Kevin Walker en Peter Steele: The essential hillwalker's guide
ISBN: 1841194891
488 pagina's
Uitgeverij: Constable
Importeur: Nilsson & Lamm

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


Dezwerver.nl

The essential hillwalker's guide
Kevin Walker en Peter Steele

Eigenlijk koop je met dit boek twee boeken tegelijk: een boek over tochtenplanning, weersomstandigheden en navigatie en een ander boek over buitensport-EHBO. Beiden zijn samengesmolten doordat Kevin Walker en Peter Steele besloten het boek gezamenlijk uit te brengen.

Het eerste deel van het boek (over tochtenplanning, navigatie en weersomstandigheden is vooral gericht op mensen die gaan wandelen in de Britse bergen en heuvels. Niet alleen wordt in nagenoeg alle voorbeelden steeds dit gebied gebruikt, de auteur is er instructeur en weet dus gewoon veel van dit gebied af. Door deze redelijke gebiedsgebondenheid lijkt de auteur soms niet direct een breder publiek aan te willen spreken en dus zich inderdaad ook alleen te richten op de wandelaars in de Schotse hooglanden, Snowdonia en wales. Hij schrijft echter behoorlijk to-the-point en komisch en vergeet daarbij niet hoe sommige hikers in elkaar zitten: 'Drinking several pints of beer in the local hostelry may not be the most efficient way to rehydrate after a long hillwalk, but it is an enjoyable and highly sociable tradition!' (pag. 42).

Het stuk over navigatie is wellicht wat lang, zeker gezien het feit dat er een vrij droge stof op een zeer uitvoerige manier wordt besproken. Over materialen wordt daarentegen nauwelijks met een woord gerept, waardoor er op dat vlak een gemis is in het boek.

Het stuk van Peter Steele, over buitensport-EHBO, zal voor sommige mensen erg bekend zijn. Steele bracht de informatie in dit hoofdstuk namelijk al eerder uit in een eigen boek en voegt daar voor dit boek weinig nieuws aan toe. Blijft echter staan dat de informatie duidelijk en compleet is, zodat mensen die het andere boek niet hebben goed uit de voeten kunnen met de informatie die wordt geboden.

Over de auteurs
Kevin Walker geeft in het dagelijks leven navigatie-cursussen voor buitensporters (wat de nadruk op navigatie in het boek verklaart) en is tevens buitensport-instructeur. Peter Steele schreef zoals gezegd al eerder boeken over buitensport-EHBO en is in het dagelijks leven (expeditie-)arts.

Constable
Constable (voluit Constable & Robinson Ltd) geeft boeken uit in een breed scala van onderwerpen. Toch zijn het vooral boeken met betrekking op buitensport, reizen en natuur die de boventoon voeren. Het is dan ook niet vreemd dat het assortiment van Constable erg geliefd is bij buitensporters en avonturiers.

Over Nilsson & Lamm
Veel mensen zullen de naam Nilsson & Lamm waarschijnlijk niet eens kennen. Vraag nu diezelfde mensen echter eens of ze uitgaven kennen als Lonely Planet, Rough Guide, Footprint, Michelin of Ordnance Survey. En dat is nog maar een piepklein deel van het ruime assortiment van boeken, gidsen en kaarten die Nilsson & Lamm importeert en distribueert in Nederland.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'The essential hillwalker's guide' van Kevin Walker en Peter Steele.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Wandelen op Mallorca (Paul van Bodengraven en Marco Barten)
Hoe word ik wereldreiziger? (Marcel Gansevoort)
Wandelen Wallis (Saastal, Zermatt en Aletschgebied) (Martin Beumer)
Berg- en Poolgebied (SAS Survivalgids) (Barry Davies BEM)
Wandelgids Noorwegen (Sabine Gorsemann en Christian Kaiser)
Santiago de Compostella (Historische Route) (Jan Witte)
Let my people go surfing (Yvon Chouinard)
Die Dolomieten (Bernd Ritschel en Eugen E. Hüsler)
Actief genieten in de Ardennen (Julien van Remoortere)
Lois onderweg (Lois Pryce)
Historische route De Ardennen (Lans de sporen van het Ardennenoffensief) (Aad Spanjaard)
Wandelboek Belgische Kastelen (deel 1 Vlaanderen) (Julien van Remoortere)
Lekker wandelen (Hanneke te Giffel (coördinatie))
Wandelboek Ardense natuur (Julien van Remoortere)
Topografische Atlas Nederland (3e editie) (Erika van Zinderen Bakker (Co÷rd.))
National Geographics reisgids Cambodja (Trevor Ranges)
De 10 geboden van de wereldreiziger (Tyron van Hee)
Adventure Trekking in Oman (Anne Dale en Jerry Hadwin)
Revanche in de Andes (Frank van Rijn)
In het spoor van Hemingway (Michael Palin)
De twee scherven (Frank van Rijn)
Survival medicine (Christo Motz)
d3Zusjes (Ina Enssr)
Wandelen op Rhodos (Paul van Bodengraven en Marco Barten)
Het wilde Oosten (Jill Lawless)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 27-11-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]