Kreekraksluizen
Hiking-site.nl SHOP

20 Mei stevige doorwandeldagtrip Kreekraksluizen

Aangezien de spieren van Rob nog warm waren van de WHW die hij net samen met Anja gelopen had, organiseerde hij een +/- 25 km lange tocht rond Bergen op Zoom en de Kreekraksluizen. Zo gezegd zo gedaan reden Gerben en ik op zondagochtend 20 mei richting Bergen op Zoom om daar aan deze stevige doorwandeltrip deel te nemen.

Eenmaal bij de achterkant van het station aangekomen werden wij daar al zwaaiend begroet door Marla, die ons probeerde duidelijk te maken dat we gratis aan de weg konden parkeren. Ook was Martijn al aanwezig, dus was het nog wachten op Arrien, Barbara die voor het eerst meeging en natuurlijk de grote smurf van de dag: Rob. Iets voor tien arriveerde Arrien met de trein uit Alkmaar die er al bijna een hele dag op had zitten. Klokslag tienen arriveerde Rob ook en waren wij dus bijna compleet op Barbara na. Nadat we de trein van vijf over half elf hadden afgewacht en het station hadden uitgekamd (hierbij kwamen wij nog een verdwaalde Star-Trek-smurf tegen) namen wij aan dat Barbara niet meer zou komen en gingen we op pad.

Het eerste gedeelte van de route voerde ons door de oude binnenstad van Bergen op Zoom, welke verrassend mooi was. Maarja een stad groeit nu eenmaal en dus moesten we ook een klein stukje nieuwbouwwijk overbruggen voordat we in de natuur belanden. In het natuurgebied werden we al begroet door vele vogels en hielden we een kleine pauze in een uitkijktoren vanwaar we de te lopen route alvast konden bestuderen (pfff moeten we dat stuk helemaal lopen).

Na het natuurgebied gingen we verder lopen over een dijk die ons langs de Kreekraksluizen voerde. Op de dijk was het erg druk bevolkt met schapen en kregen wij uitleg van Rob wat de blauw/witte paaltjes waren (oftewel markeringen waar leidingen liggen). Blijkbaar zijn deze paaltjes ook erg geliefd bij kleine vliegjes aangezien de paaltjes soms amper nog zichtbaar waren door alle vliegjes die er op zaten. Bij de Kreekraksluizen hielden wij lunchpauze en werden we door Rob getrakteerd op vers gezette koffie, zelf het gras kreeg ook wat. Tijdens de pauze veranderde het tot nu toe zo mooie weer in een donker wolkendek en werden we al bang dat we het niet droog gingen houden.

Na de lunch liepen wij weer verder over de dijk en zagen we vele vogels, waaronder Brandganzen met jongen. Toen we net van de Dijk af waren en weer richting Bergen op Zoom liepen begon het te regen en konden de regenjassen uit de rugzak gehaald worden. De regenbui ging toch aardig te keer zodat we na een half uurtje helemaal doorweekt waren en Marla het niet kon laten om in de plassen te gaan stampen.

Door alle gezelligheid en lol merkten we amper iets van de regen en waren we zo weer in het centrum van Bergen op Zoom, waar we snel de Ierse kroeg in doken voor een drankje. Rond een uurtje of zes was het dan tijd om weer naar huis te gaan aangezien enkele mensen nog een aardig eind moesten reizen.

Kort samengevat was het een erg mooie verrassende route met een erg gezellig groepje, waardoor de 25 kilometers voorbij vlogen en we amper van de regen last hadden. Rob bedankt voor het organiseren en de rest bedankt voor de gezelligheid.

Was geschreven,

Laurens aka Ekkel

Foto's van dit event zijn te vinden in het foto-album, de reacties op het prikbord.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 29-08-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]