Klimmen in Bergschenhoek
Hiking-site.nl SHOP

Klimmen!

Het is koud, grijs en winderig als ik uit mijn auto stap bij Monte Cevrino in Bergschenhoek. Olaf, Klaas, Jeroen en hun kids zijn er al. Even later zie ik ook de familie Meijer en Pieter nadat ik iedereen begroet heb ga ik me snel even aanmelden bij de balie. Na een sanitaire stop zie ik iemand mij vaag aankijken. Ik doe waarschijnlijk hetzelfde want de persoon komt me wel ergens bekent voor. Het blijkt Maarten te zijn. Terwijl hij aanstalten maakt om naar boven te gaan zeg ik hem dat iedereen lekker buiten staat te kleumen met de bedoeling daar ook te gaan klimmen.

Buiten zijn wij nog steeds de enigen die er bezig zijn met klimmen. Het is nog vroeg, zwaar bewolkt en koud dus dat verklaart een hoop. Tegen lunchtijd begint het dan ook buiten wat drukker te worden. Tegen die tijd laten ook Conny en Jurgen van zich zien. En als ik bovenop de berg sta ontwaar ik ook Remco en Marieke in de diepte. M.a.w. het gezelschap is nu compleet. Intussen wordt er druk geklommen en gefotografeerd. Maarten en Pieter doen een poging om een unieke summitfoto te maken inclusief vlag. Als ze even later weer benden zijn maak ik uit hun enthousiaste geluiden op dat dat ook inderdaad gelukt is.

Terwijl iedereen druk bezig om op hetzelfde stukje wand elkaar zo goed mogelijk in de weg te zitten merk ik dat de tweeling uit Arnhem een nieuwe uitdaging hebben gevonden. De tien meter hoge rots naast de klimhal zelf. Fotograaf als ik ben zie ik dat daar ook een prachtige summitfoto in moet zitten.

Dan is het moment aangebroken dat de vaders en dochters weer naar huis gaan. De diehards besluiten om binnen nog even te gaan klimmen. Daar kom ik erachter dat ik toch niet zo'n diehard ben want een uur later vind ik het eigenlijk wel best. Veel komt er toch niet meer uit mijn vingers en dan kan zo'n hal nog best wel hoog zijn.

Ik besluit dan om maar naar huis te gaan en aangezien ik nog een heel stuk maand over heb aan het eind van mijn geld ga ik niet mee eten met de groep. Na iedereen ajuus te hebben gezegd rij ik in de stralende zon richting Utrecht. Perfect weer om op de motor te zitten denk ik terwijl ik het raampje van de auto verder naar beneden draaiů..

Peter de Groot

Enkele foto's van Remko en Marike:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 27-11-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]