Julien van Remoortere: Wandelen langs Ardense rivieren
ISBN: 9020949284
155 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij LannooAffiliate-links:


Wandelen langs Ardense rivieren
Julien van Remoortere

De Ourthe, de Semois, de Lesse, de Amblève... zo maar een paar riviertjes de gemiddelde Ardennen-ganger ondertussen wel denkt te kennen. Toch zijn er ontzettend veel andere riviertjes die de moeite waard zijn om al wandelend te volgen. Naast de eerder genoemde bekende rivieren komen dan ook veel minder bekende stroompjes aan de orde in dit handzame boekje met 30 lusvormige wandelingen land Ardense rivieren.

Van remoortere voert je mee langs over het algemeen goed begaanbare paden die de rivieren volgen. Soms voornamelijk door het bos (bijvoorbeeld langs de Frankenbach nabij Buchholz), soms langs een meer (zoals het stuwmeer van de Warche) of lekker afwisselend langs velden, rotsen en door de bossen. In elke route staat uiteraard een bepaalde rivier centraal en Van Remoortere vertelt je dan ook redelijk veel over de oorsprong van de riviertjes waar je langsloopt en de omgeving waar deze doorheen voert. Deze informatie staat tussen de eigenlijke routebeschrijving, maar is steeds schuingedrukt en dus duidelijk als zodanig te herkennen.

De kaarten in het boekje zijn zeer duidelijk en nodigen haast uit om geen extra kaart mee te nemen (wel doen hoor, voor het geval dat!). Ook de praktische informatie per route zoals afstand, bewegwijzering, aard van de weg en bezienswaardigheden in de omgeving zijn ruim voldoende om met alleen dit boekje je routes voor te bereiden.

Voor liefhebbers van korte dagtochten in de Ardennen is dit boekje dus ideaal. Het is klein van formaat en kan makkelijk mee in de jaszak.

Over de auteur
Julien van Remoortere heeft zichzelf inmiddels al onsterfelijk gemaakt als het gaat om wandelgidsen voor de Belgische Ardennen. Hij heeft dan ook al duizenden kilometers gelopen en heeft vele, zeer vele gidsen op zijn naam staan. Naast het bovenstaande boek is zeker ook zijn serie met wandelnetwerk-gidsen de moeite waard.

Over Uitgeverij Lannoo
Uitgeverij Lannoo is in Nederland vooral bekend om diens 'Dicht-Bij-Huis'-serie, routegidsen met allemaal eenzelfde soort structuur en daardoor makkelijk te doorgronden voor de gebruiker. Ook de Trotter-serie is een uitgave van Lannoo. In België kent men Lannoo als distributeur van onder andere de Lonely Planet Gidsen en de boeken van de ANWB. Daarnaast geeft Lannoo ook boeken uit over onder andere kunst, gezondheid, lifestyle en geschiedenis.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Wandelen langs Ardense rivieren' van Julien van Remoortere.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Naar nieuwe hoogte (Wilco van Rooijen)
Lois onderweg (Lois Pryce)
Mexico (Cultuur bewust!) (Guy Mavor)
ANWB Wandelgids Waddenkust (Sietske de Vet)
Te voet naar Santiago de Compostella (De kustroute) (Paco Nadal)
Het ultieme navigatie handboek (Lyle Brotherton)
Swahili voor beginners (Peter Moore)
Hiking in the Rocky Mountains (Lonely Planet)
Wandelen met je hond (Nicky Gootjes)
Overijssel (Reisgids) (ANWB)
De wereld in 27 vakantiedagen (Johannes Keuning)
Fietsen langs brouwerijen (Rutger van den Hoofdakker)
De 15 mooiste huttentochten in de PyreneeŽn (Ton Joosten)
Het weer (Snel-zoek Natuurgids) (Eleanor Lawrance)
De 100 mooiste dagwandelingen in de PyreneeŽn (deel 2) (Ton Joosten)
Verantwoord klettersteigen voor beginners en gevorderden (Martin Drost)
Klem (Aron Ralston)
Wandelvakanties dicht bij huis (Paul Maes (red.))
Time-out (Fer en Loes DaniŽls)
100 spirituele reizen (Michael Ondaatje, e.a.)
Was ik in vredesnaam maar thuisgebleven (Roger Rapoport, e.a.)
Shorter Walks in the Dolomites (Gillian Price)
Noord Brabant (Wat&Hoe reisgids) (Ingeborg Schuitemaker)
Zuidelijke Peloponnesos (Michael Cullen)
Essential Bushcraft (Ray Mears)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 10-06-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]