarop we de inmiddels traditionele Chinese maaltijd hebben genuttigd: we zijn met zijn allen begonnen bij "De Wok van Brabant" in Roosendaal, waar je zelf je kostje bijeen kan scharrelen waarna dit voor je ogen razendsnel wordt geroerbakt, geroerbakken, roerend gebakken, of gebakken geroerd wordt met een smaakje naar keuze. Leuk om te zien, lekker om te proeven en er is altijd wel voor en ieder iets van zijn of haar gading te vinden.

Bij het afrekenen werd ik nog verrast met een "prachtige" chinees aandoende vaas, als cadeautje vanwege de klandizie denk ik. Hij zal een mooi plaatsje krijgen tussen de andere outdoor spullen hier in huis.

Foto: Rob Plas

Na een korte autorit parkeren we de auto's bij Ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom en lopen onder de snelweg door gelijk het bos in.
Het lijkt even stikdonker maar al snel wennen de ogen aan de omstandigheden en met het ¾ maantje in de nevelige lucht is er voldoende zicht.
Ik heb het lastig met de route: die is er namelijk niet! Ik wil de groep een uurtje of 4 laten wandelen maar de kortste weg naar de beoogde slaapplek is ongeveer in 2 uur te lopen.
Dus las ik allerlei omweggetjes in door de leukere stukjes in het bos en zoals gewoonlijk is de navigatie in het donker toch altijd weer lastiger dan overdag.
Maar met een korte break zo hier en daar blijft de groep fris en enthousiast en we komen uiteindelijk rond kwart voor 2 aan op het beoogde kampeer terrein.
De tenten en tarpen worden in rap tempo opgezet, van de aanwezige bankjes en wat vaten wordt snel een gezellige leefkuil ingericht en al snel snorren de eerste branders voor het opwarmen van de ruime voorraad Gluhwein.
We kunnen uit 3 recepten kiezen die allemaal anders maar allemaal lekker zijn, en de sfeer stijgt naarmate het niveau in de flessen daalt.
Er worden weer de gebruikelijke verhalen verteld, herinneringen opgehaald aan eerdere evenementen en in ieder geval veel gelachen.
Zaken als Ruud's warme balletjes klinken nu achteraf niet echt grappig realiseer ik me maar met de smaak van een goede whisky op de tong om half vier in de morgen is het hilarisch.
De ene na de andere wandelaar houdt het wijselijk voor gezien maar een klein groepje zit het uit tot na zessen in de morgen.
Wat wil je dan ook: het is droog, windstil geworden en ook niet echt fris, goed vol te houden dus en de tijd vliegt eigenlijk te snel.

Foto: Rob Plas

Maar om half zeven is het dan echt rustig in het bos en iedereen slaapt onder tarp of in een tent. Uitslapen is er weer niet bij bemerk ik om negen uur…..
De meesten zijn al weer wakker en zitten gezellig op bezoek bij Richard en Nanda voor de tarp, brandertjes snorren, de geur van vers gezette thee en koffie, een lekker zonnetje….
Het zou bijna leuk zijn maar nog geen 3 uur slaap doen zich gelden.

Toch lukt het me weer om uit de slaapzak te kruipen, mijn spullen bijeen te rapen en aansluiting te vinden bij de groep.
Een forse mok hete sterke koffie doet me goed, ik eet wat en veel te snel eigenlijk zijn we weer vertrekklaar voor de terugweg naar de auto's.
Anja, Wilco en Wendy houden het voor gezien en lopen de 500 meter naar ons huis, want zo dicht sliepen we bij onze woning vandaan, wat gelukkig niet iedereen wist) de rest verdwijnt weer de bossen tussen Halsteren en Bergen op Zoom in voor een mooie wandeling.
Bij de eerste beoogde horecastop blijkt de tent heel erg dicht te zijn, en bij de tweede, het inmiddels veel bezochte Appeltje is het zo druk door het mooie weer dat we besluiten door te gaan en ons te richten op de gebakken eieren met spek, erwtensoep en sloten koffie.

Foto: Rob Plas

Thuis is de groep weer even helemaal kompleet, en nadat we iedereen hebben voorzien van een natje en droogje gaan de bezoekende hikers in opperbeste stemming uiteen.
Wij hebben er weer van genoten, en ook de rest volgens ons, gezien de reacties op het prikbord op deze site en een 6e editie zal er zeker van komen in Oktober/November 2006.
Tot dan laat ik me leiden door de anderen die ook hun geslaagde evenementen nu voor de 5e keer organiseren. Een mooi resultaat behorende bij een prima website! Ik ben er best ergens wel eens een beetje trots op daar een klein deel van te mogen uitmaken.

Rob

Via het prikbord kun je nog wat andere reactie nalezen over de nachthike en in de foto-albums staan enkele foto's van de hike.

Foto: Rob Plas

Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 27-11-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]