Fietsen in Limburg
Hiking-site.nl SHOP

Limburg op een na mooiste 2.0

Na het succes van "Limburg op een na mooiste", kon het vervolg natuurlijk niet uitblijven. De route is wederom uit gezet door Dennis. Deze keer had hij een iets gematigder parcours uitgezet, zodat we als peloton de tocht uit kunnen rijden.

Op 21 juni was het dan zo ver en stonden we met 3 racefietsen, 2 mountainbikes en 2 randonneurs aan de start in Eijsden. De fietsbanden nog even opgepompt en de tocht kon beginnen. Eerst werd er kennis gemaakt met het Waalse asfalt, zo als gewoonlijk met iets meer gaten dan in Nederland.

Na een goede warming-up werd aan de eerste 2 klimmen in BelgiŽ begonnen. En bij iedereen waren de eerste zweetdruppels zichtbaar. Dennis vervulde de rol van ploegleider uitstekend, met zijn "volgfiets" reed hij langs iedereen en gaf tips over de te volgen tactiek bij de volgende beklimming.

Foto: Dennis waterman

Na een mooie lus door BelgiŽ, fietsten we richting Vaals. Het enige opstakel op de weg, was de Vaalserberg. Via de haarspeldbocht kwamen we boven, en daalde we direct af aan de Duitse zijde van de berg. Het 3e land van vandaag. Op de afdaling passeerde we een terras, dit was een goede gelegenheid voor een pauze. Het Duitse witbier smaakte uitstekend! Toen we onze weg wilde vervolgen, had een van de fietsbanden er geen zin meer in. Een pitstop in formule-1 stijl werd uitgevoerd en met wat nieuwe lucht in de band ging de weg weer verder.

De eerste klim na de pauze diende zich al aan: de Seffentberg. Het eerste stuk bestaat uit kasseitjes, maar het wegdek werd snel wat beter. Na wat geslinger door Duitsland bereikte we Nederland via een klein grindweggetje. Op de weg van Gulpen naar Ingber vonden we de laatste klim met naam. Hierna volgde de route het glooiende Limburgse landschap zonder al te grote hoogteverschillen.

Helaas het was al laat en in Sibbe heb ik van de overige 6 fietsers afscheid genomen en ben via de "kortste" weg naar Eijsden gefietst. De overige 6 diehards vervolgde de weg naar de barbecue die op hun wachtte.

Foto: Dennis waterman

De route was dit jaar perfect voorbereid door Dennis, inclusief beschrijving, kaart en hoogteprofielen. Helaas heb ik niet van de BBQ kunsten van Sebastian en Michiel kunnen genieten.

Martijn


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 29-08-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]