Mountainbiken in het Rijk van Nijmegen
Hiking-site.nl SHOP

Mountainbiken in het Rijk van Nijmegen

3 april 2005

10:40: Ik (Marcel) kom aan op het ns-parkeerterrein in Cuijk. 11 uur zouden we aan de tocht beginnen dus ruim op tijd.
Het weer is echt formidabel met op dit tijdstip nog wel een fris windje. De voortekenen voor een prachtig tochtje zijn uitstekend.
Martijn komt 10 minuten later aangereden, met de auto. Hij laat weten dat Pieter pech heeft met zijn fiets en we vandaag dus met zijn tweeŽn deze tocht moeten volbrengen.
Door een doorn in het achterwiel begint Martijn met een lekke achterband maar dat is snel opgelost door er een nieuwe binnenband in te leggen.
11:20: de tocht begint en dus op naar de pont. Daar aangekomen volgt ons een verrassing geen pont.
Wij 'hikers' laten ons natuurlijk niet kennen en gaan met de fiets via de A73 de maas over om de route op te pakken in het mooie Malden.
Dus wacht Ons eerst de groene route die daarna overgaat in de rode. Wel missen we nu de mooie aanloop via de St. Jansberg.
Door de pijnlijke knie van Martijn kan ik in het begin aardig in het wiel blijven ondanks dat ik jaren geleden voor het laats heb gemountainbiked.
Bordjes die er een week geleden nog niet stonden staan er nu wel dus dat maakt het zoeken naar de route alweer een stuk makkelijker.

Een wortelafdaling bijna ten einde glijdt het voorwiel van Martijn weg waardoor hij half ten val komt. Nu de rode route begint, worden mijn benen steeds zwaarder. Bij de langere klims moet ik soms echt even passen.
Een stukje asfalt vergemakkelijkt onze afdaling naar beneden, totdat Martijn een rood bordje ziet, die er vorige week nog niet stond, en dus teveel met de voorrem remt waardoor hij over de kop slaat. Vol met zijn linkerknie op het asfalt waar die toch al last van had.
Met een schaafwond erbij klauteren we weer omhoog en klimmen we met de fiets in de hand over boomstronken.

Ik met mijn tong op mijn schoenen, heb geen zin meer om nog eens om te rijden om toch nog de St. Jansberg op te fietsen. Ik zit er doorheen berg op, en moet op een steil zanderig stuk naar boven toe lopen.

Als we het bos uitkomen, vullen we de drinkflessen bij een kraantje die daar vandaag zeker op de goede plek stond.
Nog een stukje uitgefietst in het bos, waarna we weer op weg gaan om het water over te steken en in Cuijk uit te komen.
Dit was nog effen doorpoten, want we hadden lekker de wind tegen.
15:05 uur. Uiteindelijk weer terug bij de auto heb ik de pijp toch wel leeg, zeg Martijn; morgen ga ik 90 km fietsen op mijn racefiets!!
En ik denken dat ik een goede conditie hebt. Gelukkig heeft ook mijn 8 jaar oude mountainbike de tocht doorstaan, waar ik van tevoren mijn twijfels wel bij had.

Een erg leuke tocht van uiteindelijk ongeveer 62 km.

Eventuele foto's van dit event zijn te vinden in het foto-album, de reacties op het prikbord.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 29-08-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]