Lonely Planet: walking in Scotland
ISBN: 1864503505
407 pagina's
Uitgeverij: Lonely Planet Publications
Importeur: Nilsson & Lamm

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


Walking in Scotland
Lonely Planet

'Walking in Scotland', voor mij persoonlijk nog steeds één van de activiteiten op mijn (lange) wensenlijstje. En daarin ben ik niet de enige als ik de bezoekers van de site mag geloven. Velen koesteren dezelfde wens of zijn reeds (meerdere malen) richting de Schotse hooglanden gegaan om daar te (berg)wandelen, te fietsen of te klimmen. Voor hen die nog moeten gaan is deze nieuwe Lonely Planet een must!

Naast de zeer bekende Ben Nevis en Glen Coe wordt er bijzonder veel aandacht besteedt aan de vele mogelijkheden die Schotland een wandelaar te bieden heeft. Bergwandelen is slechts één van de vele opties; stadswandelingen, kustwandelingen, lange tochten over glooiende heuvels en historische routes kunnen de liefhebber een lange wandelvakantie vol afwisseling bieden. Voor elk wat wils in deze gids. Bij elke tocht staan de verplichte zaken als afstand, tijdsduur, moeilijkheidsgraad en samenvattende beschrijving. Maar daar naast staat er bijvoorbeeld ook aangegeven of het begin/eindpunt met openbaar vervoer bereikbaar is en wat de eventuele alternatieve routes zijn. Op die manier is het dus vrij makkelijk om je eigen invulling te geven aan de tochten.

Uiteraard wordt er ruim aandacht besteedt aan de geschiedenis en cultuur van de regio en komen ook flora en fauna aan bod. Ook wordt er verwezen naar verschillende Engels-talige Internet-bronnen. Het Nederlands-talige Buitensport-Schotland.nl is helaas niet opgenomen.

De kaartjes zijn wat summier, maar deze kunnen worden aangevuld met de zeer goede wandelkaarten die er in Schotland te krijgen zijn. En hoewel er wat weinig foto's zijn opgenomen in deze gids, zijn de wel aanwezige kiekjes stuk voor stuk schitterende plaatjes.

Over de auteurs
De auteurs van het boek hebben een grote liefde voor wandelen. Niet alleen in Schotland, maar ook in de rest van Europa en Australië. Hun achtergronden lopen uiteen van pelgrims (Santiago de Compostella) tot monument-beheerder in Schotland. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat het boek zoveel verschillende gezichten van Schotland laat zien.

Over Lonely Planet
Lonely Planet behoeft eigenlijk geen introductie meer. De gidsen van LP zijn wereldwijd bekend en worden door mensen van alle nationaliteiten gebruikt. Het principe waarmee LP groot is geworden is even simpel als doeltreffend: gewoon to-the-point informatie bieden, zonder poeha of betaalde promotie.

Over Nilsson & Lamm
Veel mensen zullen de naam Nilsson & Lamm waarschijnlijk niet eens kennen. Vraag nu diezelfde mensen echter eens of ze uitgaven kennen als Lonely Planet, Rough Guide, Footprint, Michelin of Ordnance Survey. En dat is nog maar een piepklein deel van het ruime assortiment van boeken, gidsen en kaarten die Nilsson & Lamm importeert en distribueert in Nederland.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Walking in Scotland' van Lonely Planet.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Brandend ijs (Ton Biesemaat)
Handboek knopen (Des Pawson)
Onvergetelijke wandelingen die je gemaakt moet hebben! (Steve Watkins en Clare Jones)
Bayerische Hausberge (Heinrich Bauregger)
De langste boswandeling van Nederland (Menno Faber en Ad Snelderwaard)
De gouden capuchon (Frank van Rijn)
De Nationale Parken van Nederland (Michiel Roscam Abbing)
Lois onderweg (Lois Pryce)
Verantwoord klettersteigen voor beginners en gevorderden (Martin Drost)
Voettochten door Nepal (Hans de Clercq en Mirjam Letsch)
Wandelvakanties in Noord-Frankrijk en Henegouwen (Luc Vanneste)
Wandelen in Nieuw-Zeeland (Zuidereiland) (Hans Wismeijer en Marijke Sarneel)
Het wilde Oosten (Jill Lawless)
Stads- en dorpswandelingen Toscane (Martha Fay)
Wildlife wandelingen in Nederland (Marja Kerst, e.a.)
Groot wandelboek Ardennen (Julien van Remoortere)
Met uitzicht op de Mont Blanc (Noes Lautier en Robert Weijdert)
Tibet - Escape from the roof of the world (Dieter Glogowski en Franz Binder)
Wandelen langs Ardense rivieren (Julien van Remoortere)
TsjechiŽ/Slowakije (Trotter-gids)
Wandelen op Rhodos (Paul van Bodengraven en Marco Barten)
Die Dolomieten (Bernd Ritschel en Eugen E. Hüsler)
Het geheim van de PeŮa Collarada (Ton Joosten)
The Coast to Coast Walk (Martin Wainwright)
Naar nieuwe hoogte (Wilco van Rooijen)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 10-06-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]