Paul van Bodengraven en Marco Barten: Wandelen in Devon
ISBN: 9078194022
98 pagina's
Uitgeverij: De Smaakmakers CommunicatieAffiliate-links:


Dezwerver.nl

Wandelen in Devon
Paul van Bodengraven en Marco Barten

Paul van Bodengraven en Marco Barten verbleven 6 weken lang in Devon (Zuidwest Engeland) en werkten daar aan de beschrijving van maar liefst 20 mooie wandelingen. Deze brachten zij samen in deze zeer handzame gids, die is voorzien van een ringband en daardoor perfect is mee te nemen tijdens het wandelen.

De wandelgids van beide heren oogt bijzonder fris, misschien wel door de behoorlijk grote hoeveelheid fotoís waarmee zij in boek duidelijk maken waarom Devon zoín mooie streek is. Want dat er hier schitterend gewandeld kan worden is zeer goed op te maken bij een snelle scan door het boek en het enkel bekijken van de fotoís.

De routebeschrijvingen zijn echter ook meer dan de moeite waard. Ze zijn kort en bondig, maar lijken toch precies alle relevante informatie te geven die je nodig hebt om niet te verdwalen. Elke route is bovendien voorzien van een (zeer) summiere kaart en de nodige GPS-waypoints voor de mensen die met een GPS-ontvanger op pad gaan. Een puntje van kritiek is wellicht dat de GPS-waypoints niet zijn weergegeven in de kaarten zelf, wat het oriŽnteren naar mijn idee echter wel een stuk makkelijker zou maken.

Bij elke beschrijving is er in ťťn oogopslag te zien wat de lengte, tijdsduur, afstand en te gebruiken kaart voor de route is. Daarnaast wordt ook duidelijk aangegeven hoe je bij het beginpunt moet komen. Op twee van de route na zijn het allemaal luswandelingen, dus dat maakt het een stuk gemakkelijker. In een kort stukje Ďwaarom?í wordt telkens duidelijk gemaakt waarom de betreffende route de moeite waard is. Dan vergemakkelijkt het kiezen van een route, want het totale aanbod in deze streek is overweldigend.

Op het kleine puntje van kritiek met betrekking tot de kaarten ben ik zeer enthousiast over deze wandelgids. Zeker ook de algemene informatie aan het begin van het boek, waar onder andere de country code en Rights of Way nog eens duidelijk worden uitgelegd zijn handig voor mensen die voor het eerst in Engeland gaan wandelen.

Overigens kunnen updates van het boek gratis worden gedownload via de website die bij de gids hoort: www.wandelenindevon.nl. Op diezelfde website is trouwens ook een gratis beschrijving te downloaden zodat je weet wat je van de rest van het boek kunt verwachten.

Over De Smaakmakers Communicatie
De Smaakmakers Communicatie is een frisse en ervaren onderneming in het midden van het land. Hoewel zij als communicatiebureao hun sporen al lang hebben verdiend, hebben zij zich nog niet zo lang geleden ook op het pad van uitgevers begeven. Hun eerste uitgaven (wandelgidsen) zijn: Wandelen op Menorca en Wandelen in Devon.

De meningen van anderen over dit boek

Anderen gaven dit boek gemiddeld een score van 7.00.
Er zijn 1 inzendingen, bekijk ze hier of geef direct jouw mening over 'Wandelen in Devon' van Paul van Bodengraven en Marco Barten.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Walking the French Alps: GR5 (Martin Collins)
100 spirituele reizen (Michael Ondaatje, e.a.)
Wandelen met je hond (Nicky Gootjes)
The Mountain Traveller's Handbook (Paul Deegan)
Casanova's reizen (Giacomo Casanova)
Handboek alpiene gevaren (Robert Steenmeijer)
Survival Gids (ANWB)
Walking in Italy (Lonely Planet)
De 25 mooiste beklimmingen (In het spoor van de profs) (Richard Plugge)
Die Dolomieten (Bernd Ritschel en Eugen E. Hüsler)
De basis (SAS Survivalgids) (Barry Davies BEM)
Met andere ogen (Sabriye Tenberken)
Finland (ANWB Actief) (Henk Filippo)
Tour du Mont Blanc (Noes Lautier)
Wandelgids Noorwegen (Gerard Dielessen<)
National Geographics reisgids Cambodja (Trevor Ranges)
Marokko (Elmar Actief) (Daniela Schetar en Friedrich KŲthe)
d3Zusjes (Ina Enssr)
De wereld in 27 vakantiedagen (Johannes Keuning)
Mijn reisgids Noord-ItaliŽ (Herman Cole)
Wandelnetwerk Hoge Venen oostkantons (Julien van Remoortere)
Bakvissen met ballen (Janna Overbeek en Lean Baas)
Mijn PyreneeŽn (Ton Joosten)
Fietsen op het dak van de wereld (Guy Vancraybex)
ItaliŽ (Wat&Hoe reisgids) (Sally Roy ea.)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 29-08-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]